Yepyeni bir sayfa açın

Güncelleme Tarihi:

Yepyeni bir sayfa açın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2018 10:48

Bir sıcak içecek, bir rahat koltuk, bir de güzel kitap... Yazın hareketli günleri bitti, sayfalara gömülüp başka dünyalara açılma mevsimi geldi. Keyfinizi katlamak için jürimiz baskıdan taze çıkmış kitapların en iyi 10’unu seçti.

Haberin Devamı

Eleştirmen, gazeteci ve kitap kurtlarından oluşan büyük jüri seçti

Doğan Hızlan- Eleştirmen, Hürriyet Yayın Danışmanı

İhsan Yılmaz - Hürriyet Kitap Sanat Yayın Yönetmeni

Emrah Kolukısa Cumhuriyet Kültür Servisi Şefi

Gülden Öktem Milliyet Sanat editörü

Burcu Aktaş - Hürriyet Cumartesi kitap yazarı

Şenay Aydemir - Posta Kitap Yayın Yönetmeni

Erkan Aktuğ - Hürriyet Kitap Sanat editörü

Sonbaharın en iyi 10 kitabı

1 - Belleğin koridorları

Labirent, Burhan Sönmez, İletişim

İntihar etmek isteyen genç bir müzisyen gözünü hastanede açar. Hiçbir şeyi hatta şarkılarını bile hatırlamamaktadır. Burhan Sönmez’in dördüncü kitabı ‘Labirent’ için Emrah Kolukısa, “Okuru belleğin girift koridorlarında kaybolmaya davet ediyor. Nitelikli edebiyat arayanların ilk tercihi olmalı” diyor.

Yepyeni bir sayfa açın

2 - Güvenilir kaynak

Haberin Devamı

Mutfaktaki Kimyacı, Bülent Şık, Doğan Kitap

‘Yiyip içtiklerimiz ne kadar güvenli?’, ‘Ne yiyeceğiz?’, ‘Sorunları çözecek politikaları nasıl oluştururuz?’ gibi soruların yanıtlarını arayan bir kitap. Burcu Aktaş, “Gıda güvenliği üzerine güvenilir ve iyi bir kaynak” diyor.

Yepyeni bir sayfa açın

3 - Bir suç öyküsü

Raydan Çıkan Trenler, Hernán RonsIno, Çınar

Latin Amerika’nın dikkat çekici yazarları arasında gösterilen Ronsino, dört anlatıcı ve dört zaman kullanarak adeta bir yapboz oluşturuyor. Arjantin topraklarında geçen, travma dolu bir suç öyküsü.

Yepyeni bir sayfa açın

4 - Yüzleşme zamanı

Falconer Hapishanesi, John Cheever, Can Yayınları

Amerikalı yazar, karakteri uyuşturucu bağımlısı Prof. Farragut’ın hikâyesinden yola çıkarak aslında kendi korkuları ve karanlığıyla yüzleşiyor. New York Times’a göre “Çağımızın en önemli romanlarından”.

Yepyeni bir sayfa açın

Haberin Devamı

5 - Amerika’ya bakış

Altın Ev, Salman RushdIe, Can Yayınları

Zengin bir göçmen ailenin öyküsü, Hindistan’daki kara para aklama odaklı mafya düzeni ve bu hikâyelerin altında son yılların Amerika’sının kapsamlı bir sosyal-siyasal panoraması.

Yepyeni bir sayfa açın

6 - Ustanın kaleminden

Düşme Korkusu, Adalet Ağaoğlu, Everest

En üretken yazarlarımızdan, 89 yaşındaki Adalet Ağaoğlu’nun yeni kitabında üçüncü sayfa haberi tarzında olaylardan yola çıkarak farklı düşme korkuları anlatan altı öykü var.

Yepyeni bir sayfa açın

7 - Acar gazeteci

Hava, Buket Uzuner, Everest

Bir ‘iklim-kurgu’ romanı... ‘Tabiat Dörtlemesi’nin son kitabında karakterimiz acar gazeteci Defne Kaman, nükleer enerji ve iklim değişikliği konularının peşine düşüyor.

Yepyeni bir sayfa açın

Haberin Devamı

8 - Aşksız kalma

Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri, Hikmet Hükümenoğlu, Can Yayınları

Siparişle yaptığı pastaların içine kişiye özel aşk metinleri koyan Faik Bey, kullandığı Mercedes’e âşık şoför... Hikmet Hükümenoğlu hem tuhaf hem de bildik hikâyeler anlatıyor.

9 - Kariyer dersleri  

İşim Gücüm Budur Benim, Bülent Eczacıbaşı, YKY

İş dünyasını merak edenler, iş yaşamına yeni giren ya da girmeyi düşünen gençler... Eczacıbaşı yönetim, ekonomi, sürdürülebilirlik, toplum ve kültür sanat alanlarında dersler veriyor.

10 - Arapçanın ilklerinden

Kırık Kanatlar, Halil Cibran, İş Bankası Kültür Yayınları

Cibran’ın 1912’de yayımlanan romanı, Arapça yazılmış ilk romanlardan biri olma özelliğine de sahip. İmkânsız aşkın yanı sıra din adamlarının yozlaşması ve kadın hakları gibi toplumsal meselelere de değiniyor.

BAKMADAN GEÇME!