Türkiye'nin en iyi 10 işkembe ve paçacıları

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 11:46

Sakatat sevenler için dev hizmet: Hürriyet’in iki yemek gurusuna en iyi işkembeci ve paçacı adreslerini sorduk. İşte şifa kaynağı olan bu iki güzelliği bulabileceğiniz yerler...

Haberin Devamı

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları

 

VEDAT MİLOR’UN 5’İ

DOĞAL YOLLA HAZIRLIYORLAR 
KINACI İŞKEMBE SALONU / İSTANBUL

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları

Sakatat sevenlerin gösterdiği yoğun ilgiden dolayı günün her saati kalabalık. İşkembeyi doğal yolla hazırlıyorlar. Damar tuzlamadan kelle paçaya mönüde tam 14 çeşit sakatat var. Küçükçekmece; (0212) 580 68 58.  
İşkembe 13 TL. / 24 saat açık. 

 

DÖRT SAAT TERBİYE
PAÇACI MAHMUT / İSTANBUL

Haberin Devamı

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları

Paça çorbasını, Balıkesir’den gelen kuzuyu un ve manda yoğurduyla dört saatte terbiye ederek hazırlıyorlar. Restoranda öne çıkan diğer lezzetler kavurma ve kuzu kapama. Fatih; (0212) 635 46 08.
Paça 12 TL. / 05.00-18.00 arası açık. 

 

80 YILLIK TARİF
7 MEHMET / ANTALYA

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları

Paça ve işkembe çorbasını 80 yıldır aynı tarifle hazırlıyorlar. Paçanın sırrı; genç dananın ön ayağını, köy yumurtasıyla terbiye edip sekiz saat kömür ateşinde pişirmelerinde. Muratpaşa; (0242) 238 52 00.
Paça 15 TL. / 11.00-23.00 arası açık.

 

LEZZETİ İDDİALI
NECİP USTA / İSTANBUL

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları


1963’ten beri Tarihi Yarımada’da bulunan mekân küçük ama lezzetleri iddialı. İyi pişirilen kuzu, paça kemiğinden rahatça ayrılıyor. İçindeki manda yoğurdu da ayrı bir lezzet katıyor. Fatih; (0212) 621 84 65.
Paça 11 TL. / 05.00-19.00 arası açık.

 

Haberin Devamı

DİYARBAKIR MUTFAĞINDAN
PAÇACI HİKMET USTA / İSTANBUL

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları

Diyarbakır mutfağının en güzel örneklerini bulabileceğiniz yerlerden biri. Paça, kendi suyunda pişiyor. Vedat Milor, bol sarmısak ve sirke dökerek içmenizi tavsiye ediyor. Bostancı; (0216) 489 81 25. 
Paça 12 TL. / 24 saat açık.

MEHMET YAŞİN’İN 5’İ

SATIRDA ÇEKİYORLAR
LALE İŞKEMBECİSİ / İSTANBUL 

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları

Soğuk günlerde içinizi ısıtacak işkembe çorbasını Avrupa Yakası’ndaysanız buraya, Anadolu Yakası’ndaysanız Kadıköy’deki şubeye gidip içebilirsiniz. İşkembeyi satırda çekiyorlar. Beyoğlu; (0212) 252 69 69.
İşkembe 11 TL. / 24 saat açık.

 

Haberin Devamı

ORHAN PAMUK MÜDAVİMİ
HÜNKÂR LOKANTASI / İSTANBUL

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları

1959’dan beri hizmet veren mekânı dördüncü kuşak işletiyor. Mönüdeki paçaya ayrı bir yer ayırmak lazım. Ara Güler ve Orhan Pamuk restoranın müdavimleri. Nişantaşı; (0212) 225 46 65.
Paça 15 TL. / 12.00-22.30 arası açık.

 

ÖĞLENE KADAR
PAÇACI ŞABAN / ANTALYA

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları


Kent merkezinde bulunan mekân 65 yıldır paça çorbasıyla ünlü. Bu lezzeti tadabilmek için öğleden önce restoranda olmalısınız, öğleden sonra çorba çıkmıyor. Muratpaşa; (0242) 247 58 24.
Paça 10 TL. / 06.00-12.00 arası açık.



SEKİZ ÇEŞİT  
PAÇACI FAZIL / DİYARBAKIR

Haberin Devamı

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları


Sekiz çeşit paça yapıyorlar. Mehmet Yaşin, “Diyarbakır’a geldiğinizde sakatat çorbası içmeden dönülmez. Özellikle buraya uğrayın” diyor. Diclekent’te de şubesi var. Yenişehir; (0412) 224 22 36.
Paça 12.50 TL. / 05.00-01.30 arası açık.



HEM PAÇA HEM BEYRAN
KELEBEK / GAZİANTEP

Türkiyenin en iyi 10 işkembe ve paçacıları

Kuzu etinden yapılan paçayı ve Anteplilerin sabah kahvaltısı niyetine tükettikleri beyranı mutlaka tatmalısınız. Acıya dayanıklı değilseniz siparişten önce mutlaka belirtin. Şahinbey; (0342) 230 96 33.
Paça 13 TL. / 06.00-01.00 arası açık.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!