Tony Conigliaro'dan yılbaşına özel kokteyl tarifi

Güncelleme Tarihi:

Tony Conigliarodan yılbaşına özel kokteyl tarifi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 11:48

Tony Conigliaro’yu kokteyl tasarımı konusunda rakiplerinden ayıran, aldığı güzel sanatlar eğitimi ve bir modaevinde geçirdiği 5 yıl olmalı.

Haberin Devamı

Kokteyl trendleri nereye gidiyor, 2016’da ne gibi şeyler içeceğiz?
Kokteyller 1920’lerden beri çeşitli formlarda hep var oldu. Ama küresel bir fenomene dönüşmesi 80’lerde başladı. Şu anda çok açık görünen bir şey var: Tıpkı yemekte olduğu gibi yerelleşme ve yerel trendler. Barın ister o tarafında olun ister bu tarafında, insanlar artık yerel marketlerde, pazarlarda bulabildikleri ürünlerle yapılan kokteyllere fokuslanacak. 

Evet ama 80’lerde abartılı süslenmiş havuzbaşı kokteylleri vardı ve içerik bardağa koyulan tahta ve plastik çubuklardan, renkli süslerden sonra gelirdi...
İkisini yani hem lezzeti hem de tasarımı bir arada düşünmek gerekiyor. Elbette ki çok gelişmiş ve garnitürleri çok çalışılmış stiller var ama ben daha sade ve tadı öne çıkaran bardak tasarımlarından yanayım. 

 

Haberin Devamı

Tony Conigliarodan yılbaşına özel kokteyl tarifi

2009 Uluslararası Yılın Barmeni ödüllü Conigliaro’nun, Londra’da Bar Termini ve 69 Colebrooke Row adında iki havalı mekânı var. ‘Kokteyl Masalları’ adlı kitabı 2014’te James Beard ödülü kazandı. 

 

Yerellik demişken, mahalle barları da yükselişte. Müdavimleri tanıyan, özel hayatlarını bilen ‘ahbap barmen’ler geri mi geliyor?Barmenliğin genel tanımının değiştiğini sanmıyorum ama insanların barmenden ne anladıkları değişiyor. Barmenliğe duyulan saygı, toplumun her seviyesinde yükselişte.

 Yılbaşı akşamı evde yapabileceğimiz kolay ve havalı bir tarif var mı?
Size Twinkle’ın tarifini vereyim o zaman: 2.5 cl votkaya 1.5 cl mürverçiçeği şurubu, en üste de köpüklü şarap eklenecek. Garnitür olarak da üstüne bir parça limon kabuğu.

 

 

SİZ DE TADABİLİRSİNİZ 

Britanyalı içki tasarımcısı Conigliaro İstanbul’a Diageo BarmenClup Master yarışmasının 10 finalistine mentorluk yapmak için geldi. Ortaya çıkan kokteyller bir ay boyunca barmenlerin çalıştıkları işletmelerde müşterilerin beğenisine de sunulacak. Finale kalan 10 barmen ve kokteyllerini tadabileceğiniz yerler şöyle: İstanbul Indigo’dan Okay Güney, İzmir Kepler’den Bahattin Aydın, İstanbul Bi Buçuk’tan Onur Balık, Muğla Geyik Muhabbeti’nden Çağatay Ercan, İstanbul After Five’dan Serhat İleri, İstanbul Marriott Hotel’den Ali Rıza Ketenci, İzmir 1888’den Mehmet Kemal Akşan, İstanbul Lacivert’ten Beran Tuncay, İstanbul Ataköy Hyatt Regency’den Anılcan Safa, İstanbul No 19’dan Özhan Zengin. İlk üçe giren barmenler şubat ayında Londra Drink Factory’de bir haftalık eğitime gidecek. Siz de kokteylleri tadabilir, beğendiğiniz barmeni sosyal medya hesaplarından destekleyebilirsiniz. Seçimde bu beğeniler de hesaba katılıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!