İstanbul’un en iyi 10 balık restoranı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un en iyi 10 balık restoranı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 22, 2004 00:00

En iyi on listelerinde bölgesel seçimler baÅŸladı. Birkaç hafta önce Ege Bölgesi’nin en iyi on balık restoranını seçmiÅŸtik. Åžimdi sıra Ä°stanbul’un en iyi 10 balık restoranında. Malum balık mevsiminin en canlı günlerindeyiz.Ä°stanbul’da en iyi ızgara balık nerede yenir, istavrit için en doÄŸru adres hangisidir, lakerdanın formülünü gizli tutan mekanın adı nedir, ismini bile duymadığınız otların tadına nerede bakabilirsiniz? Balığın yanında maydanoz salatası alır mıydınız? Peki ünlü isimler nerede balık yiyor? Son günlerde balıkçıya gitmek kaça patlıyor? Gurmelerden ve derya kuzusu düşkünlerinden oluÅŸan büyük jüri seçti.EN Ä°YÄ° 101. Kıyı - TARABYA2. Çengelköy Ä°skele - ÇENGELKÖY3. Bebek Balıkçısı - BEBEK4. Rumelihisarı Ä°skele - RUMELÄ°HÄ°SARI5. Poseidon - BEBEK6. Balıkçı Sabahattin - SULTANAHMET7. Ali Baba - KÄ°REÇBURNU8. Balıkçı Hasan - YEŞİLKÖY9. DoÄŸa Balık - CÄ°HANGÄ°R10. Körfez - KANLICAKIYIFasulye pilakiyi mutlaka deneyin1964’te Yorgi Sabuncu tarafından açılan Kıyı restoran ÅŸimdi Yorgi Bey ve Hüseyin GündoÄŸan ortaklığında yönetiliyor. Haftanın yedi günü 12.00-24.00 saatleri arası açık. Kıyı’ya gidenler fasulye pilaki, asma yaprağı sardalya, yaprak ciÄŸer ve ÅŸekerpare yemeden çıkmamanızı öneriyor. 180 kiÅŸiye aynı anda hizmet verebilen restoran 3 salondan oluÅŸuyor. Müdavimleri arasında Hülya AvÅŸar, Ajda Pekkan, Tansu Çiller, Kadir Ä°nanır, Güler Sabancı, Ferit Åžahenk ve Serdar Bilgili bulunuyor. AhÅŸap ağırlıklı dekore edildiÄŸi için restoranın sıcak ve samimi bir havası var. Adeta kulüp gibi. Son günlerde duvarları Bedri Baykam’ın resimleri ve Ara Güler’in fotoÄŸrafları süslüyor. CD’den klasik müzik çalınıyor. AkÅŸam yemeÄŸi için ortalama 70 milyon lira hesap ödeniyor. Kefeliköy Cad. No:126 Tarabya. Tel: (212) 262 0002ÇENGELKÖY Ä°SKELEBoÄŸaz balıklarının hepsiHafta içi 13.00-15.00 ve akÅŸam 18.00-24.00 arası, hafta sonu ise 13.00-24.00 arası servis var. Restorana rezervasyon yaptırmadan gitmemeniz öneriliyor. Mönüde BoÄŸaz balıklarının tamamını bulmak mümkün. Atom adı verilen ıstakozlu deniz mahsulleri tabağı çok ilgi görüyor. Müdavimleri arasında Aziz Yıldırım, UÄŸur Dündar, Faruk Süren, Özhan Canaydın, Hülya KoçyiÄŸit gibi isimler var. Lüfer ve palamut mevsiminde olduÄŸumuz için ÅŸu anda bir kiÅŸi ortalama 70 milyon lira hesap ödüyor. Ama levrek yemek isterseniz hesap biraz daha artıyor. Vapur Ä°skelesi Yanı No:10. Çengelköy. Tel : (216) 321 55 06BEBEK BALIKÇISITuzda balık yenirZengin bir balık mönüsüne sahip Bebek Balıkçısı, 12.00-24.00 saatleri arasında servis veriyor. CD’den yemek müziÄŸi çalınıyor. Kadir Ä°nanır, Mehmet Altan, Deniz Baykal, AyÅŸe Arman ve Nuri ÇolakoÄŸlu gibi isimler balık yiyeceÄŸi zaman bu mekanı tercih ediyor. Mezelerden levrek marine ve maydanoz salatası, balıklardan ise kırlangıç buÄŸulama ve tuzda balık çok talep görüyor. Bir kiÅŸi ortalama 65 milyon lira hesap ödüyor. Cevdet PaÅŸa Caddesi, No:26 Bebek. Tel: (212) 263 34 47RUMELÄ°HÄ°SARI Ä°SKELEBayramda yeniden açılacak 12.00-02.00 saatleri arasında açık. Rezervasyon kesinlikle gerekli. CD’den yemek müziÄŸi çalınıyor. Kadir Ä°nanır, Ufuk Söylemez, Emel Sayın müdavimleri arasında. Marine balık, fener kavurma, lakerda, kalamar ızgara ve çikolatalı sufle mutlaka denenmeli. Kabuklular ve ara sıcak olarak verilen istavrit tavsiye ediliyor. Ancak Ä°skele restoran ramazan ayı boyunca tadilatta. Bayramda açılacak olan mekanda kiÅŸi başı ortalama 80 milyon lira hesap ödeniyor. Yahya Kemal Caddesi, No:1 Rumelihisarı Tel: (212) 263 29 97POSEÄ°DONGeçen yılın en iyi balık restoranı 2.5 yıl önce açılan mekanın yerinde eskiden GüneÅŸ Balıkçısı vardı. Poseidon’un spesiyalleri arasında kalamar dolma, ahtapot fırın, levrek marine, Poseidon balık kavurma, kalamar ızgara ve fener kavurma var. Her gün 12.00 - 24.00 arasında hizmet veriyor. Tuzda balık ve buÄŸulamada çok iddialılar. Poseidon , Time Out dergisi tarafından 2003 yılının en iyi balık restoranı seçildi. Bir kiÅŸi mütevazı bir yemek yediÄŸinde 60 milyon lira hesap ödüyor. Tatlı olarak Malatya’dan getirilen kayısılarla yapılan kayısı tatlısı ve Antep’ten gelen şöbiyet ikram ediliyor. Åžansal Büyüka, Erman ToroÄŸlu, Muazzez Ersoy, Seda Sayan, Ä°pek TuzcuoÄŸlu, Nazan Åžoray gibi isimlere rastlamanız mümkün. CevdetpaÅŸa Cad. No: 58 Küçük Bebek. Tel : (212) 263 38 23BALIKÇI SABAHATTÄ°NMidyeli pilav çok özel Zengin balık mönüsü ve servis kalitesiyle dikkat çeken Balıkçı Sabahattin’de hem çok lezzetli balıklar yiyebilir hem de tarihi güzellikleri seyredebilirsiniz. Mezelerden midyeli pilav ve yoÄŸurtlu kabak denenmesi gereken lezzetlerden. Balıkların hepsi günlük. Ara sıcaklarda seçenek oldukça bol. Kalamar ızgara, fener kavurma, karides pane, böcek kavurması gibi alternatifleriniz var. AkÅŸam gidecekseniz rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin. YaÅŸar Kemal ve arkadaÅŸlarının sık sık uÄŸradığı mekanda bir kiÅŸi ortalama 40-60 milyon arası hesap ödüyor. Seyit Hasan Kuyu Sok. Cankurtaran Mah. Sultanahmet. Tel : (212) 458 18 24ALÄ° BABABalık bol, fiyatlar ucuz12.00-02.00 arası servis veriyor. Kalabalık gruplar için akÅŸamları rezervasyon gerekli. Müzik yok. Tansu Çiller, Ä°brahim Tatlıses, Feyyaz Uçar, Mustafa Denizli müdavimleri arasında. Mezelerden patlıcan salatası ve midye dolması çok övülüyor. Ama Ali Baba’nın en büyük özelliÄŸi balıklarının her daim taze oluÅŸu. Bu sebeple her gelen mutlaka ızgara balık yiyor. Son zamanlarda balık çok olduÄŸundan fiyatlar da hayli ucuzlamış. Bir kiÅŸi ortalama 25 milyon lira ödüyor. Kireçburnu Caddesi, No:20, Kireçburnu. Tel: (212) 262 08 89BALIKÇI HASANLakerdanın formülü gizli12.00-24.00 saatleri arasında açık. Gündüz dahil rezervasyon gerekiyor. Müzik yok. Tarık Akan, Hüner CoÅŸkuner, Muazzez Abacı, Petek Dinçöz, Can Tanrıyar, Fatih Terim müdavimleri arasında. Karidesli-peynirli çoban salatası mutlaka denenmeli. Lakerda konusunda çok iddialılar. Lakerdanın formülünü ‘Meslek sırrı’ deyip kimselere söylemiyorlar. Istakoz ve böcek yiyip mönüdeki en pahalı ÅŸarabı içerseniz kiÅŸi başı 120 milyon, mevsim balıklarından yiyip, rakı içerseniz kiÅŸi başı 70 milyon lira ödersiniz. Rıhtım Sokak. No:8, YeÅŸilköy. Tel: (212) 573 83 00DOÄžA BALIKHer çeÅŸit ot varDoÄŸa Balık Lokantası 12.30’da öğle yemeÄŸi servisiyle açılıyor, hafta içi 01.00, hafta sonu ise 02.00’ye kadar hizmet veriyor. Tipik balık lokantalarına hiç benzemiyor. Her gittiÄŸinizde mevsimine göre onlarca ot çeÅŸidi ile karşılaÅŸabilirsiniz. Rezeneler, kuzukulakları, yabani semizotları, börülceler, radikalar, arapsaçları, turp otları, hardal otları... Yemekler arasında zeytinyaÄŸlı tane börülce, pavurya, sıcak olarak balık köftesi ve kalamar var. Balık seçenekleri arasında iskorpit, lipsos ÅŸiÅŸ ve ızgara sardalya bulunuyor. Tatlı olaraksa ayva, incir, kayısı, kivi, elma tatlıları ve eÅŸsiz manzarasıyla DoÄŸa Balık sizleri bekliyor. Mekanda kiÅŸi başı ortalama 50 milyon lira hesap ödeniyor. Akarsu YokuÅŸu Caddesi No: 46, Cihangir. Tel : (212) 293 91 43KÖRFEZGüveçte beÄŸendili balıkKanlıca koyuna hakim, BoÄŸaz manzaralı bir yalının alt katı ve bahçesinde hizmet veren Körfez Restaurant, Ä°stanbul’un ve Anadolu yakasının en meÅŸhur mekanlarından. Balık yemeklerinin yanı sıra klasik deniz ürünleri ve balık çeÅŸitleriyle hazırlanan mönüsünün vazgeçilmezleri; güveçte beÄŸendili balık ve tuzda balık. Rumelihisarı’nın önünden kalkan motorlarla ve karadan ulaÅŸabileceÄŸiniz Körfez’de rezervasyon yaptırmak zorunlu. Mekan her gün 12.00 -24.00 saatleri arasında açık. Balık restoranları arasında en pahalı olanlarından ama kalitesine deÄŸiyor. KiÅŸi başı 70-80 milyon lira hesap ödeniyor. Park yeri mevcut. Körfez Cad. No: 78 Kanlıca. Tel : (216) 413 43 14Gurmelerden, müdavimlerden ve gazetecilerden oluÅŸan büyük jüri seçtiNur Çintay -Ä°stanbul Life dergisi yayın yönetmeniHülya EkÅŸigil - Yemek kültürü yazarıAtilla Dorsay - Sinema eleÅŸtirmeniMustafa OÄŸuz - Ä°ÅŸadamı, gurmeGönül Paksoy - Tasarımcı, gastronomEngin Akın - Yemek kitabı yazarıFigen Batur - Hürriyet Cumartesi gusto yazarıMehmet YaÅŸin - Seyahat yazarıAli Sirmen - GazeteciAli Esad Göksel - Mimar, gurmeÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!