Japon lokantaları çok şımardı

Güncelleme Tarihi:

Japon lokantaları çok şımardı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 09, 2002 00:00

Ninja adlı Japon lokantasına gittik. Hesap ne geldi biliyor musunuz, 67 milyon lira! Bu Japon lokantaları müşteriyi resmen söğüşlüyorlar bence. Bir masal anlatıyorlar bize, güya yemeklerde kullandıkları her malzeme dışardan geliyormuÅŸ bu nedenle pahalı olmak zorundalarmış falan filan. YALAN. Resmen yalan söylüyorlar. Son zamanlarda kiminle karşılaÅŸsam öğle yemeÄŸinde Kırıntı'ya gittiÄŸini söylüyordu.Hakkında bu kadar söz edilen bir mekanın TeÅŸvikiye'de büyük kalabalıklar çekmemesi düşünülemezdi gayet tabii ki. Tam da düşündüğüm gibi erken saatlerde baÅŸlayıp sürekli dolup taşıyor Kırıntı.Mekanın dıştan görüntüsü Meksika lokantalarının havasını andırıyordu, gerçekten de mönüde Meksika yemekleri de yer alıyor.Çok kalın bir mönüleri var, böyle listeleri görünce ben hep Amerika'nın Diner diye adlandırılan 24 saat açık lokantalarını hatırlıyorum. Diner'larda neredeyse ne ararsanız bulursunuz, fiyatlar son derece ucuzdur ve gelen yemeklerin porsiyonları da müthiÅŸtir.Bizim lokantalarımızda bu tür özellikler yok ne yazık ki. Mönüsü çok zengin olan lokantanın mutfağı da hayli iddialı olmalı, farklı yemekleri aynı anda aynı kalitede müşteriye sunacak potansiyel bulunmalı. Bu son derece zor bir iÅŸ ve Ä°stanbul'da bu konuda standardın üstüne çıkabilen lokanta sayısı da son derece az.Ben o gün hem etli hem de tavuklu Fajitas'ı deneyeyim diye Combo Fajitas (8,5 milyon lira) ısmarladım. Hem tavuk hem de et lezzetli gelmedi bana.Bidiburger adında bir de hamburger getirtmiÅŸtik, hamburgerde de aradığım lezzeti bulamadım açıkçası.Bunun nedeni acaba dondurulmuÅŸ etlerin açılma süreciyle mi ilgili yoksa soslarda biraz takviye mi gerekiyor buna karar verebilmiÅŸ deÄŸilim.Baktım da etrafıma o gün hemen herkes halinden çok memnundu, bu nedenle belki o gün bana çatan bir talihsizlik olmuÅŸtur mutfakta. Bu da ihtimal dahilinde yani.Sonuçta burası ÅŸimdi bölgenin gözde mekanlarından, dolayısıyla da detaylara takılmadan orada bulunmanız ÅŸart.Bir öğle yemeÄŸinde ise yine son zamanlarda adını sık sık duyduÄŸum NÄ°NJA adlı Japon lokantasına gittik.Size bir ÅŸey söyleyeyim mi bu Japon lokantaları artık iyice şımardılar. Müşteriyi resmen söğüşlüyorlar bence. Hepsi yapıyor bunu ve hepsi de bizleri enayi yerine koyuyorlar bunu bilin. Bir masal anlatıyorlar bizlere, güya yemeklerde kullandıkları her malzeme dışardan geliyormuÅŸ bu nedenle pahalı olmak zorundalarmış falan filan.YALAN. Resmen yalan söylüyorlar.O gün altı adet roll yedik, bir tanesinde sadece salatalık, diÄŸerinde sadece sebze vardı.Ana yemek olarak iki adet makarna çorbası geldi (UDON), içinde sadece kalın makarna, ıspanak, yeÅŸil soÄŸan vardı, sadece bir tanesinde iki adet tempura karides bulunuyordu. Bir adet bira, iki adet diyet kola içtik.Hesap ne geldi biliyor musunuz. 67 milyon lira.Sevgili okurlar. Yukarda saydığım yemeklerin hiçbir tanesinde ithal edilmiÅŸ malzeme yok, hepsi yerli malı.Japon restoranları biz müşterileri aptal yerine koyuyor.Hem neden hesap dolardan? Kola ve Efes birası da neden dolar üzerinden isteniyor benden? O yemek taÅŸ çatlasa 20 milyon liraya yenir ve bundan bile restoran kar eder.Aptal yerine konmayın lütfen ve bu fiyat politikasını sürdürmekte ısrar edenleri de sorgulayın, umursamazlarsa da gitmeyin o lokantalara olup bitsin.NÄ°NJA Åžehit Muhtar Caddesi 22/1 TaksimKIRINTI Abdi Ä°pekçi Caddesi No.32 NiÅŸantaşıÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!