Güncelleme Tarihi:
Niyoro Shempi
(Kıymalı hamur kızartması)
Malzemeler: 300 gr. kıyma, 8 tane taze soğan, 5 çorba kaşığı soya sosu, 1,5 çorba kaşığı şarap, 2 çorba kaşığı su, 1 çorba kaşığı susam yağı, tuz, karabiber.
Hamur için: 500 gr. un, 1,5 su bardağı sıcak su, tuz
Hazırlanışı: Taze soğan ince ince kıyılır. Diğer malzemelerle beraber yoğurulup, ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Hamur için ise unun içine yavaş yavaş sıcak koyulup mikser ile karıştırılır. Hamur kıvamına gelince rulo yapılıp, yumurta büyüklüğünde kesilir. yumurta büyüklüğündeki hamur, 1 parmak kalınlığında ve yaklaşık 10 cm. çapında açılır. Önceden hazırlanan köfteler hamurun içine koyulup, kenarları kapatılır, daha sonra da yassıltılır. Hamurlar, kısık ateşte, az yağlanmış tavada çift taraflı kızarlıtılır. Üzerine soya sosu eklenip, servis yapılır.