Güncelleme Tarihi:
İsviçre doğumlu, dünya vatandaşı Peter Rebeiz ismi CV’lerde, Google aramalarında “Dünyanın en büyük havyar üreticisi” olarak geçebilir. Fakat lafa “Ben bir müzisyenim...” ile başlıyor. Müziğe olan düşkünlüğü, bir aristokrat inceliğinde değil, gerçek müzisyen deliliğinde. Besteliyor, çalıyor, Montrö Caz Festivali’ni üstleniyor... “Yaptığım, ürettiğim her şey müzikle ilgili” diyor söyleşinin ana sebebini, elinde tuttuğu havyar kaşığını unuturcasına.
Havyarın müzikle ne ilgisi var?
- Müzik, hayattaki her hikâyenin içinde saklı. Havyarsa, sıradan bir gastronomi ürünü değil; hikâyesi olan, size çok şey söyleyen bir tat. İçinden hikâyesini ve doğasındaki senfonik müziği çıkarın, geriye ne kalır ki?
BASILI MÖNÜLERDE TELEFONU YAZIYOR
55 yaşındaki Peter G. Rebeiz gerçekten de havyarın kitabını yazmış bir isim: ‘Havyar, Arzunun Tarihi’. Kitap, Rebeiz’in “Havyar yaşam, kültür ve ün arasındaki tutkulu bir aşkın ürünüdür” cümlesiyle başlıyor.
Hakkındaki en büyük yanılgı ne sizce?
- Sadece zenginlere yönelik bir ürün olması. Doğru değil. Caviar House’ta 10’ar gramlık ‘havyar shot’ların fiyatı 10 Euro (Yaklaşık 33 lira). Karşılığında aldığınız tatla, yüksek kaliteyle karşılaştırırsanız, çok da astronomik bir rakam değil bu.
Basılı her mönüde şahsi numaranızın yazdığını okudum. Tuhaf şikâyet telefonları alıyor musunuz?
- Korktuğum kadar değil. Epey faydalı bir iletişim. Her patron denemeli.
HAYVAR DİYETİ DE NE?