Kadınlar birbirlerini neden kıskanır?

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar birbirlerini neden kıskanır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2011 01:42

Nedimeler, bir evlilik hikâyesi gibi algılansa da ağırlıklı olarak arkadaşlık üzerine kurulu bir film. Çok yakın iki arkadaşın arasına bir üçüncüsünün girmesinin, bir kadının dibe vuruşunun ve oradan çıkma çabalarının filmi. Biraz sarktığı ve lüzumsuz uzadığı yerler yok değil, ama komik ve duygusal sahneleri de var. Biraz daha derli toplu olsa iyi bir dram olabilecekken bu şans kaçmış.

Haberin Devamı

Siz sanıyor musunuz ki, kıskançlık sadece sevgililer, eşler arasında oluyor. Âlâsı, hem de daha fazlası kız arkadaşlar arasında aslında.
Nedimeler de her ne kadar evlilik, evlilik hazırlığı ve nedimeler üzerine kurulu gibi görünse de aslında iki arkadaşın dostluk hikâyesi.
Bir tarafın dibe vuruşu sırasında yaşanan acıların öyküsü.

BERBAT BİR SEVGİLİSİ VAR

Annie, kötü bir dönemden geçmekte.  En yakın arkadaşı Lillian’ın evleneceği haberini alması, mutluluk ve mutsuzluklarıyla birlikte geliyor.
İşe yaramaz bir sevgilisi var. Beraber oldukları gecenin sabahında birlikte bir kahvaltı bile edemeden evden gitmeye zorlandığı oldukça zavallı bir ilişki içinde kendini kötü hissetmesine şaşmamak gerek.
Pastanesini kapattıktan sonra annesinin bulduğu işte de mutsuz olan Annie, en yakın arkadaşının baş nedimeliğini de kaldıramıyor. Çünkü orada da karşısında zengin, yol yordam bilen bir rakibi var.

Haberin Devamı

DİBE VURMADAN YUKARI ÇIKILMAZ

Nedimeler çok sevdiğim bir cümle üzerine kurulu aslında; tam olarak dibe vurmadan yukarıya çıkamazsınız.
Annie’nin tüm zavallılıklarını izlerken bolca gülüyor, ama acıma duygusuyla fazlasıyla da hüzünleniyoruz.
Nedimeler, afişindeki kadın ordusu ve pembe renklerine rağmen, hayatın acı gerçeklerini göz önüne sunmasıyla erkek izleyiciye de hitap ediyor.
Filmin en güçlü yanlarından birini ise oyuncu kadrosu oluşturmakta. Senaryoda imzası olmasının yanı sıra, başrolde de bulunan Saturday Night Live programından tanıdığımız Kristen Wiig, oynadığı karakterin tüm iniş çıkışlarını perdeye yansıtmış.
Empati kurmayı kolaylaştırıyor.
Her biri şahsına münhasır tipler olan diğer nedimelerin oyun gücü de filmin artılarından.

ZORLAMA SAHNELER FAZLA

İki saate yayılan filmin tonundaki ani değişiklikler, ana karakterlerin ruh hallerinin filme yansıması gibi. Bir komedi, bir dram, bir kahkaha, bir duygusallık arasında gidip gelen film, bu anlamda tam da hayatın kendisini yansıtıyor aslında. Ama diğer yanda ilerlemeyen, kısır döngü içinde dönüp duran bir hikâyesi var Nedimeler’in.
Komedisi zaman zaman olabildiğince basit. Zorlama sahneleri fazla.
Hele bir uçak sahnesi var ki, olmasa çok daha iyiymiş diyorsunuz.
Nedimeler, iyi bir film olabilecekken bu firsatı kaçırmış aslında.
Dramasının üzerine biraz daha gidilmiş olsa çok iyi bir iş çıkabilecekken üstelik.

Haberin Devamı

BRIDESMAIDS NEDİMELER
Yön: Paul Feig
Oyn: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Chris O’Dowd
Tür: Dram


HAFTANIN DiĞER FiLMLERi

Hayvan gibi sevmek

ZOOKEEPER HAYVAN BAKICISI
Yön: Frank Coraci
Oyn: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb, Ken Jeong
Tür: Dram
Süre: 102 dk.

Hayvanat bahçesinde çalışan ve bir aslanı bir kadından daha çok sevip, anladığını fark eden Griffin, eş bulma vaktinin geldiğini anladığında hayvanat bahçesindeki işini bırakmaya karar veriyor. Bu, onunla mutlu mesut yaşayan hayvanlar için korkunç bir durum. Hemen harekete geçiyorlar ve Griffin’i vazgeçirmek için uzun zamandır sakladıkları sırlarını açığa çıkarıyorlar; onlar da insanlar gibi konuşabiliyor. Konuşmaya başlayan hayvanlar Griffin’e flört etmenin ve eş bulmanın sırlarını öğretmeye başlıyorlar. Tabii ki kendi bildikleri gibi.

Haberin Devamı


Üniforması bayrağı

CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER İLK YENİLMEZ: KAPTAN AMERİKA
Yön: Joe Johnston
Oyn: Chris Evans, Tommy Lee Jones
Tür: Aksiyon
Süre: 124 dk.


DC Comics ve Marvel çizgi karakterlerinin sinemadaki rekabeti devam etmekte. DC Comics’in dünyayı kurtaran kahramanını her türlü dijital efektle sunduğu Yeşil Fener’inin hemen ardından sinema salonları Marvel’ın vatansever kahramanı Kaptan Amerika’yı ağırlıyor. Kaptan Amerika, fazlasıyla Amerikan propogandası yaptığı gerekçesiyle pek çok ülkede sansürlenerek vizyona girdi ve ismi ‘İlk Yenilmez’ olarak değiştirildi. Bizde ise Kaptan Amerika dokunulmadan, olduğu gibi vizyonda. Filmde, II. Dünya Savaşı sırasında ülkesi için savaşmak isteyen ve cılız olduğu için orduya alınmayan Steve Rogers’ın özel bir formülle süper asker haline gelişinin hikâyesi var. Fakir bir aileden gelen ve cılızlığı nedeniyle sürekli itilip kakılan 40 kiloluk genç Steve Rogers’ın tek derdi, orduya yazılıp II. Dünya Savaşı sırasında ülkesi için savaşabilmek. Ama kapıdan girip bacadan çıkmasına rağmen bir türlü bu amacına ulaşamıyor. Son derece cesur ve kararlı olan bu gencin hayatı Dr. Erksine’in onu Yeniden Doğuş programı için seçmesiyle değişiyor. Dr. Erksine’in onca aday arasından bu cılız adamı seçmesinin nedeni onda gördüğü adalet duygusu, zeka, cesaret ve azim. Özel bir formülle fiziksel olarak yeniden yaratılan Steve Rogers, cılız bir adamken kas yumağı, heybetli bir asker haline geldiğinde önce bir propaganda maskotu olarak kullanılsa da, kendisini Kaptan Amerika yapacak bir mücadelenin içine girmesi gecikmiyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!