Kalsedon madeni uğur getirmedi

Güncelleme Tarihi:

Kalsedon madeni uğur getirmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2005 00:07

‘Mavi altın’ olarak bilinen ve uğur getirdiği iddia edilen Kalsedon’u literatüre ‘Türk kalsedonu’ olarak geçirten işadamı Sırrı Gerçin’in mirası, kızları Yasemin Kamhi ve Ayşegül Gerçin ile eşi Birsen Gerçin’i mahkemelik etti.

Sırrı Gerçin’in ölümünün ardından Profilo Holding İcra Kurulu üyesi işadamı Cefi Kamhi’nin eşi Yasemin Kamhi ile baldızı Ayşegül Gerçin, veraset belgesi almak için İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

Mahkeme, Gerçin’in mirasını 3’er pay, kızları Yasemin Kamhi ve Ayşegül Gerçin’e, 2 pay da ikinci eşi Birsen Gerçin’e verilmek üzere paylaştırdı. Yasemin Kamhi ve Ayşegül Gerçin, şirket dışında, babalarından kalan gayrimenkul ve nakit mirasın belirlenmesi için Sulh Hukuk Mahkemesi’ne terekenin tespiti davası açtılar ve bu süre zarfında şirkete kayyum atanmasını talep ettiler.

KARDEŞLER TOPLANTIYA KATILMADI

Dava devam ederken avukat Birsen Gerçin, İstanbul 16. Noteri aracılığı ile üvey kızları Yasemin Kamhi ve Ayşegül Gerçin’e hissedarı oldukları Kalsedon Maden İşletmeleri’ne müdür seçimi yapılacağını, bu nedenle genel kurul toplantısına gelmelerini bildirdi.

Yasemin Kamhi ve Ayşegül Gerçin bu durumu mahkemeye bildirdi. İki kız kardeş, mahkemenin tedbir kararı verdiği gerekçesiyle toplantıya katılmadı. Birsen Gerçin genel kurul toplantısında oy çokluğuyla şirket müdürü seçildi. Ve şirketin yeni hissedarlarını ticaret siciline tescil ettirdi.

DAVA MİRAS HUKUKU İLE İLGİLİ

Ancak Yasemin Kamhi ve Ayşegül Gerçin, üvey annelerini şirket müdürü seçen genel kurul kararı’nın iptali için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

Üvey annelerinin, iki yıl boyunca şirkette tek imza yetkisine sahip olacağını belirten iki kardeş, ayrıca şirketi yükümlülük altına sokabilecek kararlara imza atabileceği uyarısında bulunarak yeni bir kayyumun atanmasını istedi. Birsen Gerçin ise davanın tereke hukuku ile değil, Miras Hukuku ile ilgili olduğunu belirterek, şirkete kayyum atanmasına gerek olmadığını söyledi.

Mavi altın ‘Kalsedon’

Sırrı Gerçin dünyada sadece Eskişehir’in Sarıcakaya Köyü’nde çıkarılan, mücevher yapımında kullanılan kalsedonu dünyaya ihraç ediyordu. Yılda 15 ton ‘Mavi altın’ kalsedon ihraç eden Gerçin, kalsedonu literatüre ‘Türk kalsedonu’ olarak geçirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!