Güncelleme Tarihi:
5 - Çorba değil, yemek!
beyran, Metanet Lokantası Gaziantep
Şehirde beyran içilecek (Anteplilerin deyişiyle ‘yenecek’) ilk adreslerden biri... Pişmiş pirinç ve 12 saat boyunca haşlanmış kuzu eti bakır kaselere konduktan sonra üzerlerine az miktarda iç yağı eklenip ateşe konuyor. Kaynadığı gibi masanıza servis ediliyor. Üzerine sarmısak
ve acı biber... (0342) 231 46 66
6 - yanında yeşil soğan
mercimek çorbası, Devrez Restoran / Ankara
Restoranın ‘isimlerini sağır sultana duyuran’ lezzeti, terbiyeli mercimek çorbası. 14 liraya servis ediliyor. Yanında roka, yeşil soğan, kıvırcık, maydanoz ve bebek domates sunuluyor. Cuma ve cumartesi 06.00’ya kadar açıklar. (0312) 436 49 10
7 - Pazartesi çıkıyor kestane çorbası,
Çiya / İstanbul
Kadıköy’de yan yana üç şubesi bulunan Çiya’nın mönüsündeki bazı lezzetler dönüşümlü olarak servis ediliyor. Kestane çorbası, pazartesi günleri çıkıyor. Kestane, soğan, kırmızı mercimek, maydanoz, reyhan ve kemik suyuyla hazırlanıyor. 11.00-22.00 saatleri arasında gidip içebilirsiniz. (0216) 336 30 13
8 - Bu çorbada krema yok
balık çorbası, Cibalikapı Balıkçısı / İstanbul
Ahşap bina, ahşap zemin, tahta masa ve sandalyeleriyle geleneksel bir İstanbul meyhanesi olan Cibalikapı Balıkçısı’nda balık çorbası krema kullanılmadan, taze balık ve sebzelerle birlikte pişiriliyor. Porsiyonu 15 lira.
(0531) 255 45 00
9 - Hazırlaması zahmetlikulaklı çorba,
7 Mehmet / Antalya
Ünü şehir sınırlarını aşan 7 Mehmet’te sabit bir mönü yok, servis edilen yemekler sürekli değişiyor. Spesiyalleri olan kulaklı çorbasını hazırlaması epey zahmetli. Ufacık mantıların gerdan eti ve nohutla buluşmasıyla ortaya çıkan çorbanın porsiyonu 25 lira. Pazar günleri tadabilirsiniz. (0242) 238 52 00
10 - Evde de yapabilirsiniz
kuru bamya çorbası, Güvenç Konyalı / İstanbul
1988’de açılan ve klasik Konya lezzetlerini İstanbul’a taşıyan bu lokanta, meşhur çorbasını dana eti ve kurutulmuş çiçek bamyasıyla hazırlıyor. Sirkeci veya Merter’deki şubelerine gideyemecekler için çorbanın tarifini web sitelerinden bulabilirsiniz. Porsiyonu 15 lira. (0212) 527 52 20