Dikkat, akraba fotoğrafıyla bile karşılaşabilirsiniz!

Güncelleme Tarihi:

Dikkat, akraba fotoğrafıyla bile karşılaşabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 12:05

Baskısı tükenmişler, yeni çıkmış ama daha makul fiyatlılar, keşfedilmeyi bekleyenler... Hepsinin cenneti sahaflar. O sarı sayfaların meraklısıysanız bugün başlayan Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri tam size göre.

Haberin Devamı

Dikkat, akraba fotoğrafıyla bile karşılaşabilirsiniz

İlk basımlar, imzalı kitaplar, nadide parçalar... Gözünüzün değdiği her yerde kitaplar, çoğunun sayfaları saman sarısı; fonda o kendine has sahaf kokusu. Türkiye’de sahaflığın, Kapalıçarşı’nın içindeki küçücük bir sokakta başladığını biliyor muydunuz? Dönem, 1800’lerin sonları... Sonraları bu meslek, İstanbul’da Kapalıçarşı’yla Beyazıt Camii arasında bir alanda da icra edilir oldu, bir de Edirne ve Bursa’da da. Ama bu üç şehir dışında yaygın değildi.

Türkiye Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Nedret İşli, 1970’lerde dahi Anadolu’daki akademisyenlere, meraklılara kitap satamadıklarını söylüyor. 2000’li yıllarsa teknolojik gelişmelere ayak uyduran sahaflar için dönüm noktası oldu. Sosyal medya sayesinde dünyanın dört yanına kitap ulaştırıp getirtebiliyorlar.

Haberin Devamı

Kimsenin bulamadığı baskılara ulaşmak, piyasaya henüz çıkmış bir kitabı daha uygun fiyata almak veya daha önce hiç duymadığınız bir eseri keşfetmek isterseniz ajandanıza not edin: Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri, 9-16 Eylül tarihlerinde. 20’ye yakın standın yer aldığı etkinlikte, 14.30-16.00 saatlerinde kitap müzayedeleri de düzenlenecek.

Etkinlikte Atatürk’ün Milli Mücadele tarihini anlattığı 1927 basımı ‘Nutuk’un 2 bin nüshasından biri de sergilenecek.

Ve diğer sergi kitapları: Osmanlı Türklerinin bastığı ilk anatomi kitabı olan ve Agop isimli ustanın orijinal gravürlerini içeren ‘Hamse-i Şânizade’. İstanbul’u bir elçi eşi olan Miss Julia Pardoe’nin gözüyle anlatan ve 1800’lere ait 100’ü aşkın gravür barındıran ‘The Beauties of the Bosphorus’. Osmanlı Türklerinin bastığı ilk 21 kitap içinde yer alan önemli tarih kitabı, ‘Tarih-i Subhi’. Osmanlı çinilerinden örneklerin sunulduğu, mimar Alexandre Raymond imzalı eser.

Dikkat, akraba fotoğrafıyla bile karşılaşabilirsiniz

NEREDE?

Haberin Devamı

Piyalepaşa İstanbul Satış Ofisi’nde gerçekleşecek etkinliği 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edebilirsiniz.

İstiklal Mah. Piyalepaşa Bulvarı, 20/1A
Beyoğlu-İstanbul

NÂZIM HİKMET’İ DAHA YAKINDAN TANIMAK İÇİN...

Etkinlikte ayrıca Japonca ilk baskısından Yunanistan’daki kopyalarına kadar pek çok ülkeden Nâzım Hikmet kitapları olacak. Ünlü şairle ilgili pek çok belge, kendi el yazısıyla birkaç şiiri, yazışması ve şiirleri üzerine Almanya, Yunanistan, Fransa ve Türkiye’de yapılmış orijinal plaklar da var. Ve tabii 1930’larda toplatılan ilk baskı kitaplardan örnekler...

“Bir sahafta hiç aklınıza gelmeyen bir kitap bulup müthiş bir macera yaşayabilirsiniz. Hatta bir bavul içinde, akrabanızın fotoğrafı bile karşınıza çıkabilir” diyen Nedret İşli, sahafların aynı zamanda sohbet edilen ortamlar olduğunu hatırlatıyor.

BAKMADAN GEÇME!