İstanbul'da ilk kare

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda ilk kare
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 09:17

Çanakkale Savaşı’nda kaybolan oğullarını arayan Avustralyalı bir babanın öyküsünü anlatan “The Water Diviner”ın çekimlerine İstanbul’da devam eden Russell Crowe, film setini dün Sultanahmet Camii’ne kurdu.

Haberin Devamı

HOLLYWOOD yıldızı Russell Crowe, hem yönetmenliğini hem de başrolünü üstlendiği “The Water Diviner” filminin Avustralya’da başlayan çekimlerine İstanbul’da devam ediyor. Ekip, önceki gün Çemberlitaş Hamamı’ndaki sahneleri tamamladı. Crowe, çekime start vermeden önce filmde rol alan Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz’la ağırlık çalıştı. Hamamdaki çekimin ardından bir balıkçıda yemek yiyen üçlü, daha sonra set ekibiyle birlikte soluğu Yedikule Zindanları’nda aldı. Bu arada Russell Crowe’un ülkesinde sık sık kullandığı bisikletini İstanbul’a da getirdiği ve trafik sıkıştığında kullandığı bisikleti aracının arkasında taşıdığı gözlendi.

HALK AYAKLANDI

“The Water Diviner” ekibinin dünkü durağı ise Sultanahmet Camii oldu. Çekimler nedeniyle caminin ana kapısı ziyaretçilere kapatıldı. İçeri girmek isteyenler yan kapılardan alındı. Camiye kurulan sette dönem kıyafeti içindeki dublörler namaz kılarken, Crowe da hem ekibe direktifler verdi hem de küçük bir çocukla kamera karşısına geçti. Çanakkale Savaşı’nda kaybolan iki oğlunu aramak için İstanbul’a gelen Avustralyalı bir babayı canlandıran Crowe, cami çevresindeki çekimlerde de küçük rol arkadaşıyla oynadı. İkili, senaryo gereği işgalci kuvvetlere karşı ayaklanan kalabalığın arasında kaldı.

Oğullarını arayan bir adamı canlandıran Russell Crowe, senaryo gereği küçük bir çocuktan yardım alıyor. Crowe, çocukla beraber cami içinde namaz kılan cemaati izliyor.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!