İnternet Mahir patlamaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

İnternet Mahir patlamaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2004 00:19

İnternetteki kişisel sitesi ve yabancı hayranlarıyla tanınan ‘İnternet Mahir’ lakaplı Mahir Çağrı, popülaritesini kaybetti diyenlere inat, yeni birçok projeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde İskandinav ülkelerinde yayınlanmak üzere hayatı filme alınan ‘İnternet Mahir’, yurtdışında gördüğü ilgiyi ülkesinde görememekten şikayetçi.

‘İsveç televizyonu uzun zamandır benimle bir proje gerçekleştirmek istiyordu.

Yoğun olduğum için kabul edemiyordum. Çok ısrar ettiler ve sonunda kabul ettim.’ İsveç’ten yayın yapan ve tüm İskandinav ülkelerinde seyredilen TV-5’teki ‘High Chaparall’ ekibi geçtiğimiz günlerde İnternet Mahir yani Mahir Çağrı’nın hayatını çekmek için Türkiye’nin Ege sahillerindeydi.

Mahir Çağrı, yaptığı birçok projede olduğu gibi bu programla da Türkiye’nin ve Türk insanının tanıtımını yapacağını söylüyor. Yurtdışında hiçbir Türk’ün kendisi kadar tanınmadığını söyleyen Çağrı, hükümetin kendisine ilgi göstermemesinden yakınıyor.

‘Türk yetkililer Türkiye’nin tanıtımı için milyonlarca dolar harcıyor, ama beni görmezden geliyorlar. Hükümete ve devlete küskünüm. Sanki dünyada Mahir diye bir olay yok. Olmadık insanlara Türkiye’nin tanıtımı yaptırıyorlar. Ben Türküm, gurur duyuyorum bununla ve ülkemi tanıtıyorum. Binlerce hayranım var. Birçok ülke bana vatandaşlık teklif ediyor, Türk vatandaşlığından çıkmam ama yurtdışına yerleşmeyi düşünüyorum.’

Film teklifi bile aldı

Mahir Çağrı, Adana’da sıradan bir lise öğretmeniyken kişisel sitesi www.ikissyou.org’u kurmuş ve bir günde 50 bin ziyaretçi çekerek Guiness Rekorlar Kitabı’na girmişti. Guiness kayıtlarına göre Çağrı’nın sitesini Kasım 1999 ile Nisan 2000 arasında 3 milyon 173 bin 973 kişi ziyaret etti. 2000 yılında Forbes’un en güçlü 100 isim listesine 100’üncü olarak giren Çağrı, I Kiss You adlı bir single da yapmıştı.

Çağrı, o gün bugündür yurtdışına çıkıp hayranlarının evinde kalıyor ve yabancı televizyonların programlarına katılıyor. Kendisi için bitti diyenlere ise cevabı hazır: ‘Benim bittiğimi söylüyorlar ama hálá birçok ülkeye davet ediliyorum ve büyük paralar kazanıyorum. Ayrıca birçok projem de var, patlamaya hazırlanıyorum.’

Mahir Çağrı, Hollywood’dan iki film teklifi aldığını ama vakit bulamadığı için projelere başlayamadığını söylüyor. Filmlerden biri İnternet Mahir’in hayatıyla ilgili olacak. İkinci film ise Peter Sellers tarzı bir film olacakmış. Çağrı bu filmde Julia Roberts ya da Meg Ryan’ın kendisine eşlik etmesini istiyor.

Açlar için çalışıyor

Mahir Çağrı aç, fakir ve savaş çocuklarına yardım çalışmaları da yaptığını söylüyor. Afrika’ya giden ve orada gördüklerinden çok etkilenen Çağrı, daha büyük para akışı olduğu takdirde ‘ünlü hayranlarım’ dediği Bill Gates, Julia Roberts ve Meg Ryan’la büyük bir yardım projesi düzenlemek istiyor. Çağrı, böyle bir proje için kendisinin de 1 milyon dolar yatırması gerektiğini söylüyor.

Çöpçatanlık da yapacak

www.ikissyou.org’un yakında bir ek sitesi de açılacak. Guatemala’dan bir erkek hayranının sitede fotoğrafı yer alan bir kızla tanışmak istemesi üzerine Çağrı bir arkadaşlık sitesi de kurmaya karar vermiş. Bu sitede hayranlarının buluşmasını sağlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!