Kamyoncuların Lokantası

Güncelleme Tarihi:

Kamyoncuların Lokantası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2004 00:00

Her zaman en lezzetli yemekleri; sokak aralarındaki mütevazı esnaf lokantalarında veya şehirler arası yollarda kamyon şoförlerinin mola verdiği lokantalarda yiyebilirsiniz. Üstelik çok misafirperver ve serviste çok ilgili insanlar size hizmet eder.Ayrıca ısmarladığınız kuru fasulye ve pilavı ya da nohut ve bulgur pilavını mutlaka o gün taze pişirmişlerdir. Yapılan sucuklu yumurtanın yağı ise hiç kokmaz. Her şey taze ve özenle pişirilmiştir. Yolda içebilecğiniz en lezzetli çay ve kahveyi de yine kamyoncuların durağında tadabilirsiniz. Belki yolculuk yaparken, arabanızın rotasını, önünde kamyonların park ettiği bir lokantaya çevirebilirsiniz. Ya da esnafın yoğun olarak çalıştığı işyerlerinin arasında, mütevazi bir lokanta da şahane lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.İnce NoktalarVişne, çilek, frambuazlı pastalar pişerken meyveleri 1-2 yemek kaşığı mısır nişastasıyla önceden karıştırıp, sonra pastanıza ekleyin.Her daim türlüYapılışı:Tavukları kuşbaşı doğrayalım. Yıkayıp, bir süzgece alalım. Bir tencereye sıvıyağı koyup, soğanları sarartalım. Tavuk etlerini katıp, etler suyunu verip, çekinceye dek soteleyelim, tuzunu karabiberini atıp, ateşten alalım.Kabak ve havucun kabuklarını kazıyalım, patlıcanı çizgili soyalım. Fasulyeleri ayıklayıp, boyuna göre ikiye-üçe ayıralım. Sapını külah gibi kestiğimiz bamyaları bütün bırakalım. Bir fırın kabına sotelediğimiz tavuk etlerini yayalım. Sırasıyla sebzelerle üzerini kaplayalım. Domatesleri bütün olarak dizelim. Sarmısakları soyup, bütün olarak yerleştirelim. Tuz, karabiber serpip, suyunu ekleyelim. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp, 180 dereceye ayarladığımız fırında 30 dakika daha fırınlayıp, sıcak olarak servis yapalım.8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 60 dakikaMalzeme listesi3 adet tavuk göğsü2 adet kuru soğan6 adet orta boy domates3 adet kabak3 adet patlıcan200 gr bamya200 gr taze fasulye1 adet havuç4 diş sarmısak4 yemek kaşığı sıvıyağ1 çay kaşığı tuz, karabiberTaraftar pastasıYapılışı:Kirazların çekirdeklerini çıkaralım ve süzgece alalım. Sonra krem şantileri soğuk sütle 15 dak. çırpalım ve buzdolabına alalım. Yumurtaların aklarını sarılarından ayıralım. Bir çimdik tuzla akları, köpük haline gelinceye dek mikserle çırpalım (yaklaşık 7-8 dakika). Yumurta sarılarını hafifçe çırparak, dolaptan çıkardığımız krem şantiye katalım. Sonra da akları karıştıralım. Bir kek kalıbına streç film (ya da buzdolabı poşeti) yayalım. Hazırladığımız karışımın yarısını dökelim, kirazların bir kısmını üstüne serpiştirip, kalan parfeyle üzerini kaplayalım. Kalan kirazların yine bir kısmını en üste yerleştirip, buzlukta bir gece bekletelim. Servisten 10 dakika önce buzluktan çıkarıp, bir tabağa ters çevirelim. Kalan kirazlarla süsleyip, servis yapalım.Yemekçinin notu: Kiraz mevsimi olmadığı zamanlar kırmızı ve yeşil kiraz şekerlemesi kullanabilirsiniz. Bu parfeyi sarı ve kırmızı erikle de yapabilirsiniz.15 kişilikHazırlama süresi 40 dakikaMalzeme listesi4 paket krem şanti (toz)4 su bardağı süt8 adet yumurta2 su bardağı toz şeker1 adet limon kabuğu rendesi1 paket labne peynir 1 paket vanilya1 çimdik tuz2 su bardağı kırmızı kiraz2 su bardağı sarı kiraz
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!