Güncelleme Tarihi:
‘SİİRT MUTFAĞI’-YRD. DOÇ. DR. AYNUR İLHAN TUNÇ
TÜRK, ARAP, KÜRT VE ERMENİ KÜLTÜRLERİ
Bu kitap sadece yörenin yemeklerini değil, kültürünü de gözler önüne seriyor. Yrd. Doç. Dr. Aynur İlhan Tunç’un hazırladığı ‘Siirt Mutfağı’nı okurken burada her yemeğin hazırlanışının kültürel bir törene dönüştüğünü görüyorsunuz. Türk, Arap, Kürt ve Ermeni kültürlerinin etkisinde kalmış olan bu mutfağı öğrenmek istiyorsanız bu kitabı öneririm. Kitaptaki tariflere bakarak dostlarıma hazırladığım ziyafetin mönüsü şöyle: Kekik çorbası, kabak ekşilisi, kuzu bonfile, nergisleme salatası ve peynir helvası.
‘EL ÇABUKLUĞU MARİFET’-CÜNEYT AYRAL
GÜLÜMSETEN LEZZETLERİN KİTABI
Oğlak Yayınevi’nin yayımladığı, ‘El Çabukluğu Marifet’ adlı kitabı okurken dostum Cüneyt Ayral’ın hınzır gülüşünü hatırladım. Siz de okursanız hem çok gülecek hem de Hintli bir aşçı, Rus mutfağının usta bir yorumcusu ya da Çek bir aşçıdan daha iyi gulaş yapan bir şefe dönüşeceksiniz.
‘SANATÇI SOFRALARI’-SEVİM GÖKYILDIZ
SANATÇILARIN NE YEDİĞİNİ MERAK ETMEZ MİSİNİZ?
‘CEMİLE’-MEHMET ÖNCÜ
ADLARI BİLE AĞIZ SULANDIRIYOR