Ä°ftariyelik için en iyi 10 adres

Güncelleme Tarihi:

İftariyelik için en iyi 10 adres
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 15, 2004 00:00

Ramazan ayı denince akla ilk gelen çeÅŸit çeÅŸit hurmalar, zeytinler, pastırmalar, peynirlerle donanmış iftar sofraları oluyor elbette. Tüm gün boyunca iple çekilen ve saati yaklaÅŸtıkça ritüellerle hazırlanan iftar sofralarında, ana yemekten önce atıştırılan ÅŸarküteri ürünleri ve hurma özenle seçilir.Hangi iftariyeliÄŸin nereden alınacağına büyük önem verilir. Son birkaç gündür tüm yurtta ramazan telaşı sürüyor. Ä°ftariyelik satan dükkanlar insanın gözüne daha bir güzel görünüyor. Biz de bu hafta büyük jürimize en iyi iftariyelikler nerede bulunur diye sorduk. Pastırmada en iddialı marka hangisidir, hurmanın en fazla çeÅŸidi nerede satılır, 20 farklı bal hangi ÅŸarküteride satılır öğrenmek istiyorsanız, iÅŸte en iyi 10 listesi.EN Ä°YÄ° 101. Namlı Åžarküteri - Ä°STANBUL2. Malatya Pazarı - Ä°STANBUL3. Urfa Pazarı - Ä°STANBUL4. Erzincan Mandıra - ANKARA5. Gönenli Peynircimm - Ä°STANBUL6. Santral Åžarküteri - Ä°STANBUL7. Polonezköy Åžarküteri - Ä°ZMÄ°R8. Yılmaz Åžarküteri - Ä°STANBUL9. TaÅŸpınar ÇiftliÄŸi - Ä°STANBUL10. Serpa - ADANANAMLI ÅžARKÃœTERÄ°Ramazanda pazar günleri de açık70 yıldan beri Eminönü’nde hizmet veren ÅŸarküterinin en iddialı olduÄŸu ürün pastırma. Salam, sosis, sucuk, kurutulmuÅŸ et ve diÄŸer pek çok et ürününün tamamını kendileri üretiyorlar. Ramazan pideleri çoktan beri raflarda. Ayrıca 30 çeÅŸit sıcak ve soÄŸuk mezeleri var. Ramazan boyunca civardaki esnaf düşünülerek 3-4 çeÅŸit sıcak yemek çıkaracaklar. Beyaz peynirleri Ezine’den, biberli kaÅŸarları Gelibolu bölgesinden, tulum peyniri Erzincan’dan geliyor. Kars gravyerinde ve zeytinde de iddialılar. Karakovan balı Bitlis’ten, normal bal ise Hakkári Yüksekova’dan geliyor. Normalde pazar günleri kapalı olan ÅŸarküteri ramazan dolayısıyla pazar günleri de 10.00-19.30 arası açık. DiÄŸer günler sabah 06.30’da açılıp, akÅŸam 20.30’da kapanıyor. Hasırcılar Cad. No: 14/16 Eminönü - Ä°stanbul. Tel: (212) 511 63 93MALATYA PAZARIHer türlü kuru meyve varGüllaç çeÅŸitleri, Ä°ran, Suudi Arabistan, Cezayir, Tunus ve Ä°srail hurma çeÅŸitleriyle beraber hoÅŸaflık için her türlü kuru meyve satılıyor. Malatya Pazarı yurtdışından ananas, muz, papaya ve mango kurusu da ithal ediyor. Ayrıca hakiki karakovan petek balı, Malatya pekmezi ve pestil çeÅŸitlerini de bulmak mümkün. 140 yıllık mazisi olan Malatya Pazarı’nın Mısır Çarşısı’ndaki üç ÅŸubesi 60 yıldır hizmet veriyor. Ramazan’da Malatya Pazarı’na yolunuz düştüğünde eski Ä°stanbul kıyafetleri ile sizi karşılayacak elemanları görünce ÅŸaşırmayın. Ramazan için bu kıyafetleri özel olarak diktirmiÅŸler. Pazar hariç her gün 8.00-19.00 arası açık. Mısır Çarşısı No: 44 Eminönü- Ä°stanbul. Tel: (212) 520 04 40URFA PAZARIKayseri pastırması revaçtaUrfa Pazarı’nın en çok raÄŸbet gören ürünü Kayseri’den getirttikleri pastırmaları. Pastırmanın kilosu 36 milyondan 44 milyona kadar çıkıyor. Sucuk ve salam çeÅŸitlerine de en az pastırma kadar talep var. Deri tulum peyniri Erzincan’dan, beyaz peynir Ezine’den, zeytinleri ise Gemlik’ten geliyor. Karakovan balından baÅŸka Siirt Pervari balı da bulunuyor. 62 yıldır Mısır Çarşısı’nda hizmet veren dükkanda, hurmadan baharat çeÅŸitlerine, lokumdan tatlılara kadar pek çok ürün bulmak mümkün. Pazar hariç 08.00-19.00 arası açık. Mısır Çarşısı No.26. Eminönü-Ä°stanbul. Tel: (212) 526 11 18ERZÄ°NCAN MANDIRATulum peynirinde uzman1976 yılından bu yana Ankara’da beÅŸ ÅŸubesiyle hizmet veriyor. Uzmanlık alanları Erzincan tulum peyiri. 28 yıldır kendileri imal ediyor. Yöresel keçi, Çerkez ve isli peynirleri de var. Ä°ÅŸletme sahiplerinden Salih Avcı, ramazanda çeÅŸitlerine hurmayı eklediklerini söylüyor. Kilosu 9 milyon 500 binden baÅŸlayan beÅŸ çeÅŸit hurma var. Ä°steÄŸe göre ramazan paketi hazırlıyorlar. Pastırma ve balda da oldukça iddialılar. Kayseri’den iki çeÅŸit pastırma getiriliyor. Sırt etinden yapılanın kilosu 39 milyon 500, bonfileden yapılanı ise 44 milyon 500 bin lira. Erzincan’dan gelen balın kilosu ise 24 milyon 500 bin lira. Ãœzüm, domates ve ceviz gibi çok sık rastlanmayan 12 reçel çeÅŸidi de mevcut. Tunalı Hilmi Caddesi No: 90/B Kavaklıdere, Ankara. Tel: (312) 467 06 95GÖNENLÄ° PEYNÄ°RCÄ°MMTüm ürünleri doÄŸalÄ°ki M harfine bakıp da yanlış yazdığımızı düşünmeyin. Gönenli Peynircimm ismini ancak bu ÅŸekilde tescil ettirebilmiÅŸ. Ãœrünlerin en büyük özelliÄŸi doÄŸal olması. Gönen’de kendilerine ait mandırada sepet peyniri, mihaliç peyniri gibi yöresel peynirler üretiyorlar. En çok raÄŸbet gören ürünleri mihaliç peyniri ve Bursa KemalpaÅŸa’dan gelen KemalpaÅŸa tatlısı. Mihaliç peynirinin kilosu 10 milyon lira. Ä°zmir tulumu, Urfa peyniri, Diyarbakır örgü peyniri, Van otlu peyniri, Adapazarı Abaza Çerkez peyniri, Ä°sli Çerkez peyniri var. TereyaÄŸ, yoÄŸurt ve yumurtalar da Gönen’den geliyor. Bingöl balı, sucuk, salam, sosis, pastırma, jambon, helva, reçel, kaymak, zeytin çeÅŸitleriyle ramazanda uÄŸranması gereken mekánlardan. Haftanın yedi günü 08.00-22.00 arası açık. Åženlikköy Mh. Florya Cd. No:21 Bakırköy- Ä°stanbul. Tel : (212) 425 88 51SANTRAL ÅžARKÃœTERÄ°Hurmalar Ä°ran ve Irak’tanSantral Åžarküteri, ramazan için güllaç, incir, ayva, kayısı ve KemalpaÅŸa tatlıları hazırlatıyor. Kilosu 50 milyon liradan satılan ve Kayseri’den getirttikleri pastırma en fazla raÄŸbet gören ürünlerinden. Sucuklar Afyon’dan geliyor. 50 yıldır Bebek’te hizmet veren ÅŸarküteri 60’a yakın yerli ve yabancı peyniriyle ün yapmış. Hurma Ä°ran ve Irak’tan getirtiliyor. BaÄŸdat’tan gelen hurma az sayıda olduÄŸu için çabucak bitiyor. Hurmaların kilosu 7 ile 30 milyon arasında. Kuru kayısı ve ceviz de Santral Åžarküteri’nin ramazan için reyonlarına koyduÄŸu ürünlerinden. Hergün 08.00 - 21.30 arası açık. CevdetpaÅŸa Caddesi No. 57/D Bebek - Ä°stanbul. Tel: (212) 263 63 52POLONEZKÖY ÅžARKÃœTERÄ°Ä°zmir’de marka olduAlsancak’ta 17 yılı geride bırakan Polonezköy Åžarküteri, yerli ve ithal ÅŸarküteri malzemeleriyle bir marka. Ä°zmirli iÅŸadamı Ayhan Kılınç’ın sahip olduÄŸu, üç personelin görev yaptığı dükkan haftanın yedi günü sabah 08.00 akÅŸam 21.00 arası açık. Evlere paket servisi var. Ä°thal peynirin yanı sıra et çeÅŸitleri, bisküvi, reçel, soslar ve mezeler mevcut. Ramazan süresince iftariyelik olarak 10 çeÅŸit zeytin, 25 çeÅŸit peynir satacaklar. Peynir çeÅŸitleri 11-75, zeytin çeÅŸitleri ise 7.5-10 milyon lira arasında deÄŸiÅŸiyor. Kayseri pastırması, Afyon sucuÄŸu, Kars peyniri de bulabilirsiniz. 1382 Sokak No: 21/A Alsancak - Ä°zmir. Tel: (232)421 38 40YILMAZ ÅžARKÃœTERÄ°Hurmanın her çeÅŸidi var30 yıldır BeyoÄŸlu Balıkpazarı’nda hizmet veren Yılmaz Åžarküteri, ramazan dolayısıyla Kayseri’den getirttikleri pastırmalara ağırlık vermiÅŸ. Kilosu 36 milyon liradan satılıyor. Hurmanın her çeÅŸidinin bulunabileceÄŸi ÅŸarküteride, beyaz ve kaÅŸar peyniri çeÅŸitleri de var. Kaymakları Edirne’den getirtiyorlar. Reçel çeÅŸitleri ve pekmez satılan dükkánda, kavurma da bulabilirsiniz. Pazar hariç her gün 08.00-22.00 saatleri arasında açık. BeyoÄŸlu Balıkpazarı - Ä°stanbul. Tel: (212) 243 05 77 TAÅžPINAR ÇİFTLİĞİ20 farklı bal bulabilirsiniz20’nin üzerindeki bal çeÅŸitleriyle ünlenen TaÅŸpınar ÇiftliÄŸi 25 yıldır BeyoÄŸlu Balıkpazarı’nda hizmet veriyor. Kilosu 12 milyon lira ile 50 milyon lira arasında deÄŸiÅŸen ballardan baÅŸka, Kastomunu yöresinden gelen daÄŸ çileÄŸi reçeli ve diÄŸer ev yapımı reçeller de oldukça ilgi görüyor. Kilosu 6 milyondan baÅŸlayan hurmalar özellikle Tunus ve Ä°ran’dan geliyor. TaÅŸpınar ÇiftliÄŸi’nde ayrıca yerli ve yabancı 20’nin üzerinde peynir çeÅŸidi de var. Kayseri’den gelen pastırma çeÅŸitlerinden baÅŸka, sucuk, salam gibi ürünler de mevcut. Her gün 7.30-22.20 saatleri arasında açık. Balık Pazarı, Sahne Sokak. No. 28 BeyoÄŸlu- Ä°stanbul. Tel: (212) 243 05 11SERPAEzine peynirini mutlaka deneyinServet Selahi’nin 25 yıldır iÅŸlettiÄŸi Serpa Servet Gıda’da iftariyelikler arasında tadılması gereklerin başında Ezine peyniri geliyor. Keçi ve koyun sütü karıştırılarak özel olarak yapılan bu peyniri Serpa dışında baÅŸka hiç bir yerde bulmanız olası deÄŸil. Konya yöresinin Savak, Divle tulum peyniri, eski kaÅŸar da iftariyelikler arasında özel bir yere sahip. Antrikot ve kuÅŸ gönü pastırma, et oranı yüksek sucuk ve salam çeÅŸitleri, hurma, incir, ceviz, petekli bal, pestil, etmek kadayıfı, güllaç, Gemlik zeytini, Serpa’nın vitrinindeki diÄŸer çeÅŸitleri oluÅŸturuyor. Ezine peynirinin kilosu 10 milyon 750 bin lira. Pastırma 34 milyon, AÄŸrı yöresinin petekli balı 16 milyon, eski kaÅŸar 16 milyon 950 bin, sucuk 17 milyon 850 bin lira. KurtuluÅŸ Mahallesi Åž. Efendi Cad. Akpak Apartmanı. Tel: (322) 454 48 85Gurmelerden ve yemek kültürü yazarlarından oluÅŸan büyük jüri seçtiYaÅŸar Aksoy - Ä°zmirli araÅŸtırmacıyazarEngin Akın - Yemek kültürü yazarıGönül Paksoy - Gastronom, tasarımcıTayyar ZaimoÄŸlu - Adanalı gurmeOÄŸul Türkkan - Ankaralı gurmeYalçın Manav - Mutfak Dostları DerneÄŸi BaÅŸkanıKamil Toygar - Türk Mutfağı Kültürü kitabının yazarıZeynep Kazan - GastronomHülya EkÅŸigil - Yemek kültürü yazarıRamazan Bingöl - Gurme, yazarÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!