Güncelleme Tarihi:
Art arda yapılan araştırmalarla meyvelerin yepyeni yararları keşfediliyor. Bilim adamları, son değerlendirmelere göre bazı meyvelerin yararlarını şöyle sıralıyorlar:
Avakado: Gençlik kaynağı
Hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır ve kanseri önler. Protein bakımından zengindir. İçerdiği E vitamini sayesinde kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar. Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir.
Ayva: Kanı temizler
İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir.
Badem: Ağrılara bire bir
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek ve mesanedeki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
Ceviz: Zekayı geliştirir
Her sabah kahvaltıda yenen bir miktar ceviz zekayı geliştirir. Yeşil cevizin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırır.
Çamfıstığı: Bronşite ve kalbe
Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhsal sorunlara iyi gelir. Kalp hastalıklarında faydalıdır.
Çilek: Tansiyonu düşürür
Cilt sorunları olanlar için iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunlarına iyi gelir. Ayrıca diş etlerini güçlendirir, dişlerdeki tartarı önler, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını giderir. C vitamininin yanısıra yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içerir.
Dut: İdrar söktürür
Beyaz dut yaprakları idrar söktürür. Vücutta biriken suyu boşaltır. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür.
Elma: Günde 1 tane
Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. Kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korur, ısırarak yenen elma dişetlerini güçlendirir. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır.
Fındık: Minik beyaz dev
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar. Cildi güzelleştirir.
Greyfurt: Kanserden korur
C vitamini bakımından zengin meyve olan greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar. İçinde kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur. Kansere karşı koruyucu özellik taşır. İştah açar.
İncir: Enerji kaynağı
Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır. Enerji verir.
Kiraz: Kan yapar
Ağrı kesici özelliği vardır. Kanı sulandırarak kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkiler yapar.
Kivi: Sindirime yararlı
C vitamini ve potasyum bakımından zengindir. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.
Kuşburnu: Her derde deva
Kanı temizler, bağırsakları yumuşatır. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı yararldır. Romatizma ağrılarını giderir ayrıca basur tedavisinde iyi sonuç verir. Marmelatı alyuvarların hızla çalışmasını sağlar. Kuşburnu çayı ise hastalıktan yeni kurtulmuş bedene kuvvet verirken soğuk algınlığına, böbrek ve mesane üşütmesine de iyi gelir.
Muz: En zengin meyve
Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Potasyum krampları önler.
Nar: Kalbi korur
Vücudu ve kalbi kuvvetlendirir, korur. İshali keser. Vitamin deposudur.
Portamal: C vitamini deposu
Kanser önleyici maddeler ile bol miktarda C vitamini içerir.
Vişne: Ateşi düşürür
İshali keser, ateşi düşürür, idrar söktürür ve vücuda rahatlık verir.