İstanbul Belediyesi 61 yıl sonra Açıkhava’ya çivi çaktı ama ben göremedim

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Belediyesi 61 yıl sonra Açıkhava’ya çivi çaktı ama ben göremedim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2008 00:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı icraatlardan sevgili halkını, yani bizleri haberdar etmek için uzunca bir süredir yeni bir yöntem kullanıyor.

Köprü ve üst geçitlerin cephelerini bir tür billboard olarak kullanıp yaptığı afişlerle buralardan ilan ediyor.

Toplu taşımada nereden nereye gelindiği, engelli vatandaşlarımız için kente ne tür yatırımlar yapıldığı, kaç okula kaç spor salonu açıldığı gibi...

En son gördüğüm ilan ilgi alanıma girdiği için dikkatimi çekti.

Aynen şöyle yazıyordu Levent’ten Sanayi Mahallesi’ne geçişi sağlayan üst geçidin yan cephesinde: Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu 61 yıldır ilk defa yenilendi.

Caz Festivali’nin Harbiye’deki hemen hemen bütün konserlerine gittim. Acaba ben mi göremedim bu yatırımı diye hafızamı yokladım. Ama nafile.

Doğru dürüst bir yatırımın farkına varmadım. Ne koltukları değiştirilmişti, ne de sahnede bir farklılık vardı.

Bir kere 61 yıldır Açıkhava’ya yatırım yapılmadığı doğru değil. Yaklaşık iki yıl kadar önce sahne çatısının İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın aracılığı ile Garanti Bankası tarafından o zamanın parasıyla 200 milyar lira verilerek yenilendiğini hatırlıyorum.

Gelelim yapıldığı iddia edilen yatırımlara... Biliyorsunuz, Kongre Vadisi inşaatı nedeniyle Cemil Topuzlu’ya giden bütün yollar kapatılmış durumda.

Mekanı bu yıl konserlerde kullanabilmek için mecburen yeni girişlerin düzenlenmesi gerekiyordu. Yoksa Maçka’daki teleferiğe binip paraşütle aşağıya atlamak gerekecekti.

Bunun için biri gece kulübü Cahide’nin yanından, diğeri de İTÜ tarafından olmak üzere iki yeni yol açıldı.

Yatırım olarak yeni açılan bu iki giriş mi kastediliyordu acaba?

Sanmıyorum, normal giriş yolları kapatıldığından orada konser düzenleyebilmek için zaten yapılması gereken haraketti bu.

Yatırım ya da yenilik olarak gördüğüm ilk şey, sosisçilerin değişmesi oldu. Oradaki büfelerin işletmesini yeni bir ihaleyle başkalarına vermişler demek ki!

İkincisi ise geçen yıla kadar parasız olan tuvaletlerden artık ücret alınması.

Peki yapılan yatırım ne? İnanın benim gördüklerim bunlardan ibaret. Şu sıralar Most Acıkhava Konserleri yapılıyor orada. Gidip bakın, gördüklerinizi söyleyin, mutlaka yazarım.

Eğer belediyenin üst geçitlerden ilan ettiği diğer icraatları da Açıkhava’daki gibiyse vay halimize...

Eleştirmen Fethi Naci adına seminer düzenlenip adı salona verilecek

Türk edebiyatının önde gelen eleştirmenlerinden Fethi Naci’yi kaybettik geçtiğimiz hafta. Arkadaşlarıyla her hafta yaptıkları Çiçek Pasajı’ndaki cuma toplantılarından birine katılmıştım. Kitapları dışında bizzat kendisini de tanıma şerefine erişenlerden biriyim. Gerçekten büyük bir boşluk bıraktı hem edebiyat dünyasında hem de kendisini tanıyanların kalbinde. Huzur içinde yatsın. Fethi Naci Giresun doğumluydu biliyorsunuz. İlk yazılarını da orada çıkan yerel gazetelerde yayımlamıştı. Duyduğuma göre kendisi de Giresunlu olan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yüvel hemşehrisi Fethi Naci adına sonbaharda bir sempozyum düzenleme kararı almış. Sempozyum sırasında da düzenlenecek bir törenle okulun salonlarından birine Fethi Naci’nin adı verilecekmiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!