İlişkiniz sahnede

Güncelleme Tarihi:

İlişkiniz sahnede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2013 00:00

Aslında âşığa her gün Sevgililer Günü. Yine de 14 Şubat’ı tiyatroyla kutlamak fena fikir olmayabilir. Her biri ‘aşk’ı farklı bakış açısıyla sahneye taşıyan oyunlardan biri mutlaka ilginizi çekecektir.

Haberin Devamı

Aşka 103 Adım
EVLİLİK AŞKI ÖLDÜRÜR MÜ?

Tiyatro Kare’nin sahneye koyduğu, Amerikalı oyun yazarı Neil Simon imzalı oyunu uyarlayıp rejiyi de üstlenen isim Nedim Saban. Özge Özberk, Bülent Seyran, Umran Ertok ve Suna Keskin’in rol aldıkları oyun, Cihangir’deki küçücük bir çatı katında geçiyor. Yeni evli çiftin daha ilk haftadan zedelenen evliliklerini anlatıyor. Avukat damat sinir bozucu şekilde titiz, sanatçı gelinse özgürlüğünü yaşama isteğinde fena halde ısrarcı. “Evlilik aşkı öldürür mü?” sorusundan hareketle çetrefilli bir sevda hikâyesini sahneye getiren ‘Aşka 103 Adım’, gülmek ve güldürmek isteyenlerin tercihi olabilir.
Oyun, 10-17 Şubat saat 15.30’da İstanbul Profilo Kültür Merkezi, 22-23 Şubat’ta Ankara Şinasi Sahnesi’nde izlenebilir. Biletler, Biletix’te.

Haberin Devamı

Bi Oyun Varmış
ADİL İLİŞKİ VAR MIDIR?

Bilmem katılır mısınız, “Aşk, bir çeşit Tanrıdır. Ruhundan bize üflediğini hayal ettiğimiz. Ve tüm benliğimizle inandığımız. Evlilikse ateizmden başka bir şey değildir” diyor ‘Bi Oyun Varmış’. Popüler tiyatroda 23 yılı geride bırakan E.S.E.K. ekibinin en son vukuatı. Uğur Uludağ hem yazıp yönetmiş hem de Doğa Rutkay’la sahneyi paylaşıyor. “Herkes kendi hayatını yaşar, erkekler kadınlarınkini” sloganıyla sahneye taşınan oyun, kadın ve erkeğin yüzyıllardır bitmeyen ve hiç bitmeyecek kavgasını anlatıyor. Kadınlar mı takıntılı, yoksa erkekler mi unutkan? Bir kadın alışveriş yapmadan, bir erkek playstation oynamadan durabilir mi? Adil ilişki var mıdır? Ve daha nice soru!
‘Bi Oyun Varmış’ 5-19 Şubat’ta Akatlar Kültür Merkezi, 20 Şubat Çarşamba Kozzy Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde. 21 Şubat’ta Konya, 22 Şubat’ta Eskişehir, 23 Şubat’ta da Bursa’da sahnelenecek. Biletleri sadece www.tiyatrobiletim.com adresinden alınabiliyor.

Fikriye ve Latife
MUSTAFA KEMAL’İ SEVDİM

Oyuncu, yönetmen ve yazar Dilruba Saatçi’nin, bir devre ışık tutan ödüllü oyunu ‘Fikriye ve Latife-Mustafa Kemal’i Sevdim’; Mustafa Kemal’e âşık iki kadının duygularını, çelişkilerini, pişmanlıklarını, farklılıklarını, benzerliklerini ve vazgeçemedikleri büyük sevdalarını sahneye taşıyor. Farklı kültürlerde ve sosyoekonomik şartlarda yaşayan, ortak noktaları Mustafa Kemal’e duydukları aşk olan iki kadını taraf tutmadan ve modern bir yorumla, müzik ve dans eşliğinde tiyatro izleyicisine aktarıyor.
Oyunu, 13 Şubat Çarşamba 20.30’da, 24 Şubat Pazar 16.30’da Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde izleyebilirsiniz. Biletler, Biletix’te.

Haberin Devamı


Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni
MAVİ GÖZLÜ DEV YENİDEN

‘Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni’nin rejisi ve başrolü, daha önce senaryosunu kaleme aldığı ‘Mavi Gözlü Dev’ filmiyle Nâzım Hikmet’i sinema izleyicisiyle buluşturan Metin Belgin’e emanet. Ona oyunda Nâzım’ın kadınlarını sembolize eden Hümay Güldağ Belgin eşlik ediyor. Oyun, Nâzım Hikmet’in şiirlerinin sahneye taşındığı bir şiir gösterisi aslında. Jülide Alpergin’in çellosuyla eşlik ettiği eser için Ethem Özbora, sade bir dekor hazırlamış. İstanbul Devlet Tiyatrosu oyunu ‘Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni’, 110 yaşındaki ustanın sevda dizeleriyle bize hem onu hem de insan olduğumuzu hatırlatıyor. 12-17 Şubat arasında Küçük Sahne’de izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Aşk Hastası
HÜSN-Ü AŞK’IN İZİNDE

1750’lerde yaşamış ve bir dönem Galata Mevlevihanesi Şeyhliği yapmış, ünlü divan şairi Şeyh Galib’in hayatıyla ilgili bir oyunda oynamaktan pek hoşnut olmayan bir oyuncu. Ve yine bir oyuncu olan kız arkadaşı Dilara ile aynı evi paylaşmakta. Kız arkadaşının kendisine olan yoğun tutkusuna rağmen, oyuncu bu ilişkiden sıkılmıştır. Son dönemlerde hep yaptığı gibi yine gecenin geç bir saatinde eve döner. Dilara, henüz provası yapılan bu oyuna bazı göndermeler yaptıktan sonra, oyuncunun babadan kalma tabancasını kalbine dayayıp ateş ederek intihar etmiştir. Bu beklenmedik olay nedeniyle psikolojik bir çöküntüye sürüklenen oyuncu, intiharın sırrının belki de provasını yaptığı bu oyunda gizli olduğunu düşünerek, oyunla ilgilenmeye başlar. Civardaki bir hastanede çıkan yangın nedeniyle hemen herkesin terk ettiği tiyatroda tek başına kalarak, oyunu tıpkı bir rejisör gibi kendi zihninde sahneleyerek, çözümlemeye girişir...
Kenan Işık’ın Şeyh Galib’in Hüsn-ü Aşk’ından esinlenerek yazıp yönettiği ‘Aşk Hastası’, kalabalık bir kadroya sahip. Ankara Devlet Tiyatrosu oyununu, 19-23 Şubat tarihleri arasında Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde izleyebilirsiniz. Biletler Mybilet’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!