İş kadınları hakkında bilmeniz gerekenler

Güncelleme Tarihi:

İş kadınları hakkında bilmeniz gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2013 12:14

İş hayatında kadınlarla erkekler arasındaki eşitsizliklerin geçmişe göre azaldığı düşünülebilir. Ancak çalışmalar pek de böyle demiyor.

Haberin Devamı

1. İş hayatında kadınlarla erkekler arasındaki eşitsizliklerin geçmişe göre azaldığı düşünülebilir. Ancak çalışmalar pek de böyle demiyor. İş dünyasında kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için daha çok zaman var gibi görünüyor.

2. Elle dergisi, Amerikan İlerleme Merkezi ile ortaklaşa yaptığı anketinde yaşları 25 ile 54 arasında değişen 1.200 kadın ve erkekle görüştü. Yapılan anketten çıkan sonuçlara göre günümüzde çalışan kadınlarla ilgili bilinmesi gereken şeyler şöyle:

3. Cinsiyet ayrımcılığı hala var olan bir gerçek; üstelik sadece maaş konusunda değil. Kadınların yüzde 28'i işyerinde ayrımcılığa uğradığına inanıyor.

4. Kadınların neredeyse yarısı maaş artışı talebinde bulunmuyor. Bu konuda erkeklerle kadınlar arasında büyük farklar yok. Kadınların yüzde 53'ü erkeklerin ise yüzde 48'i hiç maaş artışı talep etmiyor. Ancak yapılan çalışmalar, kadınların erkeklere göre işe alım sırasında maaş konusunu daha çok görüştüğünü söylüyor.

Haberin Devamı

5. Kadınların üçte ikisi, işyerinde erkeklere göre çok daha sert biçimde incelendiklerini düşünüyor. Anket çalışmasına katılan erkeklerin yarısı da bu konuda aynı fikirde.

6. Bazı kadınlar hala kadınların üst düzey pozisyonlar için yeterince sert olmadıklarını düşünüyor. Üstelik böyle düşünenlerin oranı yüzde 34. Marissa Mayer, Hillary Clinton gibi örnekler verildiğinde ise onların yeterince "sert" olmadıklarını söylüyor.

7. Kadınların yüzde 31'i "Erkek olsaydık daha fazla kazanırdık" diye düşünüyor. Üstelik veriler de bunu destekliyor.

8. Birçok olumsuz sonucun yanında kadınlar iş toplantılarında konuşmaktan korkmadıklarını söylüyor. Kadınalrın yarısından fazlası, iş toplantılarında "her zaman" veya "sık sık" konuşmaya katıldığını söylüyor.

9. İşyerlerinde eski toplumsal cinsiyet kalıpları hala geçerliliğini koruyor. İşyerinde de kadınlar "şefkatli, nazik ve sabırlı" olarak gösteriliyor. Erkekler için genellikle "tembel ve agresif" olarak niteleniyor.

BAKMADAN GEÇME!