Kasım bilmecesi

Güncelleme Tarihi:

Kasım bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 15:09

BİLMECE

Daha önce de benzer bir bilmece sormuştum size.

Elimde 9 bilye (misket) var. Hepsinin rengi ve boyu aynı. Sadece biri diğerlerinden biraz daha ağır.

Elimde iki kefeli bir hassas terazi var.

SORU: Bu teraziyi en fazla 2 kere kullanarak (yani 2 kere tartarak) 9 bilyenin arasında ağır olanı nasıl bulabilirim?

*

YARIŞMA ŞARTLARI :

(1) Ödüllü bilmece yarışmamız 8 Kasım 2006 Çarşamba günü, Türkiye saatiyle 16’da biter. (Bu saatten sonra verilen cevaplar geçersizdir ve yayımlanmaz.)
(2) Bilmeceye herkes cevap verebilir. Ancak hediyenizi SADECE TÜRKİYE’de bir adrese gönderebiliyorum. (Tabii yurtdışından bir okur kazanırsa, Türkiye’deki bir adresine yahut bir eşine, dostuna gönderilmesini isteyebilir.)
(3) Doğru cevap verenler arasından KURAYLA BELİRLEYECEĞİM BEŞ KİŞİ yukarıda söz konusu hediyeyi kazanır.
(4) Cevabınızı bu sayfanın altındaki YORUMLAR bölümüne yazın. Ancak YORUMLAR bölümüne ev/iş adresinizi, telefonunuzu YAZMAYIN. Kazananlardan daha sonra rica edeceğim...
(5) Cevaplarınızı hemen ekranda göremezseniz merak etmeyin, topluca yayına koyacağım...

*

YAZAR VE KİTAP HAKKINDA :

Dr. M.Ender SARAÇ

İzmir’de doğan Ender Saraç, İzmir Bornova Anadolu Lisesi’ni ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Aile hekimliği dalındaki uzmanlığını İzmir Devlet Hastanesi’nde tamamladı. 1989-1995 yılları arasında İsviçre, Hollanda, Almanya ve Hindistan’da ayurveda vb. Hindu tıp bilimi konularında eğitim gördü. Türk Akupunktur Derneği’nin bir buçuk yıl süren kurslarını bitirerek, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı akupunktur sertifikasını aldı. İşyeri hekimliği sertifikası da olan Saraç, astroloji, meditasyon, reiki, NLP, yoga gibi çeşitli özel gelişim ve spiritüel eğitim programlarına da katılmıştır. Doğanın Şifalı Eli

Doğanın Şifalı Eli

Sağlıklı yaşam artık herkesi ilgilendiren bir konu. Ama tüm bu bilinçlenmeye rağmen hastalıklar da günümüzde büyük bir hızla çoğalmakta. Dr. Ender Saraç, sağlıklı yaşamın sırrını doğada aramaktan yana olan bir tıp uzmanı. Son kitabı "Doğanın Şifalı Eli"nde de ilaçlara yüz çevirmeden, sağlığı korumak için kullanılabilecek çeşitli bitkilerden söz ediyor Saraç. Kitabı dört ana bölümde değerlendirmek mümkün. Birinci bölüm vitaminlerin, antioksidanların, oligoelementlerin ve gıda desteklerinin tanımlanmasına ayrılmış. Bu bölümde antioksidan bitki, vitamin ve minerallerin tanımı, kullanım alanları ve onlarla ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar kısaca belirtiliyor. Bal da bu grupta yer alıyor, üzüm çekirdeği de, sarısabır çiçeği de… Saraç, ikinci bölümü çaylara ayırmış, üçüncü bölümün başrolünde ise baharatlar var. Dördüncü ve belki de okuyucuların en çok dikkatini çekecek olan bölümse pratik reçetelerden oluşuyor. Burada öksürüğe de çare bulmak mümkün, cinsel performans düşüklüğüne de, romatizmaya da, hatta kansere de… Ender Saraç’ın günlük hayatımıza önemli bir katkı olarak nitelendirilebilecek olan çalışması "Doğanın Şifalı Eli", sağlıklı yaşama gönül vermiş herkesin başucunda hemen yerini alacak gibi görünüyor.

*

HÜRRİYET’E TEŞEKKÜRLERİMLE

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!