Nostalji rüzgârı hız kesmiyor

Güncelleme Tarihi:

Nostalji rüzgârı hız kesmiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2024 17:26

Retro tınıların peşine düşenler, klasikleri yeniden yorumlayanlar… Özellikle 80’ler ve 90’lara olan ilgi hiç bitmiyor. Bu hafta Jain, Hera Aslan, Anıl Şallıel-Koray Avcı ve Aleyna Kalaycıoğlu’nun teklilerini dinledik.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYAYI SALLAMIŞTI

Fransız müzisyen Jain, ‘Makeba’ şarkısıyla geçen sene her yerdeydi. Sosyal medyayı kasıp kavururken bir yandan da turneye çıkıp 100’den fazla konser vermişti. Şimdi ‘Nobody Knows’ ile karşımızda. Elektronik, rock ve disko tınılarını birleştiren şarkı 80’lerin New York gecelerine gönderme yapıyor.

Nostalji rüzgârı hız kesmiyor

‘Nobody Knows’ (Tekli)

Jain

Sony Music Türkiye

DUYGUSAL YOLCULUK

Canlı müzik sahnesinin sevilen isimlerinden Hera Aslan sözü ve müziği kendisine ait ‘Alacağı Olsun’ adlı teklisini çıkardı. Ozan Doğulu’nun retro dokunuşlarla düzenlediği şarkı 80’ler ve 90’lara selam veriyor.  Hera Aslan şarkının sözlerini Nejat İşler’in bir cümlesinden ilham alarak yazmış.

Haberin Devamı

Nostalji rüzgârı hız kesmiyor

‘Alacağı Olsun’ (Tekli)

Hera Aslan

DGL&DMC

 

BİR KLASİK DAHA

Saksofon sanatçısı Anıl Şallıel, bir süredir üzerinde çalıştığı proje kapsamında sevilen eserleri usta sesler eşliğinde yepyeni yorumlarla yayımlamaya devam ediyor. Bu kez anonim bir türkü olan ‘Mevlam Birçok Dert Vermiş’ Şallıel ve Koray Avcı ile hayat buluyor. Bu tekli, projeden yayımlanan dördüncü parça.

Nostalji rüzgârı hız kesmiyor

‘Mevlam Birçok Dert Vermiş’ (Tekli)

Anıl Şallıel, Koray Avcı

Warner Music Türkiye

HİP-HOP’TAN VAZGEÇMİYOR

Aleyna Kalaycıoğlu tam da döneme uygun olarak dinleyeni yormayan, akılda kalıcı sözlere sahip, eğlenceli şarkılar yapmaktan vazgeçmiyor. ‘Oh BABY’ de R&B, rap ve house türlerinin iç içe geçtiği, tam da beach’lerde sık sık çalınacak bir dans parçası. Şarkının söz ve bestesinde Oğuzhan Atmaca imzası var.

Nostalji rüzgârı hız kesmiyor

Haberin Devamı

‘OH BABY’ (Tekli)

Aleyna Kalaycıoğlu

Universal Music Türkiye

İSYAN EDİYOR

Alternatif sahnenin yeni isimlerinden ALQA, iki yıldır üzerinde çalıştığı, 15 şarkıdan oluşan bir albüm çıkarmaya hazırlanıyor. Bu albümün beşinci teklisi ‘WoW’ klibiyle birlikte yayımlandı. Söz ve müziği ALQA imzalı şarkı, beklenmedik davranışlarla karşılaşan birinin isyanını anlatıyor.

Nostalji rüzgârı hız kesmiyor

‘WOW’

ALQA

U Records, Ulus Müzik

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!