Kabusuma ortak olun

Güncelleme Tarihi:

Kabusuma ortak olun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2011 00:00

Sihirbazları bile kıskandıracak özel şovların sahibi Alice Cooper yarın sahne alacağı Sonisphere’e de yine piton yılanlarıyla geliyor. Konser sırasında kendi kafasını giyotine vuracak, şarkılarını başsız söyleyecek ve sonunda bir Frankeştayn yaratacak. 63 yaşındaki korkunç ihtiyarla konser öncesi konuştuk

İlk albümünü 1969’da çıkarttığından beri 48 single, 25 stüdyo ve sekiz konser albümü yayınladı. Klasik rock dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri Alice Cooper (63). Sahnede çılgın şovlara imza atan rock’a teatral öğeleri yedirmesiyle meşhur bir adam. Normalde festival konserleri kısa sürdüğü için gruplar pek sahne şovu yapmasa da Cooper yarın sahne alacağı Sonisphere Festivali’nde birkaç şovunu sahneleyecek: “İnsanlar beni şovlarımla tanıyor. Tek başıma konserdeyken iki saatte yaptığım şovların hepsinin festivalde gerçekleştirmemin imkanı yok fakat Sonisphere’de dört-beş farklı şovumu izleyeceksiniz” diyor.
Alice Cooper sahneye her zaman sırtında bir pitonla çıkar. Uzun süre merak uyandırmıştır o yılanlara sakinleştirici/uyuşturucu verilip verilmediği. Ben de bir hayvansever olarak sormadan duramadım. “İlk defa bir pitonu sırtıma aldığımda çok endişelenmiştim. Çünkü tüm yılanların zehirli olduğunu, bizi öldürmeye programlandığını düşünüyordum. Fakat sonra yılanları tanımaya başladım. Boa ve piton yılanlarını kullanıyorum. Genellikle sakin ve huzurlu hayvanlar. İşin püf noktası büyük yılan kullanmamak. Pitonların ve boaların küçüklerini kontrol etmek kolay. Size bir ağaçmışsınız gibi sarılıyor ve güveniyorlar. Önemli olan düşürmemeniz çünkü bir tek ona karşı savunmaları yok, ölürler. Ve bu arada yılanlarıma asla sakinleştirici vermiyorum.”

TURNELERDE GOLF OYNUYOR

Zengin sporu olarak bilinen golf pek çok rock yıldızının da favorisi. Cooper da ünlü golfçilerden: “Yaklaşık 30 yıldır her gün golf oynarım. Tıpkı Bob Dylan, Iggy Pop, Lou Reed ve pek çok metal grubu üyesi gibi... Sürekli turnedeyiz ve alışveriş bizi heyecanlandırmıyor. Rahatlamak için golf oynarız. Fakat Ozzy Osbourne ve Lemmy’yi (Motörhead) o kovboy çizmeleriyle golf oynarken düşünemiyorum (Gülüyor). Aslında Iggy Pop’u da düşünemeyiz ama oynuyor işte” diyor.
Gayet normal bir adam olduğunu ama sahneye çıktığında Alice Cooper adlı karakteri yaşamaya başladığını anlatıyor: “Makyaj ve vahşi şovlar yapıyorum ama sahneden indiğim anda artık Alice Cooper değilim. Filmdeymiş gibi oynadığım kötü bir karakter o.”

YILAN, GİYOTİN VE FRANKEŞTAYN

Cooper’un 1975’te yayınladığı ‘Welcome To My Nightmare’ başlangıçta çok anlaşılmadıysa da, ünlü müzik dergileri sonradan albüme tam puan verdi. Uzun süredir bu albümün ikincisi için çalışıyor. “Eylül’de yayınlanacak. İlk albümün prodüktörü Bob Ezrin ve gitaristi Steven Hunter bu albümde de var. Konserde de bu albümden ‘I’ll Bite Your Face Off’ şarkısını çalacağız. Bence albümün tamamı eski usül rock’n roll gibi tınlıyor. Bahsettiğim şarkı da sound olarak Rolling Stones’un ‘Brown Sugar’ı ve benim ‘Under My Wheels’a çok benziyor” diyen Cooper, festivalin en yaşlısı ve tecrübelisi olmasına rağmen en son sahneye çıkan esas grup (Headliner) olmamasını tevazuyla karşılıyor:
“Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde pek çok büyük konser yapıyorum. Festivallerde Iron Maiden’i esas grup olarak çıkarıyorlar, ki bununla hiçbir sorunum yok. Bruce’la (Dickinson, Iron Maiden’ın solisti) çok yakın arkadaşız. Biz kendimizi biliyoruz son veya ortalarda çıkmak çok önemli değil.” Pek çok konserinde hemşire rolünü oynayan kızı Calico Los Angeles’ta korku filmi çektiği için İstanbul’a gelemiyor. Cooper yarın In Flames ve Mastodon gruplarından sonra, Slipknot ve Iron Maiden gruplarından önce sahne alacak. Maçka, Küçükçiftlik Park’taki Sonisphere Festivali’nin biletleri biletix.com’da.

ELVIS’i ÖLDÜREN ADAM OLABİLİRDİM

Geçen haftalarda İngiliz Daily Mirror’da yayınlanan habere göre, Alice Cooper 1971’de Elvis’in Las Vegas’ta kaldığı otele gidiyor. Odada Liza Minelli ve Deep Throat filmiyle meşhur porno yıldızı Linda Lovelace da var. Elvis, Cooper’ı mutfağa götürüp dolu bir silah veriyor. İşin aslını Cooper anlatıyor: “Evet, bu hikaye doğru. Dolu silahı verdi ve kafasına doğrultmamı istedi. Aslında tek isteği bir karate hareketi göstermekti ve o an Elvis’in güvenliği içeri girseydi beni sorgusuz sualsiz vururdu. Neyse, Elvis hareketi gösterirken kafamdaki şeytan ‘Onu vur ve Elvis’i öldüren adam olarak tarihe geç’ diyordu. Kötü bir deneyim olurdu, kariyerim daha başında biterdi. Diğer bir kulağıma da iyilik meleği ‘O Elvis onu öldüremezsin en azından yarala, birkaç yıl yatar çıkarsın’ diyordu. Düşün ki en iyi meleğim bile vurmamı söylüyordu. Kafamdan bunlar geçerken Elvis uçan tekmeyle silahı elimden attı. Beni sıkıştırıp yere düşürdü ve boynumu kilitledi. Ve ‘İşte silahlı bir adamı böyle durdurursun!’ diye bağırmaya başladı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!