Güncelleme Tarihi:
GURME VEDAT MİLOR
Can Kıraç beni kapıya kadar geçirdi
Galatasaray’da son sınıftayken kültür ve sanat şöleni düzenledim. Münir Nurettin Selçuk ve Timur Selçuk konser verdi, Şehir Tiyatroları geldi, Burhan Felek ve Mümtaz Soysal konuşmalar yaptı. O zaman gastronomiye fazla ilgim yoktu, önceliğim kültür ve sanattı. Unutamadığım bir şey oldu. Sponsor bulmaya çalışırken Koç Holding’e gittim, koskoca Can Kıraç’la görüştüm. Can Kıraç o kadar centilmendi ki asansöre kadar beni geçirmişti. Galatasaraylılığın önemi işte buydu.
TİYATROCU HALDUN DORMEN
Dostum Benli’yle orada tanıştım
Galatasaray Lisesi’ nde benim için en önemli şey ömrüm boyunca en yakın dostlarımdan biri olan Hamit Benli’yle tanışmaktı. Hamit’le tanıştığımda babasının Şehir Tiyatrosu oyuncularından Doktor Emin Benli olduğunu öğrenince daha da yakınlaştım. Onun benim tiyatro hayatımda çok önemli bir yeri oldu. Kendisi bankacı olarak ün kazandı ama Dormen Tiyatrosu’na ömrü boyunca fayda sağladı. Ölümünden önce, kapanan Dormen Tiyatrosu oyuncuları ortada kalmasın diye Akbank Çocuk Tiyatrosu’nu kurdu.
İŞ İNSANI İNAN KIRAÇ
Thomson hayatımı değiştirdi
Galatasaray Lisesi’nde son sınıf öğrencisiyken Thomson adında çok iyi bir Fransızca hocası geldi. Bizim Fransızca hocamızsa aynı zamanda felsefe dersine de giren Dubois’ydı. Galatasaraylılar Thomson’u çok sevdi fakat kendisi öğrencilerin canına okurdu. Bunlardan biri de ben oldum. Thomson eylülde bize, “Sınava boşuna girmeyin, hepinizi sınıfta bırakacağım” dedi. Sonuçta ikmale de kaldım ve okul bir yıl uzadı. Eğer Thomson olmasaydı daha sonra hayatımdaki bazı gelişmeler ya hiç olmayacak ya da çok farklı olacaktı.
25 Kasım’a kadar sürecek sergiyi, salıdan cumartesiye 10.00-19.00 saatleri arasında, pazar günleriyse 12.00-18.00 saatleri arasında gezmek mümkün. “Mektep Meydan Galatasaray” sergisi 25 Kasım 2018 tarihine dek Pera Müzesi’nde ve “Batıya Açılan Pencere: Galatasaray Lisesi’nin 150 Yılı (1868-2018)” sergisi 23 Şubat 2019 tarihine dek İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde ziyaret edilebilir.