Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2008 00:00

WORKING MAN BLUES/

HOODOO BLUES/

LEGENDS OF BLUES

(Cheap’o’lata)

Müzik marketlerin "promosyon sepetleri" ve "indirim köşeleri"nin sürpriz güzellikler barındırabildiğinden daha önce bahsetmiştim.

Ara sıra ucuzcu tezgah karıştırması yapmak, inanılması güç neticeler verebiliyor.

Geçen hafta D&R’da tipik "5 dakika öldürme turu" atarken, içimde CD almak için inanılmaz bir arzu filan da doğmamışken 15 adet CD aldım.

15 adet CD deyince "Tabii bu çocuk adam olmaz; 15 albüme ödenecek parayla ev-araba taksidi ödenir!" tepkisi verilebilir; merak etmeyin aslında 5’er CD’lik üç box-set aldım ve toplamda da 45 YTL ödedim.

Yani bu hesapla albüm başına 3 YTL ödemiş oldum.

Arzu eden ilkokul veya anaokul öğretmenleri, bu hikayeyi soru haline getirip sınavlarda kullanabilir. Cevap "3", unutmayın tamam mı çocuklar?

*

Müzikle alakam "Ucuz CD buldum, eve yığayım" tarzı bir alaka değil. Yani albümü ucuz bulunca tüketmiş değilim; hepsi de müthiş çalışmalar.

Bir nevi "Kapsamlı Blues Tarihi" sayılabilecek arşiv oluşturmak için ideal.

Robert Johnson, Big Joe Turner, Lightnin’ Hopkins, Mississippi John Hurt, Sonny Boy Williamson, John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson...

Yetmezse Canned Heat, Jimmy Reed, Memhpis Slim ve Lightning Slim...

O da kesmez ise Bessie Smith, Ray Charles Leadbelly, Blind Boy Fuller, Bukka White, Brother George & His Sanctified Singers var...

*

Toplam üç kutuda 15 adet albüm ve mücevher değerinde onlarca, yüzlerce blues klasiği.

Parçaların bazıları bende zaten var veya başka kayıtları bulunuyor. Fakat bende olmayanların sayısı çok daha fazla. Hem böyle derli toplu filan; kıyak oluyor!

Ucuz etin yahnisi bazı problemler de oluşturabiliyor. Mesela, parçalar veya sanatçılar hakkında en küçük bir detay yok. Ama bu problemi de internet çözer, vikipedya halleder.

"Üçünü almak saçma" diyenlere ben de hak veririm ve bulurlarsa sadece "Legends Of Blues"u almalarının bile yeterli olacağını fısıldarım.

Blues nedir ne değildir anlamak isteyenlere ucuz ve kapsamlı bir rehber.

Bu güzelliğimi unutmayın içinizden "Çok yaşa Kabakulak!" demeye çalışın.

Sevgiler...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!