Yap bir kokteyl havalı olsun

Güncelleme Tarihi:

Yap bir kokteyl havalı olsun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 01:27

İstanbul’un yeni gastronomi okuluyla tanışın, bu gusto üssünde kendinize yer kapın...

Haberin Devamı

Uluslararası Şarap ve İçki Akademisi (IWSA) Şişli Key Plaza’da, içinde derslikler, laboratuvarlar, uygulama sınıfları, kütüphane, toplantı odaları olan 1000 metrekarelik yerleşke. Aynı anda hem profesyonellere hem de gastronomi kültürünü geliştirmek isteyen amatörlere yönelik programlar sunuyor. Katılımcılar, sabit uzman kadronun yanında zaman zaman Türkiye’ye gelecek dünya birincisi barmenlerden de eğitim alabilecek. Bir bölümü de şef Murat Bozok yönetimindeki aşçılık okuluna ayrılan IWSA’da amaç gastronomiyi yeme ve içme olarak ayırmadan bir bütünsellik içinde sunabilmek. Kurs, atöyle, seminer ve dersler için merkezin internet sitesini inceleyebilirsiniz: www.iwsa.com.tr

Yap bir kokteyl havalı olsun


Sınıflar ferah ve az mevcudiyetli.
Farklı dersliklerde 1. 2. 3. Seviye Şarap, Distile İçecekler 1. ve 2. Seviye, Worldclass ve Diageo Bar Academy profesyonel seminerleri yapılıyor.

Yap bir kokteyl havalı olsun

Haberin Devamı

Yap bir kokteyl havalı olsun

Yap bir kokteyl havalı olsun

Elde ettiğiniz tat ne kadar güzel olursa olsun, eserinizi taptaze meyvelerle taçlandırın.

TORNAVİDA KULLANILIYOR

Yap bir kokteyl havalı olsun

Miksolojinin yani karıştırma sanatının seviyesi yükseldikçe barmenler kimyagerleri, bar tezgâhları da laboratuvarları andırmaya başlıyor:
Tornavida gibi gereçler, şekeri karamelize eden yakıcılar ve sonuç: Bardaktan dışarı sızan dumanlar!

İŞTE TEKNİKLER

Yap bir kokteyl havalı olsun

Bu soyacak, lime kabuğunu ince ve düzgün şeritler halinde çıkarmaya yarıyor.

Haberin Devamı

Yap bir kokteyl havalı olsun

Burada portakalın kendisine değil, kabuğundan çıkan küçük asitli taneciklere ihtiyaç var.

Yap bir kokteyl havalı olsun

Worldclass Dünya Barmenler Yarışması’nın Türkiye ayağı Haziran’da yapıldı ve birinci, eğitimini IWSA’da tamamlayan bar şefii Onurcan Gençer oldu.
Gençer’in egzotik meyve ve sebzeleri kullandığı kendine has bir tekniği var.

 

BAKMADAN GEÇME!