İkonum Kıvanç Tatlıtuğ

Güncelleme Tarihi:

İkonum Kıvanç Tatlıtuğ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2010 00:00

5. Roma Film Festivali’nde yarışan “Kerkük Çiçekleri” filminin başrolünde oynayan eski model Ertem Eser, ilk beyazperde deneyiminde beğenildi. Kendisine Kıvanç Tatlıtuğ’u örnek alan Eser’in hayali, Ferzan Özpetek’in bir filminde rol almak.

Haberin Devamı

Biraz kendinizden söz eder misiniz, nerelisiniz, nasıl başladınız oyunculuğa?

- 26 yaşındayım. Diyarbakırlıyım. Muğla Üniversitesi’nin Muhasebe bölümünden mezunum. 2006 yılında düzenlenen Best Model of Turkey’de üçüncü oldum. Hong Kong’da yapılan Best Model of the World yarışmasında da ilk dokuza girdim. Oyunculuğa “Akasya Durağı” dizisiyle başladım, o dizinin birkaç bölümünde Roman karakterini canlandırdım.

“Kerkük Çiçekleri” filminin kadrosuna nasıl dahil oldunuz?

- Menajerim İranlı bir yönetmenin benimle ilgilendiğini söyledi. Önce kaset gönderdik, sonra İstanbul’a gelip benimle tanıştılar. Erbil’de provalar yapıldı, beş aday arasından beni seçtiler.

TEK İSTEĞİM FERZAN ÖZPETEK’LE TANIŞMAK

Bunda Kürtçe bilmenizin de avantajı oldu mu?

- Belki ama bizim konuştuğumuz Kürtçe’yle senaryodaki Kürtçe arasında çok büyük bir şive farkı vardı. Günde en az 14-15 saatim ezber yapmakla geçti.

Örnek aldığınız bir sinema oyuncusu var mı?

- Yabancı oyunculardan Leonardo DiCaprio’yu çok beğeniyorum. Türkler’den ise Kıvanç Tatlıtuğ’u. O benim ikonum diyebilirim. Hem oyunculuğunu hem de kendinden emin olmasını ve profesyonelliğini çok beğeniyorum.

MELİSA VEYA SEDEF’LE OYNAMAK İSTERDİM

Hangi oyuncuyla karşılıklı rol almak istersiniz?


- Julia Roberts olamayacağına göre, Melisa Sözen veya Sedef Avcı diyebilirim.

Beğendiğiniz bir yönetmen var mı?

- Evet, Ferzan Özpetek! Tek isteğim onunla tanışmak ve bir filminde rol almak.

Haberin Devamı

ROMA FESTİVALİ’NDEKİ TEK TÜRK OYUNCU

Ertem Eser’in başrolünde oynadığı “Kerkük Çiçekleri” (Flowers of Kerkük), 1980’li yıllarda geçiyor ve Saddam Hüseyin rejiminin karanlık dönemlerini konu alıyor. İran asıllı yönetmen Fariborz Kamkari’nin yönettiği, çekimleri Irak’ta yapılan film, dünya prömiyerini Roma Film Festivali’nde yaptı. Eser, gösterime festivalin tek Türk oyuncusu olarak katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!