Güncelleme Tarihi:
Kendi gibi olursa daha da büyür
Bertan Asllani, ‘Ben Lazım’da fişek gibi ve bu çizgide devam ederse, genç popçular arasında iyi bir yer kapması gayet mümkün.
Üsküp doğumlu genç şarkıcı Bertan Asllani, bir şarkıcı olarak değil de bir şarkı yazarı olarak dahil oldu müzik dünyamıza. En azından ilk yıllarında öyleydi. Girişi, piyasanın daralmaya başladığı zamanlara (2013) denk gelmesine rağmen, kendini kabul ettirebilmişti. Şarkılarını başta Demet Akalın, Gülben Ergen, Murat Dalkılıç olmak üzere, oldukça popüler isimler seslendirdi.
Ülkesi Makedonya’da oldukça popüler olan Asllani’nin, Türkiye’de (en azından henüz) yaygın bir bilinirliği/tanınırlığı yok. Ama olacak gibi görünüyor. ‘Pis Yedili’ ve ‘Göç Zamanı’ dizilerinde yakaladığı hayran grubunu, stüdyolardan dışarı çıkarak seslendirdiği/seslendireceği şarkılarla daha fazla etkileyecek, hayran sayısını katlayacak. Büyük ihtimalle böyle olacak.
Hem genç, hem yakışıklı. Günümüz popunun (erkek şarkıcılarda) aradığı birinci unsur zaten bu. Şarkısı ‘Ben Lazım’ da fişek gibi ve devamı da bu çizgide/bu formda gelirse eğer, Asllani’nin, genç popçular arasında iyi bir yer kapması gayet mümkün.
Bunlar da lazım mı?
Asllani’nin Gökhan Güneş ile birlikte yazdığı şarkı, ilk bakışta/dinleyişte (‘Seni Yerler’den başlayıp, ‘Şımarık’a varana kadar), Sezen Aksu’nun o 90’ları (özellikle de ortalarını) ateşe veren, ‘piyasa ama iyi piyasa’ şarkılarını anımsatıyor. Eksik olmasın Asllani de şarkıyı, Tarkan’ın yolunda ayak direyerek (kim diremiyor ki; yeni erkek şarkıcılarımızın büyük bir kısmında bariz bir Tarkan etkisi mevcut) seslendirdiğinden, bu benzerlik ve bağlar kolay kurulabiliyor.
Ama sadece başlarda... Şarkı birkaç defa dinlendiğinde, Asllani’nin heyecan ve enerjisi dinleyene geçiyor ve Tarkan etkisi zayıflayarak kayboluyor, yerini genç şarkıcının bizzat kendisine bırakıyor.
Sezen Aksu dedik, Tarkan dedik... Minik bir iğne daha: Biraz da Sertab Erener etkisi. ‘Kendime Yeni Bir Ben Lazım’ ile ‘Ben Lazım’ ısrarında bulunmuştu zaten. Söz(cük)ler kimselerin tekelinde değildir ama kullanılan form da aynı olursa eğer, iş ‘kelebek etkisi’ni de aşıp, uçan dinozorlara kadar varabiliyor.