Serdar Akinan'ın yeni restoranı Efruz: Yazıişlerinden şefin masasına

Güncelleme Tarihi:

Serdar Akinanın yeni restoranı Efruz: Yazıişlerinden şefin masasına
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 10:54

Tıpkı ekrandaki gibi: Sakin, müşfik ve güleryüzlü. Tek fark, boynuna kravat yerine aşçı önlüğü takmış olması...

Haberin Devamı

Gazeteci-yazar Serdar Akinan, Beyoğlu Sıraselviler’de açtığı restoranı Efruz’da masaların arasında keyifle dolanıyor, kendi deyimiyle mutfakla - konsomasyon arasında mekik dokuyor. Çünkü ne yemekler kendi haline bırakılacak gibi ne de içerideki müşteriler: Hıncal Uluç, Mehmet Turgut, Sebati Karakurt...

 

Serdar Akinanın yeni restoranı Efruz: Yazıişlerinden şefin masasına

Akinan’ın her çarşamba ‘Tek Masa’ adında bir uygulaması var. O akşam herkes kocaman, uzun bir masada oturuyor, kendi yaptığı ve servis ettiği özel bir mönüyü tadıyor. Fiks mönü, içkiler dahil 150 lira. (0212) 243 52 62.

 

Haberin Devamı

Haberle yemeğin ortak bir yönü var: Her ikisi de zengin/fakir, aristokrat/maraba tanımıyor, hayatı dikey kesip herkese temas ediyor. Ama yine de haberin mutfağında yetişmiş bir gazetecinin restoran mutfağında da bu kadar mahir olması şaşırtıcı. Önünüze koyduğu tandırın keyfi, konservatuvarlı şarkıcıların söylediği Türk müziği şarkılarıyla katlanıyor, üç tarafından Boğaz gören teras sanki İstanbul’un üstünde uçmaya başlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!