İki Türk filmi yeniden vizyona girdi

Güncelleme Tarihi:

İki Türk filmi yeniden vizyona girdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2006 00:00

BABAM VE OĞLUM

Çağan Irmak’ın yönettiği, Fikret Kuşkan, Çetin Tekindor ve Hümeyra’nın başrollerini oynadığı Babam ve Oğlum, geçen sezon Kurtlar Vadisi’nin ardından en çok izlenen film oldu. Dram türündeki filmi, 3.732.990 seyirci izledi ve film, tüm zamanların en çok izlenen üçüncü yerli filmi unvanını kazandı. Babam ve Oğlum, Babalar Günü dolayısıyla 60 salonda tekrar vizyona girdi. Film, az sayıda salonda gösterilmiş, ancak büyük bir başarı yakalamıştı. Eleştirmenler tarafından da beğenilen film, 2006 Sinema Yazarları Derneği Ödülleri’nde En İyi Film dahil, altı kategoride ödül aldı.

12 Eylül darbesinde annesini kaybeden Deniz’in babasıyla birlikte, daha önce hiç görmediği büyükbabası Hüseyin Efendi’yi ziyaret etmeleri ve burada, siyasi tercihler yüzünden yolları ayrılan bir baba ile oğulun çatışması anlatılıyor. Dramatik sahneleri yüzünden gösterildiği her salondan, izleyiciler ağlayarak çıkmıştı. Babam ve Oğlum’un yapımcıları, filmi Babalar Günü’nde sorunları ya da kırgınlıkları olan babalar ve çocuklarının izlemesini tavsiye ediyor. Filmin biletleri 3 YTL’den satılıyor.

ORGANİZE İŞLER

Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği Organize İşler, geçen ocakta vizyona girmiş ve 3.155.980 kişi tarafından izlenmişti. Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik, Altan Erkekli’nin başrollerde olduğu, Cem Yılmaz’ın da oynadığı Organize İşler, İstanbul, Ankara, İzmir, Afyon, Antalya, 51 sinema salonunda bir haftalığına yeniden vizyona giriyor. Bilet fiyatı 3 YTL. Komedi türündeki film, İstanbul, Ankara, İzmir, Afyon, Antalya, Aydın, Bilecik, Gaziantep, Çanakkale, Denizli gibi birçok ildeki toplam 51 salonda yeniden gösteriliyor.

Bir baba-evlat filmi alın birlikte izleyin

Babalar Günü’ne en uygun hediyelerden biri de baba-çocuk ilişkilerini ele alan filmlerin DVD veya VCD’leri. İşte size birkaç seçenek:

BABAM İÇİN

(In The Name Of Father)


Jim Sheridan’ın yönettiği filmin başrollerinde Daniel Day Lewis, Emma Thompson gibi güçlü oyuncular var. 1993 İrlanda-İngiltere ortak yapımı film, o yıl yedi dalda Oscar kazanmıştı. Film, babasıyla birlikte hapse atılan masum bir gencin 15 yıl süren mücadelesini anlatıyor. Gerry, babasının tüm uyarılarına rağmen hayatını sarhoş olup, dağıtarak geçirmektedir. IRA’yla başı belaya girer ve babası onu Londra’ya gönderir. Burada da bir bombalamanın sorumlusu olarak hapse atılır. Gerry, masum olmasına rağmen işkence ve baskıyla suçu kabul etmesi için zorlanır. İdam cezasına çarptırılır. Babası Giuseppe de haksız yere suç ortağı olarak hapse atılır. Gerry, masumiyetini ispatlamak, dönemin İngiltere yargı sisteminin insan haklarına aykırı uygulamalarını göz önüne sermek ve babasının adını temize çıkarmak için büyük bir mücadeleye girişir. Filmin DVD’si 10.50 YTL’ye satılıyor.

YALANCI YALANCI

(Liar Liar)


Jim Carrey’nin başrolünde olduğu 1997 yapımı komedi, oğluna ve etrafındakilere sürekli yalan söyleyen bir baba ve oğlunun ilişkisini konu alıyor. Beş yaşındaki Max, babası doğum günü partisine gelmeyince, onun bir daha hiç yalan söylememesini diler. Dileği gerçek olur ve babası Fletcher artık yalnız doğruları söylemeye başlar. Ancak Fletcher’ın bir avukat olması, olayları karıştırır. Jim Carrey’nin akılda kalan komedilerinden biri olan filmin dvd’si 26.50 YTL’ye satılıyor. DVD’de silinmiş sahneler ve yönetmenin filmle ilgili görüşlerini de bulabilirsiniz.

KRAMER KRAMER’A KARŞI

(Kramer vs Kramer)


Robert Benton’ın yönettiği 1979 yapımı filmde başrolleri Dustin Hoffman ve Meryl Streep paylaşıyor. Karısı tarafından terk edilen Ted oğluyla başbaşa kalır. Baba ve oğul birbirlerini hiç tanımadıklarını farkederler. Zamanla ilişkileri keyifli bir hal alır. Tam da bu sırada anne Joanna geri gelir ve oğlunun velayetini almak için harekete geçer. Meryl Streep bu filmle, 1979’da en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ını ve Altın Küre’yi almıştı. Filmin dvd’si 31 YTL.

ŞAMPİYON

(The Champ)


The Champ, Frances Marion’un yazdığı bir hikayeden ilk olarak 1931’de, ardından 1979’da Franco Zefirelli tarafından tekrar çekilen tam bir baba-oğul filmi. Jon Voight, Faye Dunaway ve Ricky Schroder’in başrollerinde olduğu film, 30 yıl sonra hálá hatırlanıyor: Eski boks şampiyonu Billy, alkol ve kumar yüzünden boksu bırakmış bir zavallı olarak hatırlanır. Ama oğlu TJ için babası her zaman bir şampiyon olacaktır. Billy, oğlunun geleceği için ringlere dönmeye karar verir. 1931’de iki Oscar kazanan filmin 1979 versiyonunda TJ’i oynayan Ricky Schroder bir Altın Küre kazanmıştı. DVD’sinin fiyatı 9 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!