Karadenizli burnu düzeltilir

Güncelleme Tarihi:

Karadenizli burnu düzeltilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Prof. Dr. Onur Erol, Hürriyet okurlarının plastik cerrahi konusundaki sorularını yanıtlıyor

Önceki hafta dünyaca ünlü plastik cerrahımız Prof. Dr. Onur Erol'la yapılan röportaj sonrası, arkadaşımız Yener Süsoy'un başı hayli ağrıdı. Çünkü Hürriyet okurları, Prof. Erol'a sıkıntılarıyla ilgili soru yağdırıyorlardı. Ünlü cerrah, kendisine iletilen okur sorularını tatilinde bile cevaplandırdı.

Liposuction kalıcıdır

Adana'dan yazan 33 yaşındaki M.R. adlı okurumuz, ‘‘Basen yağlarından, selülitten şikayetçiyim. 25 gün önce doğum yaptım. Liposuction yöntemiyle basen yağlarımdan kurtulmam mümkün mü?’’ diye soruyor.

- Liposuction'un asıl amacı yağın şekillendirilmesidir. Bu yöntemle elde edilen sonuç kalıcıdır genellikle. Çünkü buradan yağlar alınırken hücreler azaltılmakta, sektörler bozulmaktadır. Böylece o bölgeye daha fazla yağ gitme ihtimali azalmış oluyor. Yani üst kısmınız ince, basen kısımlarınız kalınsa bu operasyondan sonra kilo aldığınızda üst ve alt kısımlarınız aynı şekilde kilo alacaktır. Zayıflarken de yine aynı şekilde zayıflayacaksınız. Doğumdan en az 6 ay geçtikten sonra siz de böyle bir müdahale geçirebilirsiniz.

İnce bacaklar

kalınlaştırılır

‘‘Bir bacağımın dizden altı doğuştan ötekine göre daha ince. Operasyonla düzeltilebilir mi?’’ diyor Konya'dan M.K.

- Bir bacağın ötekine göre daha ince olması, eğer kaslarda bir erimeyle beraberse, önce o kaslar için bir yıl fizik tedavi lazımdır. Daha sonra bazı bölgelerinizden alınacak yağlardan oluşan doku kokteylini iğnelerle vererek iz bırakmadan o bacağınızı kalınlaştırmak mümkündür.

Gevşek gıdılar

kolay gerilir

Bursa'dan A. Z. yüzbinlere tercüman olmuş ‘‘Çene altı gıdım beni çok rahatsız ediyor’’ diye yazarak.

- Eğer gıdınız sadece yağa bağlıysa minicik bir delikten girilip bunlar alınır, bölge düz hale gelir. Ancak burada deri fazlalıkları ve gevşeklikleri de varsa o zaman o gıdının gerilmesi de gerekir.

Erkeğe silikon

İstanbul'dan S.O ‘‘Ben omuz ve göğüs bölgemi silikon takviyesiyle hacimlendirmek istiyorum. Malum, bodybuilding zor bir spor’’ diyor.

- Göğüs bölgesini silikonla takviyelendirmek mümkün, göğüs ucundan yapılacağı için pek iz bırakmaz. Ancak omuz başlarına silikon koymak kolda kötü iz bırakabilir. O bakımdan bunu silikonla değil, enjeksiyonlarla kendi dokularınızı vererek yapmakta fayda var.

Keloid'i ameliyat ettirmeyin

M. U. İzmir'den yazıyor: ‘‘Kolumda verem aşısından kaynaklanan keloid oldu. 5 sene aralıkla iki defa ameliyat oldum yine geçmedi.’’

- Keloid, tıbbın hálá çözemediği bir sorun. Keloidinizi ameliyat ettirmeyin, çünkü her ameliyat onun daha büyümesine neden olur. Sadece o bölgeye Kenacord iğneleri yapılarak silikon yaprak tedavisi uygulanabilir. Kaşıntınısı almak için devamlı o bölgeyi yağlı tutun.

Lifting deriye zarar vermez

Antalya'dan M. Ş. diyor ki: ‘‘Yüz gerdirmelerden sonra yüzün makyaj kaldırmadığı doğru mu?’’

- Öyle bir şey asla mümkün değildir. Lifting'le deriye hiç bir şey olmaz. Ancak bazı peelinglerde bazen cildin yapısı bozulabiliyor. Mesela Fenol peeling'te çok derin yanıklar olabiliyor, yüz beyazlaşabiliyor, yani maske gibi surat.

Kepçe kulaklara ameliyat

6 yaşından sonra olabilir

Yozgat'tan A.C. sessiz çoğunluğun sesi: ‘‘Kepçe kulakların düzeltilmesi mümkün mü, ameliyatı kaç yaşından sonra olur?..’’

- Kepçe kulak bizdeki çok büyük sorunlardan biridir. Böyle çocuklara arkadaşları tarafından çeşitli lakaplar takılır, bilinmez ki bunlar büyük izler bırakır. Bu çocuklar kendi içlerine kapanıp toplumdan uzaklaşırlar, ya da çok agresif olurlar. Bunların ameliyatı lokal anesteziyle mümkündür, izi de olmaz. Bir hafta bandaj takılır, o kadar. Bu ameliyatlar 5 yaşını doldurmuşlardan başlar, çünkü kafa büyümesi, o yaşta yüzde 80'e ulaşmış olur. 6 yaş dememizin nedeni ise okula başlamadan olsun diyedir. Aslında bu ameliyat da ülkemizde sigorta kapsamına alınmalıdır.

Karadenizli ve doğulu insanın burnu farklı

Trabzon'dan K. E.'nin sorusu çok ilginç: ‘‘Karadenizlilerin mi yoksa Doğulu vatandaşlarımızın mı burun ameliyatları sizin için daha kolay? Onlarda da morluk oluyor mu?..’’

- Karadenizlilerin burun operasyonları son derece güzel sonuç verir. Çünkü onların burunlarının cildi ince, kıkırdağı kuvvetlidir. Buna karşılık Doğulu kişinin burun cildi kalın, kıkırdağı incedir. Benim kalın ciltli hastaların tedavisiyle ilgili burun ameliyatlarımın sonuçları dünyada çok önemli olarak görülür. Mesela Meksikalı ve zenci burnu da sorundur, her plastik cerrah iyi sonuç alamaz. Burun ameliyatlarından sonra kişiye göre değişen morluklar oluyor. Bunlar üç günden 10 güne kadar sürebilir. Burun ameliyatı olanların üç ay gözlük takmamaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!