Çağdaş bir esnaf lokantası

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş bir esnaf lokantası
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2015 01:37

Şemsa Denizsel, bundan 15 yıl önce ‘çağdaş bir esnaf lokantası’ olarak tarif ettiği Kantin’i açtığında lokanta gibi fikir de yeniydi. Türkiye bugün mutfaktaki iddialı, pırıltılı, havalı şeflere alıştı. Şemsa Denizsel de 15’inci yılını, kariyeri Kantin’den genç şeflerle kutluyor. Civan Er (Yeni Lokanta), Didem Şenol (Lokanta Maya), Maksut Aşkar (Neolokal), Aylin Yazıcıoğlu ve Kaan Sakarya (Nicole), 20 ve 21 Ocak’ta özel kutlama yemekleri pişirecek. Bu kutlamanın bir de bonusu olacak: Bülent Erkmen tarafından hazırlanan bir kitap... Biz de Şemsa Denizsel’le küçük bir Kantin anketi yaptık.

Haberin Devamı

Kantin’in ilk gününden...
Aklımda en çok karatahtaya yazdığım mönüsü (mercimek çorba, fırın köfte ve püre, ballı kurufasulye ve pilav, dereotlu bezelye, yeşil salata, cheesecake), aniden bastıran kar ve klor kokan pilavım kaldı. Panikten pirinci akşamdan ıslayıp gitmiştim. Bütün gece musluk suyunda durunca klor kokusu olduğu gibi pilava geçti.

Burayı açarken aklımda...
Mahallenin öğlen lokantası olmak vardı.

Çağdaş bir esnaf lokantası

15 yıla varmayı...
Hiç düşünmemiştim, hiç hesap kitap yapmamıştım, hiç plan kurmamıştım. Sadece ertesi güne ne pişireceğimi biliyordum.
Türkiye’de bir lokantanın 15 yılı devirmesi...
Mucize demek. Hele bir de içki satmayan, aslında bir öğlen lokantası olan ve kendine has tavırlarında ısrarcı olan bir işletmenin on beşinci senesini görmesi iyice öyle.

Haberin Devamı

Çağdaş bir esnaf lokantası

En büyük çuvallamam...
Birkaç sene önce yaptığım yılbaşı yemeğinde kazların pişmeyişi... İnsanlara kayış gibi kazlar servis etmiştim. Herkes kibarlığından ya da benden korktuğundan yemişti.

Çağdaş bir esnaf lokantası

En büyük zaferim...
Tutkunu olduğum aşçılığı kendi düzenim içinde yapıp, ekmeğimi kazanabilmek. Çok şanslıyım.
Bu kutlamayı bu şeflerle yapıyorum, çünkü...
* Hepsinin yemeğini beğeniyorum
* Hepsi Kantin müşterisi
* Hepsinin kariyerleri Kantin’den genç
* Hepsi özel

Çağdaş bir esnaf lokantası

Bugüne özel kitabı Bülent Erkmen hazırladı...
Çünkü başkası yapamazdı. Çünkü kimse onun kadar müdavim değil. Neredeyse her öğlen yemeğini burada yiyor, yemek randevularını da buraya veriyor. Bir de
şu var: Ruhumdan ne geçiyorsa yüzümden onu çok iyi okuyor.

Kantin’e ihtiyaç vardı, çünkü...
Mahallede öğlen gidip ‘yemek gibi yemek’ yiyebileceğin adamakıllı bir lokanta yoktu.

Haberin Devamı

Burası yemekleri, duruşu, müşterileri ve ruhu ...
Nedeniyle herhangi bir lokanta değil. Moda olana oynamaz, kendi bildiğinden şaşmaz, prensiplerine hastalıklı derecede bağlı, malzemeye ve üreticiye şiddetle sadık, lezzetin peşinde, hem aynı kalmanın hem kendini geliştirmenin uğraşında.

Bundan sonra Kantin’de...
Bugüne kadar ne gördüyseniz onu göreceksiniz. Ama daha iyisini!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!