Ä°ÅŸte Türkiye'nin en iyi balık lokantaları

Güncelleme Tarihi:

İşte Türkiyenin en iyi balık lokantaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2002 00:00

Türkiye'nin En Ä°yileri listemizde bu hafta balık lokantaları var. Büyük jüri'nin her biri yine bu listeye girmeye deÄŸer buldukları beÅŸ balık lokantasının adını verdi, ortaya en iyi on balık lokantası ile en iyi ikinci on balık lokantası listeleri çıktı. Ä°ÅŸte Türkiye'nin en iyi balık lokantaları. KIYIÅžener Åžen, Hülya AvÅŸar Ajda Pekkan müdavimi12:00-24:00 arası servis veriyor. Rezervasyon gerekli. Fiyatlar yemeÄŸe ve gününe göre deÄŸiÅŸiyor. CD'den müzik çalınıyor. Ajda Pekkan, Hülya AvÅŸar, Åžener Åžen, Kadir Ä°nanır müdavimleri arasında. Sahibi Hüseyin GündoÄŸan servisle bizzat ilgileniyor. Jüri üyelerimiz TuÄŸrul Åžavkay ve Güngör Uras servis kalitesini, Mustafa OÄŸuz küçük ızgara balıklarını övüyor. Ä°stanbul Tarabya, (0212) 262 00 02 DENÄ°ZSigara içmeyen müşteriye ayrı bir bölüm ayrıldı12.00-24.00 arası servis veriyor. Rezervasyon gerekli. Bir kiÅŸi balık, salata, kalamar, içki, meyve ve tatlı dahil 25-35 milyon lira arasında hesap ödüyor. Ali Sirmen balıkciÄŸeri ve deniz börülcesini, Ali Esad Göksel ise süreklilik ve fiyat-kalite oranını övüyor. Metin Çelikkaya'nın iÅŸletmeciliÄŸini yaptığı lokantada sigara içmeyenler için özel bir bölüm var. Alsancak, Ä°zmir (0232)- 464 44 99 - 422 47 52 - 422 06 01HÄ°SAR Ä°SKELEÄ°stavrit burada yenir12:00-02:00 arası servis veriyor. Rezervasyon gerekli. Fiyatlar kiÅŸi başı 40-70 milyon arasında. CD'den müzik çalınıyor. Kadir Ä°nanır, Ufuk Söylemez, Sakıp Sabancı, Emel Sayın müdavimleri arasında. Ortaklar Turan Tekgöz ve Haydar Aydın, Ramazan Dursunkaya ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Marine balık, kalamar ızgara ve çikolata sufle denenmeli. Mehmet YaÅŸin kabukluları, Ali Sirmen ise ara sıcak olarak verilen istavritlerini övüyor. Rumelihisarı, Ä°stanbul (0212) 263 29 97- 257 86 97 ALÄ° BABATuzda balık ustası12:00- 24:00 arasında servis yapılıyor. KiÅŸi başı yaklaşık 50 milyon lira. CD'den müzik çalınıyor. Türkan Åžoray, Ahmet Altan, Deniz Baykal, ÇaÄŸla Åžikel müdavimleri arasında. Sahibi ErtuÄŸrul Karabulut Şükrü Deveci ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Tuzda balık ve kırlangıç buÄŸlama mutlaka denenmeli. Güngör Uras zengin balık mönüsünü övüyor. Ä°stanbul, Bebek.(0212) 263 34 47-263 36 69BALIKÇI HASANLakerda dediÄŸin burada12:00-24:00 arası servis yapılıyor. Gündüz dahil rezervasyon gerekiyor. Müzik yok. Fiyatlar kiÅŸi başı 25 - 40 milyon lira arasında. Tarık Akan, Hüner CoÅŸkuner, Muazzez Abacı müdavimleri arasında. Şükrü Åžahin ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. TuÄŸrul Åžavkay ve Mustafa OÄŸuz’un da övdüğü lakerda mutlaka denenmeli. YeÅŸilköy, Ä°stanbul (0212) 573 83 00BEBEKHer dem taze balık12:00-02:00 arası servis yapılıyor. AkÅŸam gitmek için rezervasyon gerekli. Fiyatlar 15-30 milyon lira arasında. Müzik yok. Tansu Çiller, Ä°brahim Tatlıses müdavimleri arasında. Sahibi Hüdaverdi Talay Bahattin YeÅŸilordu ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Mustafa OÄŸuz ‘‘her dem taze balık’’larını övüyor. Sarıyer, Ä°stanbul, (0212) 262 08 89DOÄžA BALIKBalığın yanında Kazdağı otları12:30-01:30 arası servis yapılıyor. Manzaralı masalar için rezervasyon gerekiyor. Fiks mönü yerli içki dahil 35 milyon lira. CD'den müzik çalınıyor. AyÅŸe Arman, Deniz Akkaya, Sezen Aksu müdavimleri arasında. Sahibi Ä°brahim SoÄŸukbaÄŸ ve Cemal Koparan ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Kazdağı'ndan getirilen otlardan yapılan salatalar mutlaka denenmeli. Mehmet Yalçın palamut takoz ızgarasını, Ali Sirmen balık piÅŸirmedeki ustalığını övüyor. Ä°stanbul, Cihangir. (0212) 293 91 43. www.dogabalik.com.trÄ°SKELEDeniz mahsulleri güveci atomu mutlaka deneyinHafta içi 13.00-15.00 ve akÅŸam 18.00-24.00 arası, hafta sonu 13.00- 24.00 arası servis veriyor. Rezervasyon kesinlikle gerekli. UÄŸur Dündar, Aziz Yıldırım, Hülya KoçyiÄŸit ve Hülya Süer müdavimleri arasında. Fiyatlar kiÅŸi başı 40-45 milyon lira. Atom adı verilen deniz mahsulleri güvecini ve levrek ızgarayı mutlaka denemek lazım, Sahibi Osman Çolak servisle bizzat ilgileniyor. Hülya EkÅŸigil ve Ali Esad Göksel servis ve balıklarını övüyor. Ä°stanbul, Çengelköy. (0216) 321 5505Ä°SMET BABAIzgaraları bir harika12:00-10:00 arasında servis yapılıyor. Rezervasyon gerekiyor. Fiyatlar kiÅŸi başı 20-25 milyon lira. Müzik yok. Mustafa Koç, Harika Avcı, Kenan Işık, UÄŸur Yücel müdavimleri arasında. Sahibi Ruhi Dökmener Abdullah Yılmaz ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Izgaralar mutlaka denenmeli. Mehmet Yalçın yufka ve peynirle hazırlanan rulo böreklerini övüyor. Kuzguncuk, Ä°stanbul. (0216) 341 33 75FÄ°LÄ°ZLüfer filetosu meÅŸhur12:00-24:00 arası servis yapılıyor. Rezervasyon gerekiyor. Fiyatlar kiÅŸi başı 20-50 milyon lira. Gruplara fiks mönü var. Åževket AltuÄŸ, Zülfü Livaneli, Ä°lker Tuncer müdavimleri arasında. CD'den müzik çalınıyor. Sahibi Ahmet BekiroÄŸlu müşterilerle bizzat ilgileniyor. Lüfer filato ve patlıcan salata mutlaka denenmeli. Tarabya Ä°stanbul, (0212) 262 05 44, www.filizrestaurant.com.trGURMELERDEN OLUÅžAN BÃœYÃœK JÃœRÄ° SEÇTÄ°TuÄŸrul ÅžavkayYemek kültürü yazarı gazeteci Mehmet YalçınGusto Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Atilla DorsaySinema eleÅŸtirmeni ve gurmeEngin AkınYemek kitabı yazarı ve gurmeAhmet ÖrsGurme ve Gusto Dergisi yazarı Mehmet YaÅŸinyediklerini yazarak paylaÅŸan gezgin yazarMustafa OÄŸuzÄ°ÅŸadamı kimliÄŸi gurmeliÄŸini gölgelemeyen Ali SirmenDamak tadının sayılan kılavuzu gazeteciAli Esad GökselMimar, gurme, yazarHülya EkÅŸigilTV'de yemek programcısıÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!