Kansere karşı Japon diyeti

Güncelleme Tarihi:

Kansere karşı Japon diyeti
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 01, 2004 00:00

Ses teli kanseri nedeniyle sesini kaybeden ve özel bir terapiyle Candan Osma, 8 yıldır Japonların ‘makrobiyotik beslenme’ formüllerini uyguluyor. Osma, Madonna, Richard Gere ve Gwyneth Palthrow gibi ünlülerin de bu yöntemi uyguladığına dikkat çekti.AMERÄ°KAN Hastanesi Bağımlılık Danışması Candan Osma, Japonların beslenme formüllerini Türk beslenmesine uyarladı ve ‘Makrobiyotik Beslenme’ kitabında kanser hastalarına doÄŸru beslenmenin püf noktalarını anlattı.Amerika’nın New Jersey kentindeki Rutgers Ãœniversitesi’nde 7 yıl boyunca bağımlılık konusunda eÄŸitim gören Osma, kansere yakalandığından bugüne 8 yıl geçtiÄŸini anlattı. Candan Osma, Japonya’da yüzyıllar boyunca uygulanan makrobiyotik beslenmeyle saÄŸlığına kavuÅŸtuÄŸunu belirtti. Avrupa ve Amerika’ya da Japon öncülerin sayesinde ulaÅŸan bu beslenme biçiminde, saÄŸlıklı kiÅŸilerin yanısıra kanser hastalarının uygulayacağı kurallar bulunuyor. VerdiÄŸi seminerlerde makrobiyotik beslenmeyi anlattığını belirten Osma, ‘Makrobiyotik Japonya’dan çıktığı için Türkiye’de bulunmayan besin maddeleri içeriyor. Ben bu beslenme türünü, ülkemizdeki gıdalarla yeniden düzenledim’ dedi. Yaklaşık 8 yıl önce ‘ses teli’ kanseri olduÄŸunu öğrenen Candan Osma’nın hayatı mücadele ve zaferlerle dolu. Doktorları ses tellerini aldıktan sonra konuÅŸamayan Osma, bir ses terapisi uzmanı ve opera sanatçısının yardımlarıyla 2 ay uÄŸraÅŸtıktan sonra yeniden konuÅŸmaya baÅŸladı. Diyaframını kullanarak konuÅŸmayı öğrenirken çok güçlük çektiÄŸini anlatan Osma, ‘Her gün aÄŸlıyordum, bir daha konuÅŸamamaktan korkuyordum. Günde 5-6 saat çalışarak diyaframdan konuÅŸmayı öğrendim. Sigarayı ve alkolü bıraktım’ dedi. Bugün her lokmayı 50 defa çiÄŸneyen, düzenli bitki çayı içen, ÅŸeker yerine pekmez, kuru mevye tüketen Osma, ‘Bol bol balık yiyorum. Soframdan sebzeyi eksik etmiyorum, yemeklerimi düdüklü tencerede ya da güveçte piÅŸiriyorum’ diye konuÅŸtu.Osma’dan basit beslenme önerileriÅžeker ve ÅŸekerli gıdalar yerine, pekmez, elma suyu, kuru incir, üzüm tüketin. Demirin en çok bulunduÄŸu kabak çekirdeÄŸi, ayçekirdeÄŸi ve susamı bol bol tüketebilirsiniz. Brokoli, karnıbahar, semizotu ve karalahana C vitamini kaynağıdır. Bu sebzelerde B12 ve B2 vitaminleri vardır. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!