Kalp atışı duymayı özledim

Güncelleme Tarihi:

Kalp atışı duymayı özledim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 00:00

Kalbi iflas ettikten sonra zaman kazandırmak için kalp pompası takılan klarnet virtüözü Selim Sesler’in kulağı telefonda. Hastaneden ‘Kalp bulundu, hadi gelin’ haberi bekliyor.

Haberin Devamı

Selim Sesler’in (55) kalple ilgili sorunları yedi yıl önce bir kalp spazmıyla başladı. Önce stent, üç yıl önce kalp pili takıldı. Geçen yıl aniden fenalaştı. Yedi ayda, tam üç hastane dolaştı. Yoğun bakımda tedavi gördü. Kalbi iş görmüyordu. Geçici çözüm olarak yapay kalp takıldı. Sesler’in asıl beklentisi yeni bir kalp bulunması.

Geçtiğimiz şubattan beri dünyanın en küçük yapay kalbiyle yaşayan Sesler, “Aylarca yataktan kalkamadım. Şimdi daha iyiyim ama kalp pompası geçici. Bana uygun bir kalp bulunmasını bekliyorum. Eskiden yurtdışına konserlere giderdim. Şimdi evden uzaklaşamıyorum. Kalp takıldığı zaman yeniden özgür olacağım.” diyor.

Ruh halini, “Büyük heyecan içindeyim. Biliyorum ki her an kalp bulunabilir. Şimdi sizle konuşurken bile ‘kalp çıktı, gel’ diye arayabilirler. Ben zaten hep hazırım” sözleriyle özetliyor. Hastaneden iki kez kalp nakli için acil çağrılmış. Ancak sonra bunların kendisine uymadığı anlaşılmış: “İnsan tabii ki üzülüyor. Hayal kırıklığı büyük oluyor. Çok umutluyum. Üçüncü kez hastaneye çağrıldığımda inşallah ‘uydu’ denecek. Nakil yapılması, yaşamak demek. Yeniden sahnelere, konserlere dönmek, CD çıkarmak istiyorum. Doktorum Prof. Dr. Süha Küçükaksu ‘Sana genç kalp takacağız’ diyor. Bir an önce sağlığıma kavuşmak istiyorum.”

Haberin Devamı

UZUN LAFIN KISASI

YANLIŞ: Güneş katarakta yol açan en büyük faktör. Gözlük takarak, gözlerinizi güneşten koruyabilirsiniz..
DOĞRU: Güneş gözlüğü sadece aksesuvar. Taksam da olur, takmasam da.

SAĞLIĞIM İÇİN
Aydilge (şarkıcı)

MUTLAKA YAPARIM
Kendime 90-60-90 olmak ve o reklamlardaki sözde kusursuz kadınlara benzemek zorunda olmadığımı hatırlatırım. Sağlıklı olmak için spor yapmak ve fit olmaktan önce gelen şey, bence kendini sevebilmek.
ASLA YAPMAM
Sigara ve alkol kullanmıyorum. Aklımın sürekli ayık olması, uyuşmaması ve her şeyi dibine kadar farkında olarak yaşamak hoşuma gidiyor.
MUTLAKA YAPACAĞIM
Dik yürüyebilmek... Yıllarca gitar çalmış olmama bağlı eğik duruyorum. Bunu düzeltmek için pilatese başlayacağım.

TAMAMLAYICI TIP
Uykuya kavunla hazırlanın

Haberin Devamı

Güzel bir uyku için yatmadan bir-iki saat öncesi ara öğün olarak kavun yiyin. Kolay uyumaya yardımcı oluyor. Sinirleri yatıştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!