Güncelleme Tarihi:
Elibelinde Tarım’ın kurucusu Aslı Aksoy 2003’te ODTÜ İşletme’den mezun olmuş, İstanbul’da profesyonel hayata atılmış. New York’ta bir fuarda tanışmış kuşkonmazla... “Etin yanında öyle güzel duruyordu ki, bizde neden yok diye düşündüm” diyor. Egeli olduğu için yabani haline aşinaymış ama orada gördüğü çok farklıymış...
Bu sebze tam da “Köyüme nasıl dönebilirim” diye düşünürken karşısına çıkmış ve bu işe girmeye karar vermiş. Çalıştığı işi bırakmadan önce 2.5 dönümlük bir tarlada deneme üretimi yapmış. Bu tarla sayesinde hem işin potansiyelini görme şansı yakalamış hem de tecrübe kazanmış. İşi öğrenmek için Eskişehir’de, Türkiye’nin en büyük kuşkonmaz üreticisinin yanında; bayram, tatil demeden çalışmış. Yurtdışındaki fuarlara, çiftliklere gitmiş.
İşlerin iyi gitmesi sayesinde Antalya’da 210 dönüm arazi kiralayan Aksoy: “Kuşkonmazda hemen ürün alamıyorsunuz. Tam randıman almaya üç yıl sonra başlayacağız. Şu an Muğla’da beş kadınla başladığımız üretim 15 kadınla devam ediyor. Antalya’da kadın istihdamı bu rakamın beş katı olacak. Bu üründe başarılı olmak için kadın emeğinin ve özeninin büyük önemi var. Başından beri sadece kadınlarla çalışmayı düşünüyordum ama bu işe girdikten sonra bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu daha iyi anladım.”