Kızılay’da 300 bine yakın gönüllü

Güncelleme Tarihi:

Kızılay’da 300 bine yakın gönüllü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2023 00:00

Türkiye Afet Müdahale Planlaması’nda (TAMP) Kızılay’ın ana sorumluluk alanı herhangi bir afette afetzedelerin beslenme ihtiyacını karşılamak.

Haberin Devamı

Barınma, sağlık gibi alanlardaysa destek verecek kurumlar arasında. Kızılay yetkililerinden kurumun deprem hazırlıklarıyla ilgili son bilgileri aldık.

◊ İstanbul depreminde Kızılay beslenme hizmetlerine yönelik olarak tüm hazırlıklarını yaptı, tüm planlarını gözden geçirdi ve tatbikatlarını gerçekleştirdi.

Afet seviyesine göre görevlendirilecek personelin afet bölgesinde üstleneceği görev ve bu görevler kapsamında oluşturulacak intikal planları güncel tutuluyor.

◊ İstanbul’da büyük bir deprem olması durumunda Kızılay mobil ve sabit kapasitelerinin etkilenen bölgelere konuşlanması, havayolu, denizyolu ve karayolu üzerinden gelen yardım malzemelerinin kabulü ve tasnifi için uygun lojistik depolar belirlendi.

◊ gonulluol.org sistemi üzerinden gönüllü eğitimlerinin verilmesi ve görev atamalarının gerçekleştirilmesiyle birlikte İstanbul için güçlü bir gönüllü yapılanması oluşturuldu. Sistemde çeşitli meslek gruplarına ve çeşitli yaşlarda 300 bine yakın gönüllü kaydı var.

◊ Afetler sonrasında arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere Kızılay personeli hafif seviye arama kurtarma eğitimi aldı. Orta seviye ve uluslararası arama kurtarma yetkinliği kazanılması için çalışmalar sürüyor.

◊ İhtiyaç tespitini gerçekleştirebilmek üzere müdahale ekiplerini koordine edecek 10 Afet Müdahale Merkezi bünyesinde 10 Afet Koordinasyon Timi kuruldu. Afet personeline işaret dili eğitimleri de veriliyor.

◊ Bir afet anında ihtiyaç sahiplerinin hizmet noktalarını kolay bulabilmeleri için yapay zekâ temelli Kızılay WhatsApp uygulaması geliştirildi. Afetzedeler sadece konum göndererek en yakın hizmet noktasına erişebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!