Güncelleme Tarihi:
Benim tercihim Campos. Otelden taksiyle 8 Euro. İki deniz yatağı ve şemsiye 10 Euro. İngilizce sohbet ettiğim Yunanlıların hepsi görmüş geçirmiş, donanımlı ve nazik insanlar. Deniz harika ama biraz çakıl var, rahat yürümek için her yerde satılan özel ayakkabılardan alın. Lokantasında çok çeşitli salatalar var. Çoğu 6 Euro. Tavla bedava, ben de isteyenlere dersini verdim!
Bizim Ege ve Akdeniz sahillerimizi betonlaştırıp, çirkin yapı, aşırı nemli hava ve trafik cehennemine teslim eden ‘Dubai tipi gelişme’ anlayışının tersi bir dünya görüşü damgasını vurmuş Patmos’a. Evlerin hepsi beyaz ve en fazla iki katlı. Her yer çiçek. İnsanlar güleryüzlü. Adada 12 taksi var ama sıkıntı çekilmiyor. Mesafeler uzun bile olsa 8 Euro’dan fazla vermiyorsunuz. Deniz tertemiz ve lağım denize akmıyor. Deniz ürünleri gayet taze ve başarılı. Fiyatlar çok iyi ve saydam.
BİR OTEL: SAHİPLERİ DÜNYA TATLISI
Captain’s House’da kaldık. İndiğiniz limana çok yakın ve adanın göbeğinde. Odalar küçük ama tertemiz ve klima çalışıyor. Kaptanın eşi Cathy ve yardımcısı hanım dünya tatlısı. Nefis bir limonlu kek yapıyor kahvaltı için Cathy. Gecesi, iki kişi, 60 Euro.
BİR PLAJ: İSTEYENE TAVLA DERSİ
Benim tercihim Campos. Otelden taksiyle 8 Euro. İki deniz yatağı ve şemsiye 10 Euro. İngilizce sohbet ettiğim Yunanlıların hepsi görmüş geçirmiş, donanımlı ve nazik insanlar. Deniz harika ama biraz çakıl var, rahat yürümek için her yerde satılan özel ayakkabılardan alın. Lokantasında çok çeşitli salatalar var. Çoğu 6 Euro. Tavla bedava, ben de isteyenlere dersini verdim!
VE ÜÇ DE LOKANTA: TÜRKİYE’YLE KIYASLANMAYACAK KADAR UCUZ
Tsipouradiko:
Benim favorim. İki kez yedim. İlki iyi, ikincisi olağanüstüydü. Bir tek bütün sinarit ızgarayı beğenmedim. Tavsiyelerim çok: Salamura beyaz hamsi, roka salata, karamelize ahtapotlu dünya çapında fava... Tam yağlı ve nefis ızgara edilmiş sardalye... İki kez de denediğim minik ve bütün kalamar. Izgara dedim, hem tava hem ızgara geldi. Bu kadar iyi nasıl tava yapılabilir? Ahtapotları da süper. Varsa ‘kalkani’ dedikleri ve taratorla sunulan soğuk meze vatoz balığını deneyin. Adanın midyeleri de iyi ve burada pilavlı midye denedim. Ama asıl ızgara karavidaya bayıldım. Bir de kaşar peynirli saganakiyi kaçırmayın. Domatesli tatlıları da çok leziz. Mükellef bir ziyafet, iki kişi, şarap dahil, 100 Euro civarı.
Pliades:
Lüks bir apart kompleksinde ve nefis manzaralı. Popüler değil ama yemekler ve kullanılan malzeme çok iyi. Az ama öz. Mezeler nefis. Ana yemek olarak zencefil ve laym ile tuna balığı. Az pişmiş isteyin.
Benetos:
Adanın en tanınan lokantası. Rezervasyon şart. Erken gidip önce barda bir kokteyl alın. Meze olarak manouri peyniriyle doldurulmuş kabak çiçeği kızartma, adanın nefis taze keçi peyniriyle karpuz, bahçelerinin ince kabuklu patatesleriyle hazırlanan ‘aioli’li patates salata, füme yılanbalığı... Harika! Deniz kestaneli spagetti İtalya düzeyinde. Taze sebzeli ızgara kılıç filetonun uzun zamandır bu kadar iyisini yememiştim.