Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2004 00:00
Belki inanmazsınız ama ‘çok’ kelimesini içimden gelerek ‘çok’ kullanırım. Şimdi de çok heyecanlıyım! Çünkü artık sanal dünya internette de siz mutfak dostlarımla buluşacağım.Tam tamına bir senedir çalışarak size, binlerce
yemek tarifinin yanı sıra yemek, mutfak kültürünü anlatan makaleler bile hazırladık. Neredeyse yaşamın her bir ayrıntısını, nüansını yemekle anlattık. Ancak hayatımda ilk kez bir yemek sitesi hazırladığımdan, şimdiden eksikliklerim için affınıza sığınıyorum. Ama günden güne gelişecek olan, sizlerin de katkılarıyla büyüyecek bu sanal dünyayı renklendirmek, konuşturmak ve sıcaklaştırmak esas hedefimiz. www.ekolay.net/yemek olarak bana rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Sahrap Soysal’la yemeğe hoşgeldiniz, safalar getirdiniz. Başımızın üstünde yeriniz var.PRATİK TARİFLERKremalı şehir eriştesi6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi1 paket erişte (linguin ya da papardella makarna da olabilir)Sos için1 ufak kutu hazır çiğ krema1 adet yumurta1 su bardağı makarna suyu1/2 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)1/2 bardak rende taze kaşar peyniri1 çay kaşığı tuz, karabiber3 adet kiraz domatesYapılışı:Öncelikle erişteyi kaynayan tuzlu suda 8-9 dakika haşlayıp, süzdürelim. Ama 1 su bardağı makarna suyunu ayırmayı unutmayalım. Öte yandan çukur bir kabın içinde çiğ krema, yumurta, ince kıyılmış maydanoz (bir tutam süslemek için ayıralım) ve makarna suyunu iyice çırpalım. Rende taze kaşarı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım. Şimdi bu karışımı bir tavaya aktarıp, 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirelim ve henüz sıcak haldeki makarnayla harmanlayalım. Son olarak da, ayırdığımız maydanoz ve kiraz domatesle süsleyerek servise sunalım.Soslu taşra köftesi10 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 25 dakikaMalzeme listesi500 gr dana kıyma (köftelik)500 gr kuzu kıyma (köftelik)1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)5 dilim bayat ekmek içi1 çay kaşığı kimyon, tuz, karabiber2 diş sarmısak (dövülmüş)2 çay kaşığı karbonatKızartmak için1 su bardağı sıvıyağSos için1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı sıvıyağYapılışı:Köfteyi hazırlamak üzere derin bir yoğurma kabının içine; iki çeşit kıymayı, rende soğanı, kimyon, tuz ve karabiberi aktaralım. Üzerine kabukları çıkarılmış bayat ekmek içlerini elimizle ufalayarak katalım. En sonunda dövülmüş sarmısakla karbonatı da ekleyerek, köfteyi yoğurmaya başlayalım. En az 7-8 dakika, sıkıca yoğurduğumuz köfte harcından, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, iki elimizin arasında yuvarlayıp, mekik şekli verelim. Daha sonra, geniş bir tavada kızdırdığımız yağda köfteleri çevirerek kızartalım ve servis tabağına alalım. Öte yandan ufak bir tavada sos için; sıvıyağla beraber salçaları ekleyip, 5 dakika kadar pişirelim ve köftelerin ortasına dökerek, sıcak olarak servise sunalım.
button