İbrahim Tatlıses'i dünyaya dinleteceğiz

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Tatlısesi dünyaya dinleteceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2008 00:00

Geçen yıl çıkardığı albümü büyük ilgi gören ENBE Orkestrası, yeni bir proje için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Orkestranın kurucusu Behzat Gerçeker, İbrahim sTatlıses'le müzikal işbirliğine gideceklerini ve bu proje sayesinde ünlü türkücüyü dünyaya tanıtacaklarını söyledi.
Geçen yıl çıkardığı albümü büyük ilgi gören ENBE Orkestrası, yeni bir proje için kolları sıvadı. Orkestranın kurucusu Behzat Gerçeker, İbrahim Tatlıses'le müzikal işbirliğine gideceklerini ve bu proje sayesinde ünlü türkücüyü dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

- ENBE Orkestrası'nın bir albümü daha var piyasada, ama asıl ses getiren ikincisi oldu. Bunun nedeni nedir sizce?

İbrahim Tatlısesi dünyaya dinleteceğiz
Bu biraz yaptığınız müzikle ilgili... Önceki albüm etnik müzikler üzerine kuruluydu ve bu da sadece belli bir kesimin ilgisini çekti. Sonra yaklaşık 1,5 yıl ikinci albüm için çalıştım. Hedefim Türkçe pop bir albüm yapmaktı. Amacımıza ulaştık. Sadece iki şarkıya klip çekildiği halde albüm satışları müthiş oldu.

- Albüm satışlarından herkesin şikayetçi olduğu bir dönemde, sizin böyle bir başarı yakalamanız gerçekten enteresan...

Geçen bir televizyon programına katıldım. Niçin albümler satmıyor ve neden böyle bir kriz var diye konuşuyorduk. Sonuçta 'yeni çıkan albümlerin hiçbiri satmıyor, herkes internetten indiriyor' gibi bir gerçek var. Yine de biz bu albümü yaptığımızda insanlar çok büyük ilgi gösterdi. Doğru işler yapmışız ki bu ilgiyi gördük. Esas sorunun nerde olduğuna bakarsak; bestecilerimize futbolcular kadar önem verilmedi! Bugün Sezen Aksu, Şehrazat gibi çok önemli bestecilerimiz var. Onlar Avrupa ya da Amerika’da bulunsalardı, şimdi şatolarda yaşıyor olurlardı.

Haberin Devamı

- Bu aslında biraz da telif haklarıyla ilgili, öyle değil mi?

Ben değer verebilmekten bahsediyorum. Eğer onlara hak ettikleri değeri verebilseydik, müzik sektörü böyle bir krizde olmazdı. Sezen Aksu, Şehrazat ve Bülent Özdemir son dönemde en etkili besteciler... Bugün Sezen Aksu gibi sanatçılar bir beste için 20 bin dolar alıyor. Fakat o besteleri alanlar, bir

/images/100/0x0/55ea3bd7f018fbb8f872fed5
gecede bu paradan kat kat fazlasını kazanıyor. Bu yüzden kimse bestelerin pahalı olduğunu söyleyemez.

- Müzik piyasasındaki kriz devam edecek mi sizce?

Ben iki yıl daha devam edeceğini düşünüyorum. Fakat bu arada kaliteli projeler başarıya ulaşacaktır. Sonuçta iyi yapılan her iş, bir şekilde ön plana çıkıyor. Bugün bir ENBE projesi gayet iyi satıyor örneğin...

- Peki albümünüzün korsanlarının çıkması ya da şarkılarınızın internetten indirilmesi ile ilgili ne diyeceksiniz?

Ben çok takip etmiyorum bunu, ama DMC yetkililerinden aldığım bilgiye göre internetten çok fazla şarkımız indirilmiş. Zaten yakında cep telefonları ve internet, müzik piyasası için büyük pazarlar oluşturacak. Aslında dijital ortam çok önemli...

İbrahim Tatlısesi dünyaya dinleteceğiz
Ben bu albümü yapınca gördüm ki Türkiye’nin dört bir yanından, Almanya’dan bana ulaşıp bestelerini paylaşan gençler var. İnternet olmasaydı onlara ulaşamazdım. Artık iş cep telefonu ve internete doğru kayıyor.

Haberin Devamı

- Yeni projeler var mı peki?

Uluslararası projelerim var. Bu ülkede bulunan çok değerli sesleri dünyaya tanıtmak istiyorum. Özellikle İbrahim Tatlıses’i 70 milyonun değil 7 milyar insanın tanıması lazım bana kalırsa... Bunu gerçekleştirebilmek için de yaz başında, İbrahim Tatlıses ile dünyaca ünlü bir starı yan yana getirip ortak bir çalışma yapmayı hedefliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!