İşte kadınların en kötü alışkanlıkları...

Güncelleme Tarihi:

İşte kadınların en kötü alışkanlıkları...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 11:38

Güzellik uğruna vazgeçemediğiniz alışkanlıklar, güzelliğinizi uzun vadede sabote ediyor olabilir mi? Daha iyi bir görünüm için bunları yapmadığınızdan emin olun...

İşte kadınların en kötü alışkanlıkları...

1. Makyajla uyumak
Birçok kadının suçlusu olduğu bu durum, düşünüldüğünden çok daha fazla soruna neden olabiliyor. Tıkalı gözenekler ve sivilceler istemiyorsanız yatmadan önce sadece birkaç dakikanızı ayırıp makyajınızı çıkartın. Cildiniz size minnettar kalacak!

Haberin Devamı

2. Kirli makyaj fırçası kullanmak
Makyaj fırçalarınızı gerektiği gibi korumuyorsanız, daha temiz ve iyi durumda olan fırçalar kadar işinizi görmezler. Özellikle dudak ve göz makyaj fırçaları, düzenli olarak temizlenmediklerinde bakteri ve enfeksiyon riski taşır. Temizliğe rağmen eski işlevselliğini yitirmiş fırçalarınız varsa, veda vakti gelmiş demektir.

İşte kadınların en kötü alışkanlıkları...

3. Tırnak yemek
Biçimsiz tırnaklar, kusursuz tarzınıza rağmen şıklığınızın düşmanı olabilir! Tırnaklarınızdan uzak durabilmek için maniküre gitmeyi deneyin. Eğer kaygı ve endişelerinizden ötürü tırnak yemeye devam ediyorsanız, meditasyon yapmak veya bir profesyonele danışmak size daha çok yardımcı olabilir.

4. Dudaklarınızı yalamak
Dudaklarınızı yalamak, tehlikeli bir kısır döngüyü tetikleyebilir! Dudaklarınızdaki kuruluk ve çatlaklar sizi dudaklarınızı yalamaya itse de, daha da kurumuş ve çatlamış dudaklar istemiyorsanız bu alışkanlığınızdan vazgeçin! Yanınızda dudak nemlendiricisi bulundurun ve dudaklarınız kuruduğunda onu kullanın.

İşte kadınların en kötü alışkanlıkları...

5. Güneş kremi kullanmamak
Derisi kurumuş ve çatlamış bir ayakkabı yüzeyi gibi cildiniz olsun istemiyorsanız güneşe çıkmadan önce güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getirin. Güneş kremi kullanmak, cildinizin daha uzun süre yumuşak ve kırışıksız kalmasına yardımcı olur. Esmer tenli de olsanız güneş kremini asla ihmal etmeyin!

6. Sivilce sıkmak
Herkes sivilcelerinden nefret eder ama sivilcelerinizi sıkmak onlardan kurtulmanıza yardımcı olmaz. Sivilcenizi başarıyla sıktığınızda, bakteri saçtığınızı ve kalıcı yara izleri bırakabileceğinizi biliyor musunuz? Kendiliğinden patlayan büyük sivilcelerinizin içindeki bakterinin yayılmaması için de o bölgeyi su ve sabunla yıkamayı ihmal etmeyin.

İşte kadınların en kötü alışkanlıkları...

7. Islak saçı taramak
Islak saç zarar görmeye ve kırılmaya kuru saçtan çok daha fazla meyillidir. Sıradan bir saç fırçasıyla saçınızı ıslakken taramak yerine, saçınızı kuruturken seyrek uçlu bir fırçayla tarayın.

8. Sıkı örgü ve atkuyruğu modelleri
Traction Alopecia, saç köklerinin çekilmesine bağlı olarak saç dökülmesinin bilimsel adı. Eğer kalıcı veya kısa süreli olarak saçlarınızın dökülmesini istemiyorsanız, saçlarınıza biraz daha nazik davranın.

9. Cımbızı gereğinden çok kullanmak
Henüz çıkmamış kıl köklerini cımbızla çıkarmaya uğraşmak cildinizde yara izleri meydana getirebilir. Bunun yerine o bölgeyi peeling kremi ile yıkayabilir, kıl kendiliğinden çıktığında cımbızla alabilirsiniz.

İşte kadınların en kötü alışkanlıkları...

10. Şok diyetler
Şok diyetleri uyguladığınız ilk birkaç seferde başarılı sonuçlar elde etmiş ve kolay kilo vermiş olabilirsiniz. Ancak her şok diyet sonucunda vücudunuzdaki kaslara ve metabolizmanıza zarar verdiğinizi de biliyor muydunuz? Eğer kilonuzdan rahatsızsanız günlük hayatınıza egzersizi dahil etmeyi deneyin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!