İyi bir evlilik için cinsel çekim şart

Güncelleme Tarihi:

İyi bir evlilik için cinsel çekim şart
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

Son zamanlarda şöhretler dünyasında boşanan boşanana... Evliliğe inanç sarsılıyor, boşanmak olağan vaka sayılıyor. Neyse ki istisnalar da var... Dört yıllık flört döneminden sonra Febyo Taşel’le nikah masasına oturan ve evliliğinde beş yılı geride bırakan Funda Arar, işin sırrını açıkladı: “İyi bir evlilik için cinsel çekim şart!”

Haberin Devamı

FUNDA ARAR FOTOĞRAFLARI

Müzik piyasasında oldum olası aynı çizgidesiniz... Hep ağırbaşlı, hep hanımefendi... Bu gerçekten siz misiniz yoksa kendinizi korumak adına böyle mi görünüyorsunuz?

- Ben arkadaş grubu içerisinde çok gülen, şakalar yapan biriyim. Ama başka bir topluluğa girince çekingen oluyorum. Yaptığın müzikle de alakası var tabii. Genelde benden hep romantik şarkılar duydukları için çok ağırbaşlı ve ciddi olduğumu düşündüler. Hoppa zıppa, esprili tarafımı fazla yansıtamadım. Bu eğlenceli yanımı da görmeleri lazım aslında...

Görebilecek miyiz peki?         

- Yapmak istediğim müzikli bir TV projesi var, belki orada... Tarzımdan çok uzaklaşamam tabii. Gidip de talk show tarzı bir programa soyunamam ama...

Neden talk show yapamayasınız?    
   
- O başka bir şey. Konuklar üzerinden yürüyor program... Hazır cevap olmak, anında espri yapabilmek gerek...

Oyunculuğa soyunmadınız, birkaç sunuculuk deneyimi dışında kesintisiz TV programı yapmadınız. 11 yıldır sadece müzikle uğraşıyorsunuz. 24 saatiniz müzikle mi geçiyor? 

- Yok canım! Öyle bir şey mümkün mü? Alışverişe gidiyorum, TV seyrediyorum, herkesin yaptığı şeyleri yapıyorum. Çok marjinal, abidik gubidik bir hayatım yok. Ekranda süs püs, şarkı, sahne derken bir havan oluyor. ınsanlar da senin ulaşılmaz olduğunu düşünüyor. Halbuki öyle değil, biz de onlar gibi yaşıyoruz. Ben kendini çok saklayan, etrafına çember ören bir sanatçı değilim. Her yere girer çıkarım, pazara da giderim. Bunlardan kendimi mahrum etmek istemiyorum. Herkesin bir mesleği var. Ben de bu mesleği yapıyorum. Benim şöhret olmam neyi değiştirir? Ben zaten özgürlüğüne düşkün biriyim. Beni kısıtladıkları zaman agresif bir insan olurum. Biri bana “şunu yapma, oraya gitme” derse inadına giderim. “Tamam” deyip bildiğini okuyanlardanım.

FEBYO’YU TANIMASAM ASLA EVLENEMEZDİM

En son ne zaman eşiniz Febyo’ya “Tamam” deyip bildiğinizi okudunuz?


- O kadar çok ki! O bazen “Gereksiz harcama yapma” diye uyarır. Ama söz konusu bir çift ayakkabıysa, kendimi tutamam. Alıp bir süre saklarım. Ortaya çıkardığımda Febyo hatırlamaz bile!

Sadece alışverişte mi bildiğinizi okuyorsunuz, yoksa evdeki gizli güç her zaman siz misiniz?

- Gizli güç olma durumu var ama biz ne olursa olsun konuşuruz, fikirlerimizi paylaşırız. Ortak bir nokta buluruz. Ben de bir şey yapacaksam ona danışırım. Bir tek alışveriş konusunda ona danışmıyorum işte...

Uzun yıllar birlikte olduktan sonda evlendiniz ve beş yıldır evlisiniz. Sizin camianızda insanlar üç ay içinde boşanıyor oysa... Peki sizin sırrınız ne?

- Şunu hep söylüyorum: Febyo gibi biri karşıma çıkmasaydı ben evlenemezdim. Özgürlüğüme bu kadar düşkünken, beni kısıtlayan, “Onu niye giydin, neden yaptın, nereye gittin, kim aradı” diyen birine katlanamazdım. Öyle şeylere hiç gelemem.

Evliliğin devamı için neleri dikkat edersiniz?

- Öncelikle anlayış ve sabır şart. Sen başka bir insansın, o başka... Bunu kabullenmek şart. Eğer kendin gibi birini bekliyorsan; senin yaptığını yapsın, senin gibi davransın istiyorsan, o zaman yürümez. ıki taraf da birbirinin kusurunu aramaya kalkarsa, saat başı kavga edersin.

AŞK EVLENMEDEN ÖNCE BİTİYOR

Evlilik, aşkı öldürüyor mu?


- Evlenmeyi bırak, flört ederken bile aradan 3-4 sene geçtiğinde aynı heyecan olmuyor. “20 sene geçti, kalbim hâlâ güp güp atıyor” diyen nadirdir. Böyle bir şey yok. Zamanla alışkanlık oluyor, o insana çok bağlanıyorsun.

Peki o heyecan neye bırakıyor yerini? Eşler zamanla çekiciliklerini kaybediyorlar mı?

- Normalde çıkarken kendine gösterdiğin özeni göstermiyorsun tabii. Birbirinizin her halini görüyorsunuz. En iğrenç, en pasaklı hallerini... O heyecan yerini sevgiye ve arkadaşça duygulara bırakıyor. Bir de tensel olarak, yani cinsel anlamda birbirinizi çekmeniz, bu çekimi korumanız gerek. “Aynı eve girdik, tamam oldu” denmemeli. Eşler birbirine sürpriz yapmalı. Bu heyecanları ayakta tutacak bazı güzellikler yapıldıkça evlilik yürür.

Her an bakımlı olmak şart mıdır?

- Evindeyken partiye gider gibi dolaşan kim var yani! Herkes şortunu, pijamasını, eşofmanını giyip oturuyor. Mini etekle de oturulmaz ki! Öylesi bir de şüphe uyandırır, “Bu kadın neden böyle” diye düşündürür. Ama ne yazık ki kadınlardan devamlı bakımlı olmaları bekleniyor, “Doğum yaptı kiloları kaldı” diye eleştiriliyor! Adam göbeği salmış, o olmuş mu peki! Tuhaf, her şey kadınlardan bekleniyor. Evlenmişler. Aradan 20 sene geçmiş, adam kilo almış, kel olmuş. Ondan sonra karısını aldatmaya başlıyor. Bahanesi de “Benim karım bakımsız, benimle ilgilenmiyor” oluyor. E peki sen o kadının evlendiği adam mısın?

Haberin Devamı

SANATLA HİÇ ALAKASI OLMAYAN İNSANLAR BENDEN ÇOK KAZANDI

Seksi pozlar vermediniz. 15-20 kişiyle aşk yaşamadınız. Adınızın birlikte anıldığı ilk adamla evlendiniz ve insanların ünlüler camiasında alıştığı kuralları alt üst ettiniz. Bunun farkında mısınız?


- Evet. Magazini hiç kullanmadan, seksi pozlar vermeden, kimseyle polemik yaşamadan, sevgili haberlerim çıkmadan şöhret oldum. Ama bu durumda kendini kabullendirmek çok zor, biliyor musun?

Sizin seçtiğimiz yol diğerinden daha uzun ve zorlu, değil mi?

- Evet. Çok üzülüyorsun, kırılıyorsun. Hak etmediğin şeylerle karşılaşabiliyorsun. Karşındaki insanın sanatla hiç alakası yok mesela, skandalları var sadece, o anlamda şöhret. Sen ise bunca zaman okumuşsun, “Müzik yapacağım” diye yırtınıyorsun. Ama o kişi senden daha çok ilgi görüyor, senden daha çok para kazanıyor. Bu çok acı bir şey.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!