Güncelleme Tarihi:
Yapımını TMC’nin, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği “Karaoğlan” filminin çekimleri için start verildi. 10 milyon TL bütçeli filmin ekibi, önceki gün Kilyos’ta, inşası altı ayda tamamlanan platodaydı...
Nazilli’den 15 adet kıl çadır, Akhisar ve Manisa’dan döneme uygun 15 at arabasının getirtildiği, 140 kişilik ekibin durup dinlenmeden çalıştığı setin ilk gününde yaşanan tek sıkıntı, tüm yurdu esir alan aşırı sıcaklar oldu. Rol gereği kat kat elbiselerle kamera karşısına geçen oyuncular, sahnelerin çekimini kan ter içinde tamamlayıp her molada kendilerini gölge alanlara attı.
AYLARCA AT BİNME VE DÖVÜŞ DERSİ ALDILAR
Oyuncular, ilk günkü performanslarıyla hem yönetmenden hem de çekimleri izleyen basın mensuplarından tam not aldı. Bu başarının altında ise aylar süren at binme ve dövüş dersleri yatıyordu.
Volkan Keskin, Hasan Yalnızoğlu ve Hakan Karahan’ı kendi deyişleriyle bir meydan savaşında adlarını tarihe geçecek kadar çevik ve kuvvetli hale getirenlerden biri, Rusya’daki sirklerde at eğitmenliği yapan Janbi Ceylan... Ayrıca Almanya’dan gelen, başlarında altı kez Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Joe Alexander’ın bulunduğu sekiz kişilik ekip de oyuncuların dövüş sahnelerine hazırlanmasına yardım etti.
VOLKAN KESKİN: KARAOĞLAN OLMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM
Bu filmin kariyerime çok olumlu bir etkisi olacağını düşünüyorum. Bana olan güveni boşa çıkarmamak için de çok çalıştım. Aslında bu kadroya dahil olduğumda Karaoğlan ben değildim. O karakteri canlandıracak oyuncuyu hâlâ arıyorlardı. Ben de yönetmenimiz Kudret Sabancı ile ne zaman karşılaşsam “Abi, Karaoğlan benim. Beni düşünseniz” diyordum. Sonunda başardım, bende karar kıldılar. Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. Çekimlerde çok zorlanmıyorum ama öyle sahneler var ki, buraya bir şampiyon da getirseniz o hareketleri yapamayabilir. Altından kalkabilmek icçin kendimizi tamamen eğitmenlere bıraktık. Bir de Kartal Tibet’in “Karaoğlan”ını defalarça izledim. Şimdi benim canlandıracağım Karaoğlan ile Kartal Tibet’in Karaoğlan’ı birbirine benzemesin diye uğraşıyorum. Asi halde o karakter kendini tekrar etmiş olur.
MÜGE BOZ: ÇEKİMDE HATA YAPAN 10 ŞINAV ÇEKİYOR!
Bu tip filmlerde tecrübem yok ama azmim var. Tüm ekip azimli zaten... Güneşe alışalım diye çekim öncesi provaları bile güneşin altında yaptık. Başta zordu ama sonradan alıştık. Çekimlerde yanlış bir hareket yapıldığında ceza olarak 10 şınav çekiyoruz. Ben de bu cezadan kaçamadım, yanlış yaparsam bir güzel şınavımı çekiyorum.
KUDRET SABANCI: BU FİLM 15 YILLIK HAYALİMDİ
“Karaoğlan”, Türkiye’nin en önemli markalarından biri. Çok sıcak, çok samimi... Neredeyse yolda görseniz şaşırmayacağınız bir tip... Suat Yalaz çok güzel bir karakter yaratmış, biz de onu beyazperdeye aktarıyoruz. Zaten bu 15 yıldır hayata geçirmenin hayalini kurduğum bir işti. Ciddi bir prodüksiyon gerektirdiği için bugüne kadar bekledim. Ve zamanı geldi. Filmde yapılmamış pek çok şey deneyeceğiz. En basiti, üç tane 10 bin kişilik ordu birbirine girecek. Bilgisayar desteği çok olacak tabii... Tüm detayları düşündük, hepsini titizlikle ele aldık. Figürasyon dâhil bütün oyunculara binicilik eğitimi verdik. Filmde kullanılan atlara da gereken özeni gösteriyoruz, hiçbirine asla eziyet edilmiyor, kimse merak etmesin. Bu arada Karaoğlan’ın atı Yağmur ve Bayırgülü’nün maymunu bizim en önemli oyuncularımızdan... Karaoğlan karakterine gelince... Volkan’la yedi-sekiz senedir tanışıklığımız vardı zaten, başrolü o aldı. Şimdi bakıyorum da Suat Yalaz, Karaoğlan’ı ona bakarak çizmiş gibi. Popüler bir oyuncu olmaması ise avantaj... Biz yeni bir Karaoğlan hikayesi yaratıyoruz.
FİLMİN HİKAYESİ
Yıl 1238... Moğollar, Anadolu’ya girmek üzere. Moğol istilasından korunmak için bir Türk devletleri birliği oluşturulacak. Bu amaç uğrunda Çise Hatun (Özlem Yılmaz) Altın Orda’ya gelin gidecek. Ancak başlarında Camoka’nın (Hasan Yalnızoğlu) bulunduğu Moğollar, Çise Hatun’u ortadan kaldırmaya çalışarak bu birliğin oluşmasını engellemeye çalışacak. Tabii Karaoğlan’a (Volkan Keskin) karşı durabilirlerse! Yani bir anlamda, Anadolu’nun kaderi Karaoğlan’ın, babası Baybora’nın, kader ortakları Balaban ile Çalık’ın ve esas oğlanımızın başının belası Bayırgülü’nün ellerinde.
Rusya’dan ve Almanya’dan gelen akrobasi ekipleri, at binme ve dövüş sahnelerinde hünerlerini sergiledi, oyunculara da büyük destek verdi.