İhsan Yılmaz: Mürekkebi Kurumadan

Güncelleme Tarihi:

İhsan Yılmaz: Mürekkebi Kurumadan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2007 00:00

The Secret

Rhonda Byrne

Çev. Can Üstünuçar

Mia/Owo Yayınları

Son günlerin en moda kitabı bu. Yayınlanır yayınlanmaz çok satanlar listesinin bir numarasına oturdu. İnternet üzerinden DVD’sine de ulaşabilmek mümkün ya da www.thesecret.tv adresinden 4.95 dolara izlemek.

Kitabın adının The Secret olarak İngilizce kalması Nermin Bezmen’in romanı Sır’la karıştırılmasın diye bilerek mi yapıldı bilmiyorum ama iç sayfalarda Türkçesi geçiyor.

Dünya nüfusunun yüzde birlik bir dilimi, zenginliklerin yüzde doksan dokuzuna sahip. Neden mi?

Onların bildiği ve bizim bilmediğimiz bir sır var da ondan. Ama işte fırsat çıktı, bu kitap sayesinde siz de bu sırrı öğreneceksiniz ve katlara, yatlara hatta malikanelere kavuşup mutlu olacaksınız.

Kitapta, bu sırra sahip oldukları için hayatları değişen insanlar anlatılıyor.

Hayatın büyük sırrı çekim yasasında gizliymiş, bildiğimiz yerçekimi yasası gibi. Yani bir şeye sahip olmak için önce onu çok fazla istemeniz gerekiyor.

Mesela para kazanamamanızın nedeninin onu yeterince istememek olduğunu bu kitaptan öğreneceksiniz: "Bir insanın parasının olmamasının tek sebebi, paranın kendilerine gelmesini düşünceleriyle engelliyor olmalarıdır. Her olumsuz düşünce, his ve duygu, iyi şeylerin size gelmesini engeller, para da buna dahildir."

Kitabın mantığı şu: Adına inancınıza göre ister Tanrı deyin ister Allah, onun yerine Evren kelimesini koyuyorsunuz. Ve bu inançla istediğiniz her şeyi Evren’in size vereceği iddia ediliyor.

Kimine göre üçüncü sınıf bir felsefe kitabı, kimine göre başarının ve zenginliğin sırrı. Hangisine inanacağınız size kalmış.

Dünya nimetlerinin yüzde 99’undan yararlanan o yüzde birlik kesimin içine balıklama atlamak isteyenlere duyurulur. Ama iş bu kadar basit olsa dünyada böylesine bir orantısızlık olmazdı herhalde değil mi?

Aklını Kullan Aksini Düşün

Paul Arden

Çev: Ferhat Temür

Boyner Yayınları

Kafama koydum bu hafta ne yapıp edip köşeyi dönmenizi sağlayacağım.

Bu da başarılı olmanın yollarını gösteren ve buna örnekler veren bir kitap ama çok daha fırlama ve eğlenceli. Öyle sır mır da vermiyor, sadece farklı olmanın, farklı düşünmenin getirilerinden bahsediyor.

Kitabın mottosu şu: "Alışılmadık bir düşünce tarzı, alışılmadık başarılar için."

Oxford’un bir bölgesinde çıplak girilen Cherwell nehrinde yüzen bir profesör tam sudan çıkacakken bir grup öğrencisinin kayıkla geçtiğini görür. Yaptığı haraket şudur: Hemen havlusuna uzanır ve başının etrafını sarar.

Siz olsaydınız ne yapardınız ve nerenizi kapatırdınız? İşte olay bu.

Bunun gibi pek çok hikaye ve fırlama örnek var.

Görselliği ve zeka ürünü metniyle farkını ortaya koyan bir kitap.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!