Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2005 01:44

KAISER CHIEFS

Employment

(DMC UNIVERSAL)

YABANCI müzik basınında Kaiser Chiefs’in yaptığı müziği tarif için kullanılan grupların sayısı ve çeşitliliği insanı kıllandıracak boyuta ulaşmış vaziyette. ‘Biraz Madness, biraz Clash, bir tutam da The Jam alıyorsun, daha önceden tuzlu suda beklettiğimiz Blur ve XTC ile karıştırıyorsun; servisten hemen önce de bir parça Adam Ant serpiştiriyorsun’ gibilerden kokteyl tarifi havasında kritikler bile okudum. Adını Güney Afrika’nın en popüler futbol kulübünden alan Leeeds’ten çıkma Kaiser Chiefs’in albümü en az 4 veya 5 güzel şarkı içeriyor. Franz Ferdinand ve Bloc Party’yi dinleyip sevdiyseniz Kaiser Chiefs’i de seversiniz diyerek ben de benzetmeler diyarına uğramış olayım. ‘Eveeryday I Love You Less And Less’. ‘I Predict A Riot’, ‘Oh My God’, ‘Time Honoured Tradition’ ilk etapta aklımda kalanlar. Bir de evde birkaç kez dinledim ki; bu da en azından benim açımdan gayet iyi bir albüm olduğunu gösterir.

SUPERSTARS

(SONY BMG)

SUPERSTARS adını taşıyan albümde, pek çoğu duyduğum anda koşarak uzaklaşma hissi uyandıran 19 şarkı torna tesviyeden geçirilmiş halleriyle karşımıza çıkıyor. Mesela doyamamışsanız Toni Braxton’ın ‘Un-Break My Heart’ına, böyle aslında ciddi sayılabilecek bir probleminiz var, bir de bu albümdeki ‘Soul-Hex Anthem Radio Edit’ini dinlemek istiyorsunuz. Sizin bileceğiniz iş tabii. Mariah Carey eksik değil elbette... Bu albümlerde rastlamasam merak ederim kendisini. Britney Spears, Whitney Houston, aaaaaa Jennifer Lopez de var... 75 dakika süren bu remix albüm elbette bazı ortamlar için gayet uygundur ancak benim o ortamla işim olmuyor pek, olmasın da zaten, di mi?..

MEGADETH

Greatest Hits

(EMI)

ÜÇ albümünün ismini rahatça sayabildiğim heavy metal topluluğu pek yoktur. Jdas Priest, Iron Maiden, Metallica ve Megadeth en rahatlıkla sayabildiğim topluluklar. Bir dönem çok sıkı Megadeth hayranı tanıdığım için kendimi ‘hayran adayı’ olarak bile tanımlamam. Megadeth’in 20 yıldan fazla bir süredir ortalıkta olduğunu fark etmek bile yeterince şaşırtıcı geliyor. Artık tamamen Dave Mustaine’in topluluğu olan (Zaten öyleydi. Ama son olarak David Ellefson’un da gemiyi terk etmiş olması bence çok mühim) Megadeth, ‘Greatest Hits’le ve yeni bir turneyle mirası canlandırmaya çalışıyor. 17 şarkılık bu kariyer özetleme girişiminde şarkıları Megadeth hayranlarının oylarının belirlediği söyleniyor. Gayet iyi bir özet denebilir. Evinde ‘Peace Sells... But Who’s Buying?’, ‘So Far, So Good...So What?’ veya ne bileyim ‘Rust In Peace’ bulunan bir Megadeth hayranı için ne ifade eder bilemem fakat yeni başlayanlar için enteresan olabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!