İnternet Evlilikleri Daha Mutlu Ediyor

Güncelleme Tarihi:

İnternet Evlilikleri Daha Mutlu Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 17:20

Çağımızın vazgeçilmezlerinden biri olan internet, artık ilişkiler konusunda da daha geniş bir alanı kaplıyor. Yapılan araştırmaya göre, internet üzerinden tanışan çiftler, diğer çiftlere göre daha mutlu oluyor.

Haberin Devamı

Amerika’nın Chicago Üniversitesi’nde görev yapan psikologları, 2005 ve 2012 yılları arasında evlenmiş 20 bin kişiye, ilişkileri ve mutluluklarıyla ilgili bazı sorular sordu. Ankete katılan kişilerin üçte biri eşleriyle internet üzerinden tanıştığını ve bu katılımcıların yarının da sanal flört etme, sohbet etme siteleri ve sosyal ağlar üzerinden tanıştıkları belirlendi. Anket sonucuna evliliği hala devam eden çiftlerin, internet üzerinden tanışmış olanların daha mutlu olduğu gözlendi.

Bu konu üzerinden daha önce yapılan araştırmaya göre, internette tanışan kişilerin, yüz yüze buluşmalarından sonra birbirlerini tekrar görme isteğinin daha fazla olduğu belirtilmişti. Sanal ortam arkadaşlıklarında, kişiler asıl kimliklerini saklayabildikleri için ilerideki partnerlerine boy ve kilo gibi konularda küçük yalanlar söyleyebiliyor.

Haberin Devamı

Yapılan araştırma sonucu, İngiltere, Avrupa’da internet üzerinden tanışmayı en çok seven ülke oldu. 2012 yılının Eylül ayında, İngiltere’de en az 5.7 milyon kişi, internette bulunan “ilişki” sitelerini kullandı. Yapılan piyasa araştırmasındaysa, 2013 yılının Eylül ayına oranla, bu sitelere giriş yüzde 22 oranında artış gösterdi. Bu tarz siteleri en çok 25-35 yaş aralığında kullanıcılar var.

İnternetin gün geçtikçe hayatımıza daha çok girmesiyle birlikte ve her yaştan kişinin bu tarz sitelere daha kolay ulaşabilmesiyle, yaş aralığının daha da yükselmesi ihtimal gibi gözüküyor. 

BAKMADAN GEÇME!