İngiliz rehber Türk Mutfağı'nı yazdı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz rehber Türk Mutfağını yazdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 12:35

Türk yemeklerine olan tutkusu, Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde 10 yıldır teknesiyle Ege ve Akdeniz’in cennet koylarını gezdiren İngiliz turizmci 40 yaşındaki Angie Mitchell'e kitap yazdırdı. Angie Mitchelle ‘Secrets Of The Turkish Kitchen’ (Türk Mutfağı'nın Sırları) adlı kitabını yayımladı. Düzenlediği Türk Gecesi’ne davet ettiği, ilçede yaşayan yabancılara, Türk yemekleri ikram eden Mitchell, kitabını da tanıttı.

Mitchell, Bitez Beldesi'ndeki Salsa Restoran’da düzenlediği ‘Türk Gecesi’nde yemek kitabında yer alan Türk yemeklerini tanıtmak için aralarında İngiliz, Alman, Fransız, Avusturyalı, Belçikalı, Yunanlı, Danimarkalı yabancıların bulunduğu 150 kişiye tanıtım yemeği verdi.

Yaklaşık 60 çeşit yemeği İngiliz arkadaşlarıyla birlikte hazırlayıp ikram eden Mitchell, geceye katılan konuklara Türk yemeklerinin özelliklerini anlattı, bazılarının nasıl yapıldığını gösterdi. İngiliz rehberin ikram ettiği ve aralarında yayla çorbası, ezogelin çorbası , havuç ve turp salatası, hibeş, mercimek köftesi, paçanga böreği, arnavut ciğeri, yoğurtlu pancar, kuru fasulye, karnıyarık, yaprak sarması, dolma, Osmanlı tavuk sarması, zeytinyağlı enginar, keşkül, keşkek, şekerpare, baklava, vişneli ekmek tatlısıyla, kaymaklı kayısı tatlısının yer aldığı yemek ve tatlılar çok beğenildi.

Kitabının Bodrum ve çevresinde yaşayan yabancılar için Türk Mutfağı konusunda rehber özelliği taşıyacağını belirten Mitchell, “Altı yıllık araştırma ve çalışma sonunda ortaya çıkan kitabım Türk yemeklerine tutkun olan yabancıların çok işine yarayacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!