Taze taze

Güncelleme Tarihi:

Taze taze
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 13, 2023 11:40

Müzisyenler yazın rehavetine kapılmadan üretmeye devam ediyor. Bu haftanın dumanı üstünde şarkıları Ozan Bayraşa, Kıvılcım Ural, Ege Can Sal, Günay Acar ve DefaxMavi’den geldi.

Haberin Devamı

Yapay zekâ destekli

Düzenlemeleriyle uzun süredir Türk pop müziğine yön veren isimlerden Ozan Bayraşa solo projelerinde elektroniğe de göz kırpıyor. Electro-pop tarzındaki ‘İzleri Belli’ videosuyla da dikkat çeken bir şarkı. Hatta videodaki yapay zekâ destekli görseller de kendi tasarımı.

Â

Taze taze

‘İzleri Belli’ (Tekli)

Ozan BayraÅŸa

Warner Music Türkiye

Taze taze

Mafya mı kaldı?

Duman gibi güçlü bir rock grubunun solistiyle evli ve müzisyenseniz işler daha karmaşık hale gelebiliyor. Sizden beklentiler yükseliyor. Kıvılcım Ural’ın işi bu yüzden daha zor ama o belli bir kalitede üretime devam ediyor. Yeni teklisi ‘Ama Ben Mafyayım’ da Eylül ayında çıkacak albümünün habercisi.  

Haberin Devamı

Taze taze

‘Ama Ben Mafyayım’ (Tekli)

Kıvılcım Ural

Kurukafa

Taze taze

KardeÅŸ kardeÅŸe

Rap’çiler arasında hararetli tartışmaların yaşandığı şu günlerde rap’i rock’la harmanlayan Defa ve Mavi güçlerini bir kez daha birleştirdi. İki kardeş bir araya geldiğinde adeta ortaya aktif bir yanardağ çıkıyor. Tıpkı metalcore türündeki yeni teklileri ‘Bıraktım’daki gibi… 

Â

Taze taze

‘Bıraktım’

DefaxMavi

Warner Music Türkiye

Taze taze

Karmaşık bir hikâye

Ege Can Sal söz yazıp beste yapan bir müzisyen olmasıyla dikkatimi hep çekiyordu. Bu kez son dönemin yükselen ismi Emrah Karakuyu’yla güçlerini birleştirmiş ve ortaya ‘Beni Yanına Al’ çıkmış. Şarkı karmaşık bir ilişkiyi tüm açıklığıyla anlatıyor.

Haberin Devamı

Â

Taze taze

‘Beni Yanına Al’

Ege Can  Sal

Sony Music Türkiye

Taze taze

Türk enstrümanlarıyla…

Soprano Günay Acar ‘Ancient Arias with Turkish Instruments’ (Türk Enstrümanları ile Antik Aryalar) albümünde Barok eserleri o döneme denk gelen Doğu enstrümanlarıyla seslendiriyor. Tüm eserlerin düzenlemesi besteci Oğuzhan Balcı tarafından yapılmış.

Â

Taze taze

‘Ancient Arias with Turkish Instruments’ (Albüm)

Günay Acar

Günay Acar

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!