Kapınıza teslim kiralık filmler

Güncelleme Tarihi:

Kapınıza teslim kiralık filmler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 00:00

DVD kiralayan binlerce video mağazası olsa da, aslında geçen yıla kadar orijinal DVD’lerin kiralanması, piyasada değiş tokuş edilmesi yasaktı. Geçen yıl Kültür Bakanlığı, DVD kiralanmasını yasallaştıran bir karar çıkardı. Bunun üzerine, Türkiye’deki en büyük DVD film lisansörü Tiglon, filmleri satılık ve kiralık olarak ayrı ayrı piyasaya sürmeye başladı.

Yasal olarak kiralanabilen DVD’leri binin üzerinde video mağazasında bulabilirsiniz. Ancak binlerce filmi kapınıza kadar getiren internet sitelerinden DVD kiralamak daha popüler.

Türkiye’de DVD kiralama işini sistemli bir şekilde yürüten tek şirket Tiglon. Tiglon, 20th Century Fox’tan BBC’ye, Columbia Pictures’dan Universal’a kadar onlarca film şirketinin Türkiye lisansörü. Bu şirketlerden çıkan DVD’leri kiralama hakkını da elinde bulunduruyor.

Firma, geçen yıldan itibaren, piyasaya satış ve kiralama için ayrı ayrı filmler sunmaya başladı. Kiralık olarak üretilen DVD’lerin kapağına, diğer filmlerinkinden farklı bir hologram yapıştırılıyor. Kiralanması yasal olan filmleri buradan anlayabilirsiniz. www.tiglon.com.tr sitesinde, kiralık DVD’lerin tam listesini de görebilirsiniz.

İstanbul’da olmak üzere, yasal olarak DVD kiralayan binden fazla dükkan bulunuyor. Evde sinema keyfi yapmak isteyen pek çok kişi, ortalama 25 YTL’den başlayan fiyatları nedeniyle DVD filmleri satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Orijinal DVD’leri kiralamanın bedeli 3-5 YTL arasında değişiyor.

Son dönemde, orijinal bandrollü DVD kiralanabilen internet siteleri de ortaya çıktı. DVDsokagi.com, evdeizle.com, evsine.com gibi siteler üzerinden, aylık ortalama 25-30 YTL’ye, dört beş film kiralamak mümkün. Üstelik kiralanan filmler adrese teslim ediliyor. Yine eviniz veya işyerinizden geri alınıyor.

dvdsokagi.com

TAVSİYE VAR

Dört bin filmden oluşan bir arşive sahip. Siteye 10 ile 50 YTL arasında değişen bir ücret ödeyerek üye oluyorsunuz. Üyeliğinizi iptal ettiğinizde, verdiğiniz giriş ücreti iade edilmiyor. Bir seferde kiralayabileceğiniz DVD sayısına göre değişen üyeliklerden birini seçiyorsunuz. Ayda dört kere film teslim alma ve iade etme hakkınız var. Listenizdeki filmler seçtiğiniz gün ve saatte size teslim ediliyor. E-mail veya SMS yoluyla teslimat haber veriliyor. Üye sistemi, daha önce kiraladığınız filmlere göre size film tavsiyelerinde bulunuyor. Kullanıcıların oylarıyla oluşturulan popüler filmler listesi, film tanıtımları ve fragmanlar da sitede bulunanlar arasında.

evsine.com

EN ÇOK 3 FİLM

Siteye üyelik bu ay sonuna kadar ücretsiz. Aylık ücret sistemiyle çalışan diğer sitelerden farklı olarak, izlediğiniz kadar ödüyorsunuz. Bir DVD 5 YTL’ye kiralanıyor. Kargoyla teslimat ve iade için de 2 YTL ödüyorsunuz. İki DVD kiralarsanız kargo ücreti ödemiyorsunuz. Filme göre kira ücretleri farklılık gösteriyor. DVD’nizi gününde iade etmezseniz, sizden bir kiralama bedeli daha kesiliyor. Bir seferde en çok üç film kiralanabiliyor.

evdesinemakeyfi.com

ANKARALILARA

Yalnız Ankara’ya hizmet veriyor. Siteye üyelik ücretsiz. Üye olduktan sonra, istediğiniz sayıda film ekleyebileceğiniz bir Takip Listesi oluşturuyorsunuz. Her sipariş verdiğinizde bu listedeki filmler size sırasıyla gönderiliyor. Eğer kiralamak istediğiniz film o sırada başka bir kullanıcıdaysa, film beklemeye alınıyor ve uygun olduğu anda size gönderiliyor. Kapıda nakit olarak, havale veya kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz.

evdeizle.com

TAM 20 BİN FİLM

20 bin DVD’den oluşan bir arşivleri var. Yeni filmler, klasikler, televizyon dizileri bulabilirsiniz. Altı farklı üyelik modeli sunuyor. Ayda sekiz film seyredilebilen üyeliğin aylık ücreti 23.90 YTL. Üye olduktan sonra, kendinize 20 filmden oluşan bir liste oluşturuyorsunuz. Listenizde yer alan filmler size sırayla gönderilmeye başlanıyor. İki gün içinde ücretsiz olarak kapınıza teslim ediliyor. Filmleri istediğiniz kadar elinizde tutabilirsiniz.

16dokuz.com


TESLİMAT ÜCRETSİZ

Yalnızca İzmir’den sipariş verilebiliyor. Aylık ücret alınan üyelik tiplerinden birini seçiyorsunuz. Tek seferde bir DVD kiralanabilen üyeliğin aylık ücreti 20, iki DVD kiralanabilen üyelik 30, üç DVD 35, dört DVD’lik üyelik 45 YTL. Cuma keyfi isimli üyelikte, her cuma iki film teslim ediliyor. Dağıtım, sitenin kendi görevlileri tarafından yapılıyor. Teslimat için ücret ödenmiyor.

Nöbetçi DVD kiralama otomatı

Ataşehir’de, orijinal DVD kiralanabilen bir otomat hizmet veriyor. Sisteme üye olup, size verilen kartla Cinebank’tan 24 saat film kiralayabiliyorsunuz. Film bilgilerini ve fragmanlarını görerek seçim yapabiliyorsunuz. Otomat şu anda bin DVD ile hizmet veriyor. Cinebank üyesi olduğunuzda verilen karta en az 40 YTL yüklüyorsunuz. Üye olurken, 10 YTL’lik ek kredi hediye ediliyor. Kartı otomata takıp filmi seçtiğinizde, ücreti kadar kredi eksiliyor. Yeni filmlerin kirası, eskilere oranla daha yüksek. Otomattan konusuna, oyuncularına, türüne göre hafızasındaki filmleri arayabiliyorsunuz. Seçilen film anında DVD’ye kopyalanıyor ve kutusunda size sunuluyor. İzledikten sonra filmi geri getirip, yine otomata bırakıyorsunuz. Ücret iade saatine göre belirleniyor. Yeni filmler için altı saatlik kira 2.50, 12 saat 3, 18 saat 3.50 YTL. Filmi ertesi gün iade ederseniz 4 YTL ödüyorsunuz.

Kiralık DVD Top 10

1. Constantine (2004)

2. Testere (2004)

3. Büyük Hazine (2004)

4. Cennet’in Krallığı (2005)

5. Çevirmen (2005)

6. Ada (2005)

7. Batman Başlıyor (2005)

8. 21 Gram (2003)

9. İnanılmaz Aile (2004)

10. Ray (2004)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!