Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2004 00:44
Pembe Köşk’te et çeşitleri
Emirgan Korusu’nun içindeki Pembe Köşk, 1870’lerde Hıdiv ailesi tarafından yaptırılmış iki katlı tarihi bir mekan. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Beltur tarafından işletilen Pembe Köşk, et yemeklerinde uzman bir lokanta haline geldi. İftar zamanı lokantanın ilginç yemeklerini tatmak mümkün: Kaşık salata, gavurdağı salata, Antalya piyazı (5.-5.5 milyon lira), başlangıç olarak fırında mantar güveç, karides güveç (6-11 milyon lira), et yemeği olarak güveçte tantuni, sarmısaklı kebap veya ısırganlı köfte (9-12 milyon lira), tatlı olarak da dondurma kızartması (4.5-5 milyon lira) gibi. Rezervasyon: 0212-277 76 58.
Tahta Saray’da fıstıklı pide
Tahta Saray, Levent’in merkezinde, yeşillikler içinde sakin bir Güneydoğu mutfağı lokantası. Pastırmalı humus, lahmacun ve çöp şişi beğeniliyor. İftar sofrasında ise şu yemekler var. Günün çorbası, iftariyelikler (gül reçeli, lor peyniri, tereyağı, zeytin, pastırma, domates, salatalık, hurma), salata (gavurdağ, Toros, yeşil), fındık lahmacun, fıstıklı pide, çöp şiş tabağı, et veya kebap çeşitleri, tatlı (sütlaç, güllaç, kemalpaşa, ayva) ve içecek. Bu fiks mönünün fiyatı 29 milyon lira. Meşeli Sokak No. 25 4. Levent. Tel: 0212-269 18 70- 283 21 92.